GettyImages 1133472043 77a332149bbc405ca263d71e39154371

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Tekoäly läpäisee koulutuksen algoritmeilla, jotka seuraavat kaikkea oppilaiden suorituksista opettajien menestymiseen.
  • Clemsonin yliopiston professorit rakentavat tekoälykeskeisiä koulutusmoduuleja lukiolaisille.
  • Jotkut asiantuntijat sanovat, että opiskelijoiden tekoälyn seuranta voi loukata yksityisyyttä.

Tekoäly saattaa olla tulossa lähimpään luokkahuoneeseen. Clemson Universityn tutkijat käyttävät tekoälyä (AI) parantaakseen perus-oppilaskoulutusta. Projekti on suunniteltu räätälöimään matematiikan oppitunteja yksittäisille opiskelijoille ja ohjaamaan opettajia heidän urallaan. Se on osa kasvavaa liikettä tekoälyn integroimiseksi koulutukseen. «Tällä hetkellä tekoäly saattaa vaikuttaa siltä, ​​että annamme tietokoneille ja testeille enemmän hallintaa opetuksessamme kuin opettajilla», tekoälyohjelmistoyhtiön Hypergiant Industriesin toimitusjohtaja Ben Lamm sanoi sähköpostihaastattelussa. «Mutta tulevaisuudessa näitä tietoja voitaisiin käyttää vapauttamaan opettajien aikaa ja luomaan parempia oppimisympäristöjä riskialttiille kouluille ja opiskelijoille.»

Tekoäly yrittää parantaa matematiikkatuloksia

Clemsonin yliopiston professorit rakentavat tekoälykeskeisiä koulutusmoduuleja lukiolaisille. Moduulit opettavat matematiikkaa ja näyttävät myös kuinka tekoälyn tehokkaat algoritmit seuraavat niitä verkossa. Erillisessä hankkeessa Clemsonin tutkijat kehittävät «suositusjärjestelmää», joka on samanlainen kuin Netflix ehdottaa elokuvia, paitsi että heidän tutorinsa auttavat opettajia valitsemaan ammatillisen kehityksen polun. Näitä tietoja voidaan käyttää vapauttamaan opettajien aikaa ja luomaan parempia oppimisympäristöjä riskialttiille kouluille ja opiskelijoille. Kun suositusjärjestelmä on käyttövalmis, kouluttajat täyttävät kyselyn, jossa kuvataan heidän ammatillisen kehityksensä mieltymyksiä ja tarpeita. Algoritmit käsittelevät tiedot ja antavat palautetta opettajille. «Me menemme asiayhteyteen, puhumme käyttäjän kanssa ja annamme käyttäjän opastaa meitä sen kanssa, mitä he haluavat ja mitä he tarvitsevat», sanoi yksi projektin johtajista, Nathan McNeese lehdistötiedotteessa. . «Ja sitten otamme sen ja teemme työtä kulissien takana kertoaksemme heille heidän vaihtoehtonsa.»

Opettajat tekevät pisteitä tekoälyllä

Tekoälyn käyttäminen lisäapua tarvitsevien oppilaiden tunnistamiseen varhaisessa vaiheessa voisi yhdistää riskialttiita oppilaita hyvin suoriutuneisiin opettajiin, ohjelmistoyhtiö Cognizantin koulutusasiantuntija Kshitij Nerurkar sanoi sähköpostihaastattelussa. «Jos löydämme heikosti suoriutuneen opettajan, voimme ehkä viedä hänet hyvin suoriutuneeseen koulupiiriin tai hyvin suoriutuneeseen luokkahuoneeseen auttaaksemme heitä pääsemään paremmin työssään», hän lisäsi. Mutta tekoälyjärjestelmät ovat usein «mustia laatikoita», joten sen ymmärtäminen, miksi ohjelma tekee jotain, voi olla haastavaa, Grant Hosford, koulutusohjelmistoyhtiön codeSparkin toimitusjohtaja ja perustaja, sanoi sähköpostihaastattelussa. «Voimme mitata toimenpiteen tehokkuutta, mutta emme ehkä pysty oppimaan niin paljon intervention yksityiskohdista kuin haluaisimme», hän lisäsi.

Valmistelu ja valmius

Yksi alue, jolla tekoäly nostaa aaltoja koulutuksessa, on kokeisiin valmistautuminen. Historiallisesti opiskelijoiden olisi pitänyt valita kalliiden henkilökohtaisten arviointituntien tai itsenäisen opiskelun välillä ilman opastusta valmistautuessaan pääsykokeisiin, kuten SAT tai GRE.

Robotti, joka alkaa taululta, joka on täynnä matemaattisia yhtälöitä.

Viime vuosina kourallinen uusia EdTech-yrityksiä on kuitenkin synnyttänyt verkkokursseja, jotka hyödyntävät tekoälyalgoritmeja, jotka oppivat opiskelijan vahvuudet ja heikkoudet ja räätälöivät opintojaan niiden mukaisesti, Thomas Rhodes, tutkimuksen toinen kirjoittaja. koevalmisteluyrityksestä Exam Strategist, sanoi sähköpostihaastattelussa. «Käyttämällä mukautuvia oppimisalgoritmeja nämä online-valmistelukurssit voivat tarjota henkilökohtaista oppimista, joka on verrattavissa kalliisiin vanhoihin arviointikursseihin murto-osalla kustannuksista», Rhodes lisäsi. «Tämä auttaa tasaamaan toimintaedellytyksiä tarjoamalla tehokkaampia ja tehokkaampia kokeen valmistelutyökaluja opiskelijoille, joilla ei ole varaa perinteisiin kalliisiin arviointikursseihin.»

Jatkuva seuranta

Lupauksestaan ​​huolimatta tekoälyn käyttö kouluissa ei ole kiistatonta. Tekoälyn käyttö koulussa herättää tietosuojaongelmia, koska se tarkkailee jatkuvasti lapsia ja voi vaikuttaa heidän kykyynsä ilmaista sananvapautta, ProPrivacy-sivuston tietosuojaasiantuntija Ray Walsh sanoi sähköpostihaastattelussa. «Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka tietävät, että heitä valvotaan, käyttäytyvät eri tavalla ja osallistuvat todennäköisemmin itsesensuuriin», Walsh lisäsi. «Tämä herättää huolta siitä, kuinka valvonta voi vaikuttaa lapsen mielialaan hänen elämänsä tärkeässä kehitysvaiheessa.»

Por Markus