how to update your iphone carrier settings 4079975 2f09b8e5ac584c58ac0b04ab48cbcd35

Mitä tietää

 • Helpoin tapa: Napauta Päivittää kun puhelimeen tulee ilmoitus.
 • Seuraavaksi helpoin: tarkista päivitykset napauttamalla asetukset > Kenraali > Noin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä operaattoriasetusten päivitykset ovat ja miten niitä käytetään iPhonessa.

Mitä ovat iPhonen operaattoriasetukset?

Muutaman kerran vuodessa iPhone ilmoittaa sinulle, että iOS:n uusi versio on ladattavissa avaamalla ikkunan näytöllä. Mutta silloin tällöin näet viestin, jossa sanotaan, että operaattorin asetusten päivitys on uusi. Jotta iPhone voi muodostaa yhteyden matkapuhelinverkkoon, siinä on oltava asetukset, jotka sallivat sen kommunikoida ja toimia siinä. Asetukset määräävät, kuinka puhelin soittaa puheluita, lähettää tekstiviestejä, vastaanottaa tietoja ja käyttää puhepostia. Jokaisella puhelinyhtiöllä on omat operaattoriasetukset. Operaattorisi asetukset lisätään iPhoneen, kun aktivoit puhelimen. Toisin kuin muut iPhonesi asetukset, operaattorin asetukset piilotetaan käyttäjältä eikä niitä voi muuttaa manuaalisesti.

Miten operaattoriasetukset eroavat iOS-päivityksestä?

Käyttöjärjestelmän päivitys on paljon suurempi ja kattavampi päivitys kuin operaattorin asetusten päivitys. Tärkeimmät käyttöjärjestelmäpäivitysversiot, kuten iOS 12 ja iOS 13, tuovat satoja uusia ominaisuuksia ja suuria muutoksia iOS-käyttöliittymään. Pienet päivitykset (kuten 12.0.1) korjaavat vikoja ja lisäävät pieniä ominaisuuksia. Käyttöjärjestelmän päivitykset vaikuttavat koko puhelimen perustoimintoihin. Toisaalta operaattorin asetuspäivitykset ovat vain pieniä parannuksia pieneen asetusryhmään, eivätkä ne voi muuttaa mitään muuta kuin sitä, miten puhelin toimii tietyn puhelinyhtiön kanssa.

Kuinka päivittää iPhonen operaattorin asetukset

iPhone-operaattoriasetusten päivittäminen on helppoa: napauta Päivitä, kun ilmoitus tulee näytölle. Asetukset ladataan ja otetaan käyttöön lähes välittömästi. Toisin kuin käyttöjärjestelmän päivitys, iPhonea ei tarvitse käynnistää uudelleen. Voit yleensä viivyttää useimpien operaattoriasetusten päivitysten asentamista yksinkertaisesti napauttamalla Ei nyt ponnahdusikkunassa. Joissakin tapauksissa (yleensä tietoturvan tai suurten verkkopäivitysten vuoksi) operaattorin asetusten päivitykset ovat kuitenkin tarpeen. Näissä tapauksissa päivitys ladataan ja asennetaan automaattisesti. Push-ilmoitus vain yhdellä Okei -painike ilmoittaa sinulle, kun se tapahtui.

Kuinka tarkistaa uudet iPhone-operaattoriasetukset

Ei ole painiketta operaattoriasetusten päivityksen tarkistamiseksi, kuten voit tarkistaa iOS:n uuden version. Yleensä palveluntarjoajan asetusten ilmoitus tulee näkyviin. Jos kuitenkin haluat tarkistaa operaattorin asetuspäivityksen, kokeile seuraavaa:

 1. Varmista, että puhelimesi on yhdistetty Wi-Fi- tai matkapuhelinverkkoon, ja napauta sitten asetukset.

 2. Napauta Kenraali.

 3. Napauta Noin.

  Asetukset-kuvake, Yleiset-painike, Tietoja-painike iOS-kuvakaappauksissa

 4. Jos päivityksiä on, ilmoituksen pitäisi näkyä täällä.

Voit myös pyytää operaattoriasetusten päivitystä asettamalla uuden SIM-kortin puhelimeen, joka on yhdistetty eri verkkoon kuin aiemmin käytetty SIM-kortti. Kun teet sen, sinua pyydetään lataamaan uuteen SIM-korttiin liitettyyn uuteen puhelinverkkoon liittyvät asetukset.

Voitko päivittää iPhonen operaattoriasetukset manuaalisesti?

Joo. Useimmissa tapauksissa automaattinen ilmoitus tekee kaiken tarvitsemasi. Jos käytät iPhonea verkossa, joka ei ole yksi Applen virallisista, tuetuista kumppaneista, sinun on ehkä määritettävä asetukset manuaalisesti. Lue Applen artikkeli mobiilidataverkkoasetuksista iPhonessa ja iPadissa.

Voitko selvittää, mitä operaattorin asetuspäivityksessä on?

Tämä on vaikeampaa kuin saatat odottaa. iOS-päivitysten myötä Apple selittää – ainakin korkealla tasolla – mitä kussakin uudessa versiossa on. Operaattoriasetuksissa et kuitenkaan löydä näyttöä, joka antaa saman selityksen. Paras vaihtoehto on käyttää Googlen tietoja päivityksestä, mutta et todennäköisesti löydä paljoakaan. Onneksi operaattorin asetuspäivitykset eivät sisällä samaa riskiä kuin iOS-päivitykset. Vaikka iOS-päivitys voi (harvoin) aiheuttaa ongelmia puhelimellesi, on käytännössä ennenkuulumatonta, että operaattorin asetuspäivitys aiheuttaisi ongelmia. Kun saat ilmoituksen päivityksestä, on parasta asentaa se. Se on nopeaa, helppoa ja yleensä vaaratonta.

FAQ

 • Kuinka nollaan operaattoriasetukset iPhonessani?

  Palauta iPhonesi verkkoasetukset operaattorin asetusten palauttamiseksi. Wi-Fi- ja VPN-asetukset on määritettävä uudelleen manuaalisesti.

 • Milloin minun pitäisi päivittää iPhone-operaattoriasetukset?

  Operaattoripäivitysten tarkistaminen voi korjata useita ongelmia, kuten silloin, kun iPhonessasi ei ole palvelua tai kun iPhone sanoo, ettei SIM-korttia ole. On hyvä hyväksyä uudet päivitykset, kun niitä tulee saataville.

Por Markus