Getty WiFi User 56a0d52a3df78cafdaa571f8

McDonald’s on tarjonnut WiFi asiakkaille vuosia. Vuoteen 2011 asti McDonald’sin Wi-Fi-yhteyden käyttö maksoi 2,95 dollaria muutaman tunnin Internet-yhteydestä. Nykyään yli 11 500 maan 14 000 toimipisteestä tarjoaa ilmaisen McDonald’sin Internet-yhteyden ilman aikarajoitusta. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows- ja Mac-tietokoneita sekä iOS- ja Android-laitteita.

Kuinka löytää McDonald’sin wifi-yhteys

Ilmaisen McDonald’sin WiFi-paikan löytäminen lähelläsi on helppoa. Muutamassa vaiheessa sinulla on McDonald’sin osoite, johon voit ottaa kannettavan tietokoneen tai mobiililaitteen ja tehdä töitä lounaan aikana.

 1. Käy McDonald’sin ravintolan paikannussivulla. Kirjoita postinumerosi tai kaupunkisi ja osavaltiosi hakukenttään ja valitse Etsiä kuvake.

 2. Vieritä alas tuloksiin ja etsi sijainti, jonka alla on Wi-Fi Palvelut. Klikkaa nuoli vieressä oleva kuvake Palvelut nähdäksesi mitkä niistä ovat saatavilla.

  Wi-Fi McDonald's-ravintolan Palvelut-valikon alla

 3. Tämä McDonald’sin sijainti on WiFi-hotspot, jossa voit käyttää McDonald’sin WiFi-yhteyttä ilmaiseksi. Ravintolan paikannus näyttää osoitteen ja aukioloajat. Useimmat paikat ovat auki myöhään, joten McDonald’s on kätevä paikka käyttää Internetiä mihin aikaan päivästä tahansa.

Yhdistä McDonald’sin Wi-Fi-verkkoon

Koska Wi-Fi on ilmainen McDonald’sissa, verkkoon yhdistäminen missä tahansa sen 11 500 sijainnista on helpompaa kuin koskaan.

 1. Valitse Wi-Fi-verkko -kuvaketta Windowsin tehtäväpalkin oikealla puolella tai Macissa näytön oikeassa yläkulmassa. Valitse McDonald’sin ilmainen wifi verkkoon ja valitse Kytkeä.

  Yhdistä-painike ilmaiseen McDonald'sin Wi-Fi-verkkoon Windows 10:ssä

 2. Kun verkko muodostaa yhteyden, selain avaa automaattisesti McDonald’sin Internetin käyttöehdot -verkkosivun. Valitse punainen Luo yhteys nuppi.

  The "Luo yhteys" -painiketta McDonald'sin Wi-Fi-kotisivulla

 3. Tilaviesti: «Olet yhteydessä McDonald’sin Wi-Fi-verkkoon. Pidä hauskaa!» näkyy web-sivun yläosassa.

  McDonald'sin WiFi-tervetulosivu

 4. Avaa uusi välilehti selaimessa ja siirry haluamallesi verkkosivustolle. Internet-yhteys pysyy aktiivisena niin kauan kuin tarvitset sitä.

Yhdistä McDonald’sin Wi-Fi-verkkoon Androidilla

Voit myös muodostaa yhteyden McDonald’sin ilmaiseen Wi-Fi-verkkoon mobiililaitteillasi. Androidilla voit muodostaa yhteyden seuraavien vaiheiden avulla.

 1. Avata asetukset ja valitse Wi-Fi.

  Wi-Fi Android-asetuksissa

 2. Valitse McDonald’sin ilmainen wifi muodostaaksesi yhteyden Wi-Fi-verkkoon.

  McDonald'sin ilmainen Wi-Fi-verkko

 3. Näet yhden Yhdistetty tila, kun yhteys on muodostettu.

  McDonalds Free WiFi -yhteystila

 4. Avaa mobiiliverkkoselain, niin se avaa automaattisesti McDonald’sin Wi-Fi-yhteyssivun.

  McDonald'sin mobiili Wi-Fi-yhteyssivu

 5. Valitse Luo yhteys muodostaaksesi yhteyden Wi-Fi-verkkoon ja käyttääksesi McDonald’sin ilmaista internetyhteyttä.

Yhdistä McDonald’sin Wi-Fi-verkkoon iOS:llä

Voit muodostaa yhteyden iPhonella seuraamalla näitä ohjeita.

