listen to pandora car 4125529 25d6241885c4444ea092d4dc88bafa15

Olitpa uusi Internet-radion maailmassa tai olet kuunnellut tietokonettasi vuosia, Pandoran saaminen autostereollesi on erittäin helppoa. Joissakin autoissa on nyt Pandora-toiminto. Voit myös ostaa jälkimarkkina-autostereoita, joissa on Pandora, tai voit lisätä Pandoran mihin tahansa autostereojärjestelmään älypuhelimella. Menetelmä, jolla kuuntelet Pandoraa autossasi, riippuu käyttämästäsi laitteistosta ja siitä, oletko valmis käyttämään rahaa. Mobiilidatasopimuksesi rakenteesta riippuen saatat joutua harkitsemaan myös kaistanleveyttä ja äänenlaatua.

Mikä on Pandora radio?

Pandora on Internet-radiopalvelu, joka käyttää algoritmia luodakseen mukautettuja asemia, jotka on räätälöity makusi mukaan. Valitset yhden tai useamman kappaleen, jotka toimivat siemeninä uudelle asemalle, ja algoritmi valitsee automaattisesti muut kappaleet, joiden uskoo sinun pitävän. Tämän jälkeen voit antaa palautetta siitä, sopiiko numero hyvin, jolloin algoritmi voi tarkentaa asemaa. Vaikka Pandora-peruspalvelu on ilmainen, ilmaisilla tileillä on rajoituksia.

Esimerkiksi ilmainen Pandora-tili voi suoratoistaa vain rajoitetun määrän musiikkia kuukaudessa. Ilmaisia ​​tilejä rajoitetaan myös muilla tavoilla, esimerkiksi sallimalla sinun ohittaa vain kourallisen kappaleita tunnissa. Jos päätät maksaa kuukausittaisen tilausmaksun, Pandora antaa sinun ohittaa minkä tahansa kappaleen, jota et halua kuunnella loputtomiin. Maksullinen suunnitelma lopettaa myös mainokset, joita ilmaiset tilit koskevat. Pandora on saatavilla työpöytäsovelluksena sekä iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Voit käyttää työpöytäsoittolistojasi älypuhelimesi tai yhteensopivan Pandora-autostereon kautta.

Kuinka Pandora toimii autoradiossa?

Kaksi päätapaa, joilla Pandora toimii autostereoissa, ovat sisäänrakennetun autostereosovelluksen tai älypuhelimen ja jonkinlaisen lisäliittimen kautta. Molemmissa tapauksissa palvelut riippuvat älypuhelimesta, jossa on aktiivinen datayhteys musiikin suoratoistoon. Autoradiot, joissa on integroitu Pandora-toiminto, toimivat yhdistämällä radiossa olevan sovelluksen älypuhelimen sovellukseen. Älypuhelimesta riippuen tämä yhteys voi olla USB:n (eli fyysisen johdon) tai Bluetoothin kautta. Joka tapauksessa yhteyden avulla voit ohjata Pandoraa autostereon kautta ja joissain tapauksissa ohjauspyörän säätimillä tai äänikomennoilla. Kun autostereossa ei ole integroitua Pandora-toimintoa, prosessi on hieman erilainen. Käytät edelleen Pandora-sovelluksella varustettua älypuhelinta asemien suoratoistoon, mutta et voi ohjata toistoa pääyksikön, äänikomentojen tai ohjauspyörän säätimillä. Tarvitset myös lisä- tai USB-liitännän, Bluetoothin tai muun tavan lähettääksesi ääntä puhelimestasi autostereoon.

Kuinka kuunnella Pandoraa autostereosta

Vaikka integroidun Pandora-sovelluksen mukana toimitettavien autostereoiden määrä on rajallinen, Pandora ilmoittaa, että toiminnallisuus on saatavilla yli 170 ajoneuvomalliin. Joten jos ostit autosi äskettäin, sinulla on todennäköisesti sisäänrakennettu Pandora-toiminto. Jos et ole varma, onko autossasi Pandora-sovellus, sinun pitäisi pystyä selvittämään se omistajan käsikirjasta. Pandora ylläpitää myös luetteloa ajoneuvomalleista ja jälkimarkkinaradioista, jotka sisältävät integroinnin. Autostereon asettaminen niin, että voit kuunnella Pandora-asemia tien päällä, vaihtelee hieman sen mukaan, onko autostereossasi integroitu sovellus.

