GettyImages 466880976 58a2a8735f9b58819c379e72

Mitä tietää

  • Puhdista suukappale kitaran kielellä.
  • Tai irrota tulostuspää ja puhdista suutin asetonilla, polttimella ja ohuella langalla.

Tämä artikkeli sisältää vinkkejä ja opetusohjelmia 3D-tulostimien suuttimien puhdistamiseen. Tekniset tiedot voivat vaihdella valmistajan mukaan, mutta ne ovat samanlaisia; Tarkista tulostimesi dokumentaatio, jotta et mitätöi takuuta.

Vapauta nopeasti 3D-tulostimen suutin

Kuumassa päässä tai suuttimessa voi olla pieni määrä jäämiä tai materiaalia. Joskus voit puhdistaa sen anturin avulla. Jotkut käyttäjät suosittelevat ohutta lankaa, mutta se voi naarmuttaa suukappaleen sisäseinää, mitä haluat välttää. Paras materiaali on kitaran kieli. Se on jäykkä eikä naarmuta suukappaleen sisällä olevaa metallia. Jos tarvitset jotain kestävämpää tai jäykempää, muutama lyhyt lanka kupariharjasta voi toimia, jos käytät sitä huolellisesti. Usein sinun tarvitsee vain irrottaa tukkeutunut muovipala (ABS tai PLA).

Irrota ja puhdista tukkeutunut ekstruuderin suutin

3D-tulostimestasi riippuen sinun on ehkä irrotettava ja puhdistettava tulostuspää. Lyhyt kahden minuutin video tukkeutuneen ekstruuderin suuttimen puhdistamisesta käyttäjältä Danleowilta YouTubessa on hyödyllinen. Tukkeutuneen suukappaleen merkkejä ovat:

  • Filamentti ei puristu tasaisesti.
  • Suutin puristaa erittäin ohutta filamenttia.
  • Suukappaleesta ei tule mitään.

Ennen kuin aloitat, tarvitset asetonia, taskulampun ja erittäin ohuen langan. Tukkeutuneen ekstruuderin suuttimen poistaminen ja puhdistaminen:

  1. Kasta irrotettu suukappale asetoniin noin 15 minuutiksi poistaaksesi sen ulkopuolelta lian. Käytä pehmeää liinaa suukappaleen puhdistamiseen.

  2. Aseta suutin kiven päälle ja polta sitä taskulampulla noin minuutin ajan. Varmista, että se on erittäin kuuma. Sinun pitäisi nähdä pieniä muutoksia värissä.

  3. Käytä erittäin ohutta lankaa suukappaleen reiän poistamiseen. Jos johto ei mene läpi, toista vaihe 2, kunnes se menee läpi. Älä pakota reiän läpi langalla. Et halua naarmuttaa tai vahingoittaa suukappaleen sisäseinää. Käytä pehmeää kuparilankaa, joka on irrotettu käyttämättömästä puhelinkaapelista.

Suositellut resurssit

Deezmaker, 3D-tulostinliike ja hakkeritila Pasadenassa, Kaliforniassa, loi Bukobot 3D -tulostimen. Perustaja ja omistaja Diego Porqueras jakaa usein perusteellisia viestejä ja vinkkejä tulostimeensa ja 3D-tulostukseen yleensä. Hänen yksityiskohtainen suuttimien puhdistusviestinsä on hyödyllinen ja inspiroi erinomaisen videon, joka opastaa sinut vaiheiden läpi. MatterHackers on yksityiskohtainen resurssi, jossa on artikkeli vianetsinnästä ja 3D-tulostinvikojen ehkäisystä. Ne selittävät, mikä aiheuttaa tai voi aiheuttaa toimintahäiriöitä, kuten suuttimen korkeus, lämpötila, jännite ja kalibrointi. Artikkelissa on myös hienoja kuvia.

Por Markus