 1. Avata asetukset ja valitse Wi-Fi.

 2. Valitse seuraavassa näytössä McDonald’sin ilmainen wifi.

 3. Näet McDonald’sin Wi-Fi-yhteyden siirtyvän ikkunan yläosaan Suojaamattoman verkon tilalla.

  Yhdistä ilmaiseen McDonald'sin Wi-Fi-verkkoon iOS:ssä

 4. Avaa mobiiliselain ja se vie sinut automaattisesti McDonald’sin ilmaiselle wifi-kirjautumissivulle. Valitse Luo yhteys muodostaaksesi yhteyden McDonald’sin ilmaiseen Internetiin.

Tietoja McDonald’sin Wi-Fi-yhteyksistä

Mietitkö, kuinka hyvä ilmainen internetyhteys voi olla? No, McDonald’sin Wi-Fi on yllättävän hyvä. Verkkotesteissämme Fast.com-verkkonopeustyökalulla Internet-yhteyden nopeudet olivat verrattavissa nopealta kotiverkolta odottamaan lataus- ja latauskaistanleveyteen. Tämän testin tulokset osoittivat, että tällä McDonald’sin Wi-Fi-internetverkolla oli seuraavat ominaisuudet:

 • Latausnopeus 58 Mbps.
 • Lähetysnopeus 14 Mbps.
 • 27 millisekuntia tyhjäkäynnin latenssia (kun verkossa ei ole paljon toimintaa).
 • 517 millisekuntia latausviivettä (kun verkossa on paljon suoratoistoa).

Tämä tarkoittaa, että kun syöt Big Macia tai kanankimpaleita, suoratoistat Netflix-elokuvaa ilman ongelmia.

Wi-Fi-verkon suodattimet

Myös McDonald’sin ravintolat ovat perheystävällisiä. Joten McDonald’sin Internet-palveluntarjoajalla TelstraClearilla on sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka suojaavat asiakkaita sopimattomalta tai vaaralliselta sisällöltä. Jos yrität käyttää jotakin seuraavan tyyppisistä verkkosivustoista, voit odottaa, että sivusto on estetty tai siihen ei pääse:

 • Pornografia.
 • Jotkut tiedostojen lataussivustot.
 • BitTorrent tai mediapiratismipalvelut.
 • Tunnetut haitalliset tai vaaralliset sivustot.

Vaikka suodattimia on olemassa, melkein kaikki verkkosivustot, joita tarvitset uutisten lukemiseen, elokuvien katseluun tai asiointiin verkossa pilvipalvelujen tai VPN-linkin kautta, toimivat mainiosti.

Suojaa itsesi ilmaisissa Wi-Fi-verkoissa

Yksi McDonald’sin ilmaisten julkisten Wi-Fi-verkkojen käytön haittapuoli on, että mikä tahansa muu järjestelmään liitetty laite muodostaa uhan laitteellesi. Tämä on erityisen totta, koska nämä verkot ovat salaamattomia, joten kuka tahansa verkossa oleva voi nähdä mitä tahansa katsomaasi oikealla hakkerointiohjelmistolla. Jos aiot käyttää McDonald’sin julkista Wi-Fi-yhteyttä usein, suojaa tietokoneesi tai mobiililaitteesi noudattamalla seuraavia ohjeita:

 • Asenna tehokas virustorjuntaohjelmisto.
 • Yhdistä Internetiin VPN-palvelun kautta.
 • Vältä kirjautumista pankki- tai luottokorttitileille.
 • Vieraile vain salatuilla verkkosivustoilla, joiden URL-osoite alkaa HTTPS:llä.

Ilmaisten julkisten Wi-Fi-verkkojen käyttö voi olla täysin turvallista, kunhan ryhdyt asianmukaisiin toimiin suojellaksesi itseäsi.

Miksi käyttää McDonald’sin Wi-Fiä?

Moniajon aikakaudella lounas ja työ (tai leikki) kulkevat usein käsi kädessä. Ja jos sinulla on jotain syötävää, tämä on tapa tehdä ylimääräistä työtä.

Por Markus