Jos radiossasi on integroitu Pandora-sovellus, sinun tarvitsee vain avata se, ladata vastaava sovellus älypuhelimeesi ja kirjautua sisään tilillesi. Kun yhdistät radion sovelluksen puhelimesi sovellukseen, voit suoratoistaa musiikkia minimaalisesti ja ohjata toistoa pääyksikön säätimillä. Jos autosi tukee sitä, voit myös ohittaa raitoja, antaa peukalot ylös tai alas yksittäisille raiteille, vaihtaa asemaa ja paljon muuta. Jos autostereossasi ei ole integroitua sovellusta, voit silti kuunnella Pandoraa autossasi, mutta se voi olla monimutkaisempaa. Autostereosi asetuksista riippuen voit ehkä käyttää aux-, USB- tai Bluetooth-yhteyttä. Jos pääyksikkösi ei toimi kummankaan näistä vaihtoehdoista, käytä FM-lähetintä tai FM-modulaattoria Pandoran käyttämiseen autostereon kanssa. Riippumatta siitä, kuinka yhdistät puhelimesi autostereoon, tämä tapa kuunnella Pandoraa autostereosta edellyttää, että ohjaat sovellusta puhelimesi kautta. Koska autostereot eivät ole integroituneet, sinun on ohitettava kappaleet, valittava asemat ja tehtävä kaikki muu puhelimellasi.

Kuinka paljon tietoa Pandora-autostereot käyttävät?

Koska Pandoran kuunteleminen autostereolla vaatii puhelinta, jossa on datayhteys, mobiilidatan käyttö voi olla ongelma. Riippumatta siitä, onko autossasi Pandora-integraatio tai liität puhelimesi stereoon ylimääräisen liitännän kautta, puhelimesi käyttää silti dataa musiikin toiston aikana. Jotkut palvelut, kuten Spotify, sallivat maksullisten tilien ladata musiikkia kotona offline-käyttöä varten.

Pandora ei tällä hetkellä tarjoa tällaista vaihtoehtoa, mutta mobiilisovellus ottaa tiedot huomioon, kun olet poissa Wi-Fi:stä. Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että Pandora käyttää oletuksena heikompaa äänenlaatua ja pienempiä tiedostokokoja, kun olet matkapuhelindataverkossa. Voit myös käyttää hieman korkeampaa laatuasetusta 64 Kbps. Tämä on edelleen kevyttä digitaalisen musiikin maailmassa, niin että Pandoran kuuntelu tunnin ajan kuluttaisi vain noin 28,8 Mt dataa. Tällä nopeudella voit kuunnella yli tunnin päivässä koko kuukauden ajan ennen kuin murtat 1 Gt:n tiedonsiirtosuunnitelman. Jos mobiilidatan käyttö on huolestuttavaa, jotkut operaattorit tarjoavat datapaketteja, joissa tiettyjen operaattoreiden suoratoistosisältöä ei lasketa mukaan rajaasi. Joten jos operaattorisi tarjoaa tällaisen paketin tai jos olet valmis vaihtamaan, voit kuunnella niin paljon Pandora-radiota kuin haluat autossasi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia datarajan ylittämisestä.

Miltä Pandora kuulostaa autoradiossa?

Vaikka Pandoran kevyt bittinopeus tarkoittaa, että voit kuunnella paljon musiikkia polttamatta mobiilidataa, alhaisempi bittinopeus tarkoittaa heikompaa äänenlaatua. HD Radio FM-lähetykset käyttävät bittinopeutta 96–144 Kbps, ja MP3-tiedostot ovat tyypillisesti 128–256 Kbps. Kummassakin tapauksessa jopa Pandoran 64 Kbps -vaihtoehto kalpenee verrattuna. Tämä tarkoittaa sitä, että Pandorassa on todennäköisemmin pakkausesineitä tai tinaista ääntä.

Se, huomaatko tämän käytännössä, riippuu äänijärjestelmästäsi ja autosi kuunteluympäristöstä. Jos sinulla on huippuluokan autoäänijärjestelmä ja autosi on eristetty tien melulta, kuulet todennäköisemmin eron Pandorasta suoratoistetun musiikin ja CD-levylle tai USB-tikulle poltettujen korkealaatuisten MP3-tiedostojen välillä. Tämä ero voi kuitenkin haihtua nopeasti, jos käytät tehdasäänijärjestelmää ja tiellä on paljon melua. Koska Pandoran kuuntelu autossasi ei aiheuta etukäteiskustannuksia, hyvä uutinen on, että voit itse päättää, kuulostaako se sinusta hyvältä vai ei. Jos päätät, että 64 Kbps:n äänivirta ei kuulosta tarpeeksi hyvältä autossasi, valitse tarkempi vaihtoehto. Muista, että sinun on joko lisättävä datapakettiasi tai luovuttava suoratoistosta palveluun, joka tarjoaa mahdollisuuden ladata musiikkia offline-kuuntelua varten.

Por Markus