radio stopped working after battery died 534633 v2 5c10433246e0fb0001b890e5

Lopeta, jos olet kuullut tämän aiemmin. Jätit ajovalot päälle ja akku oli tyhjä. Tai se vain kuoli, koska se oli vanha, mitä tahansa, ja ulkona on kylmä, eikä mikään kestä ikuisesti. Joka tapauksessa akku loppui ja ratkaisit ongelman: käynnistyskäynnistys tai akkulaturi tai jopa uusi akku, ongelma ratkaistu ja olet taas matkalla. Kaikki on hyvin, eikö? Radiosi ei vain toimi nyt. Ensin akkusi oli tyhjä, ja nyt autostereo on tyhjä, ja se on todella alkanut normalisoitua yksi niistä päivistä† Joten ajat loppumatkan töihin hiljaisuudessa toivoen, että seuraava askel ei ole upouuden autostereon ostaminen. Ja todennäköisesti ei ole. Useimmissa tapauksissa akun loppumisen jälkeen lakatun autoradion korjaaminen on paljon helpompaa. Se on tietysti myös mahdollista paljon monimutkaisempi.

Tyhjän akun ja autoradion koodin murtaminen

On muutamia eri syitä, miksi autoradio lakkaa toimimasta sen jälkeen, kun akku on täysin tyhjentynyt. Ensimmäinen ja ylivoimaisesti yleisin on, että radiossa on varkaudenestoominaisuus, joka käynnistyy, kun akku poistetaan. Jos näin tapahtuu, sinun tarvitsee vain kirjoittaa oikea autoradion koodi ja olet valmis. Joissakin harvinaisissa tapauksissa saatat olla tekemisissä vahingoittuneen radion tai jopa muiden sähköjärjestelmien vaurioitumisen kanssa muu kuin radiosi. Jos radiosi esimerkiksi lakkaa toimimasta epäonnistuneen käynnistyskäynnistyksen jälkeen, radio ja muu herkkä elektroniikka on saattanut paistaa. Jos olet onnekas, se voi olla vain sulake, ja jos et ole, tämän pitäisi olla vain opetus siitä, kuinka tärkeää on kytkeä hyppykaapelit ja akkulaturit oikein.

 

Joitakin tämäntyyppisten ongelmien yleisiä syitä

 1. Suojausominaisuudet
 2. Jos radiossasi vilkkuu «koodi», tämä on luultavasti ongelma, jota käsittelet.
 3. Kooditoiminnolla varustetut autostereot edellyttävät esiasetetun koodin syöttämistä, kun akku on vähissä tai se irrotetaan.
 4. Koodi voi olla omistajan käsikirjassa, tai sinun on ehkä otettava yhteyttä jälleenmyyjään.
 5. Vahinko tapahtui pikakäynnistyksen aikana
 6. Sähköjärjestelmän osat voivat vaurioitua pikakäynnistyksen aikana, jos varotoimia ei ryhdytä.
 7. Tarkista asianmukaiset sulakkeet ja sulakeliitännät ennen radion arvioimista.
 8. Jos radiossa on sekä virta että maadoitus, kyseessä on todennäköisesti sisäinen vika.
 9. Puhdas sattuma
 10. Vaikka tyhjä akku tai käynnistys voi johtaa siihen, että autoradio ei toimi, se voi olla myös outo yhteensattuma.
 11. Jos radiossasi ei ole autoradion suojakoodia ja kaikki sulakkeet ja sulakkeet ovat oikein, sinun on tehtävä lisää vianmääritystä saadaksesi selville, mitä tapahtuu.

 

Outo tapaus autoradion koodista

Autoradion koodit on tarkoitettu eräänlaiseksi passiiviseksi varkaudenestotoiminnoksi. Kun radiosta katkaistaan ​​virta, ominaisuus aktivoituu, ja kun virta kytketään takaisin päälle, se periaatteessa estää laitteen, kunnes annat tietyn koodin. Kätevästi lukema voi näyttää sanan «koodi», tai se voidaan jättää tyhjäksi tai se voi näyttää vielä tyhmemmän viestin valmistajasta riippuen. Pointti tässä on, että yleensä OEM-pääyksiköt sisältävät tämän ominaisuuden, ja varkaat yleensä kohdistavat kohteen jälkimarkkinoiden pääyksiköihin varastaessaan autostereoita. Tämä tarkoittaa, että autoradion koodeista tulee melkein ylivoimainen päänsärky kyseisten autoradioiden laillisille omistajille, ei varkaille, jotka joutuvat häiritsemään niitä. Paras tapa käsitellä autoradion koodia on olla käsittelemättä sitä ollenkaan.

Jos sinulla on radio, jossa on tämä ominaisuus, eikä akku ole vielä loppunut, sinun kannattaa selvittää koodi ja kirjoittaa se muistiin – ja nollausmenettely – etukäteen. Autoradion koodin löytämisprosessi vaihtelee merkkikohtaisesti, mutta yleensä kannattaa aloittaa katsomalla omistajan käsikirjaa. Jos ostit autosi käytettynä, edellinen omistaja on saattanut kirjoittaa numeron omistajan käsikirjaan, ja joissakin käsikirjoissa voit myös tehdä tämän. Jos sitä ei ole, voit tarkistaa OEM-verkkosivustolta tai ottaa yhteyttä paikalliseen jälleenmyyjään, vaikka saatat joutua maksamaan paikalliselta liikkeeltä tai verkkopalvelusta koodin etsimisestä.

 

Väärän latauksen tai auton käynnistämisen vaarat

Jos autoradiosi lakkaa toimimasta apukäynnistyksen tai akun latauksen jälkeen, ongelma saattaa silti liittyä varkaudenestotoimintoon autoradion koodilla. Ennen kuin teet mitään muuta, haluat sulkea sen pois. Varmista, että radiossasi ei ole tätä ominaisuutta, ja jos on, varmista, että syötät oikean koodin ei saa radio taas toimimaan. Jos ei, saatat tarkastella suurempaa ongelmaa. Ongelmana on, että vaikka auton akun käynnistäminen tai lataaminen on täysin turvallista, kun toimenpide suoritetaan oikein, on erittäin vaarallista, jos toimenpidettä ei tehdä oikein. Suurin vaara akkua käynnistettäessä tai ladattaessa liittyy itse asiassa lyijyakusta vuotavan vetykaasun räjähdysherkkyyteen.

Siksi viimeisen liitettävän kaapelin tulee aina olla maadoituskaapeli ja se tulee kiinnittää maahan akun sijaan. Jos kiinnität koukun suoraan akkuun ja akusta on vuotanut vetykaasua, syntynyt kipinä voi sytyttää kaasun ja aiheuttaa räjähdyksen. Räjähtävän auton akun vaarojen lisäksi, minkä oletan ei valmis Koska viallinen radio olisi tuolloin pienin huolenaihe, myös jumpperikaapeleiden tai laturin virheellinen liittäminen voi vahingoittaa sähköjärjestelmää. Jos kaapelit on jossain vaiheessa kytketty taaksepäin ja radiosi lakkaa toimimasta tämän seurauksena, radio on saattanut palaa. Radion lisäksi monet muut komponentit voivat: myös olla leivottu.

 

Kun sulakkeet ja sulavat linkit pelastavat päivän

Toisin kuin ihmiset, jotka saattavat viettää koko elämänsä tarkoitusta etsiessään, sulakkeet tähän maailmaan syntyvät varmuudella ja varmuudella, että jonakin päivänä he kuolevat pelastaakseen toisen. Jos kyseessä on autoradion sulake, se on suunniteltu uhraamaan itsensä estääkseen vaarallisen määrän virtaa kulkemasta autoradion ja sen piirien läpi. Jos radiosi on kuollut epäonnistuneen käynnistyksen tai latauksen vuoksi, ja olet onnekas, autoradiosi sulake on saattanut palaa. Joissakin tapauksissa se voi olla radion sulake, kun taas toisissa tapauksissa se voi olla auton sulakerasiassa oleva sulake. Muissa tapauksissa sulakelinkki voi olla palanut tai lanka on voinut sulaa jossain.

Muissa paljon vakavammissa skenaarioissa saatat huomata, että muut elektroniset komponentit, mukaan lukien sinun erittäin kalliita elektroninen ohjausyksikkö voi myös vaurioitua. Siksi on niin tärkeää osata käyttää hyppylaatikkoa auton käynnistämiseen, eikä koskaan, koskaan anna kenen tahansa, olipa hän kuinka hyvää tarkoittava tahansa, liittää heidät väärin. Loppujen lopuksi laupias samarialainen ei tarkoita, että he tietäisivät mitään autoista.

 

Joskus sattumia sattuu

Kun kaksi asiaa tapahtuu täsmälleen samaan aikaan, on helppo olettaa, että ne liittyvät toisiinsa. Ja tyhjien akkujen ja autoradioiden tapauksessa on hyvä mahdollisuus, että ongelmat liittyvät toisiinsa. Autoradiosi voi kuitenkin yhtäkkiä lakata toimimasta täysin riippumattomasta syystä. Jos esimerkiksi radiosi käynnistyy ja toistaa asemaa, mutta kaiuttimista ei kuulu ääntä, ongelma on todennäköisesti kaiuttimissa, johdoissa tai jopa antennissa. Samaan tapaan autostereot, joissa on toimimaton radio, voidaan jäljittää huonoon radiovastaanottoon, joka johtuu ongelmista, kuten antenniongelmasta, jos muut äänilähteet, kuten CD-soitin, toimivat hyvin.

Por Markus