iphone low power mode 570b8de35f9b58140817baca

Saatavilla on kymmeniä vinkkejä ja temppuja, joiden avulla saat kaiken irti iPhonesta, mutta jos akkusi on erittäin alhainen etkä voi ladata vähään aikaan, voit säästää akun käyttöikää iPhonen Low Power Mode -tilan avulla. Se poistaa käytöstä tietyt puhelimesi ominaisuudet ja asetukset, jotta akku kestää pidempään. Tämän artikkelin ohjeet koskevat iOS 9:ää ja uudempaa. Jos sinulla on myös Apple Watch, tutustu Apple Watchin Power Reserven käyttämiseen.

Ota iPhonen virransäästötila käyttöön tai poista se käytöstä

Joidenkin arvioiden mukaan virransäästötila voi vähentää akun käyttöä 33–47 prosenttia. On olemassa useita tapoja ottaa virransäästötila käyttöön iPhonessa. Helpoin tapa on kertoa Sirille «Ota virransäästötila käyttöön». Low Power Mode -tilan vaihtoehto löytyy myös seuraavista: asetukset > Akkusekä Ohjauskeskuksessa (katso alla olevat vaiheet).

Toinen tapa ottaa virransäästötila käyttöön iPhonessa on, kun akku on vähissä. Näet ponnahdusikkunan, jossa kysytään virransäästötilasta, kun akun varaus laskee 20 prosenttiin ja jälleen 10 prosenttiin. Voit helposti poistaa virransäästötilan käytöstä kääntämällä nämä päällekytkentätoiminnot. Sano Sirille «Sammuta virransäästötila» tai sammuta se manuaalisesti Asetuksissa tai Ohjauskeskuksessa.

iPhonen virransäästötilan käyttäminen Ohjauskeskuksesta

iOS 11:ssä ja uudemmissa voit mukauttaa Ohjauskeskuksen asetuksia. Yksi muutoksista, joita voit tehdä, on lisätä virransäästötilan kuvake, jotta se on helppokäyttöinen. Toimi seuraavasti:

 1. Avata asetukset.

 2. Mene Ohjauskeskus.

 3. Napauta vihreää+ vieressä oleva kuvake Energiansäästötila siirtääksesi sen kuvakkeiden yläosaan, jotka ovat Ohjauskeskuksessa näkyviä säätimiä.

  Mukauta säätimiä ja virransäästötilan painikkeita iOS-asetuksissa

 4. Avaa Ohjauskeskus vetämällä alas näytön yläreunasta tai ylös alareunasta (iPhone-mallista riippuen) ja napauta sitten akku -kuvake ottaaksesi virransäästötilan käyttöön tai pois käytöstä.

Mitä iPhonen virransäästötila tekee?

Kun otat iPhonen virransäästötilan käyttöön, akkukuvake muuttuu keltaiseksi osoittaen, että puhelin pyrkii pidentämään akun käyttöikää. Vaikka tämä on hienoa, on kompromisseja. Tässä on joitain asioita, joita tapahtuu, kun virransäästötila on käytössä:

 • Vähentää nopeutta: iPhonen prosessorin nopeus vaikuttaa akun kulutukseen. Low Power Mode -tila vähentää prosessorin ja grafiikkasirun suorituskykyä akun keston säästämiseksi. Tämä tarkoittaa, että puhelin on hitaampi eikä välttämättä toimi yhtä hyvin peleissä ja muissa grafiikkaa vaativissa tehtävissä.
 • Poistaa käytöstä sovelluksen päivityksen taustalla: iPhone oppii käyttämään sovelluksia ja päivittää ne ennakoivasti varmistaakseen, että uusimmat tiedot odottavat sinua, kun olet valmis. Se on hieno ominaisuus, mutta kuluttaa myös akkua. Low Power -tilassa tämä toiminto keskeytyy tilapäisesti.
 • Automaattinen lukitus tapahtuu nopeammin: Tavallisista automaattisen lukituksen asetuksista huolimatta iPhonesi lukittuu automaattisesti 30 sekunnin kuluessa, kun virransäästötila on päällä, koska enemmän näyttöaikaa kuluttaa enemmän akkuvirtaa.
 • Poistaa sähköpostin haun käytöstä: iPhone voidaan asettaa tarkistamaan ajoittain uusia sähköposteja. Low Power Mode -tila poistaa tämän toiminnon käytöstä. Sinun on tarkistettava uudet viestit manuaalisesti (avaa Mail ja päivitä se vetämällä alas).
 • Poistaa automaattiset lataukset käytöstä: Energiansäästötila estää automaattiset musiikin lataukset ja automaattiset sovelluspäivitykset käyttämästä akkua.
 • Keskeyttää visuaaliset tehosteet ja animaatiot: iOS on täynnä visuaalisia tehosteita ja animaatioita, jotka tekevät puhelimen käytöstä hauskempaa, mutta kuluttavat myös akkua. IPhone Low Power Mode sammuttaa ne virran säästämiseksi.
 • Poistaa «Hei Siri» käytöstä: Puhelin kuluttaa ylimääräistä virtaa kuunnellessasi tätä lausetta, joka aktivoi henkilökohtaisen avustajasi. Kun virransäästötila on käytössä, Siri ei voi kuunnella komentoja.
 • Keskeyttää iCloud-valokuvien varmuuskopiot: Valokuvien varmuuskopioiminen iCloudiin kuluttaa paljon virtaa, joten pilvivarmuuskopiointi keskeytetään tilapäisesti virransäästötilassa.

iPhonen Low Power Mode -tilan ylimääräinen akun käyttöikä riippuu puhelimesi käyttötavasta. Applen mukaan keskivertoihminen voi odottaa muutaman tunnin lisätehoa.

Voitko aina käyttää iPhonen virransäästötilaa?

Low Power Mode voi antaa iPhonelle useita tunteja ylimääräistä akun käyttöaikaa, joten saatat tuntea houkutusta käyttää sitä koko ajan. Virransäästötilan pitäminen jatkuvasti päällä kuitenkin vähentää virrankulutusta, poistaa sovellukset käytöstä ja keskeyttää monia toimintoja. Jos et välitä näiden ominaisuuksien käytöstä poistamisesta, virransäästötilan pitäminen päällä ei ole haittaa. Virransäästötila kytkeytyy automaattisesti pois päältä (eli akun säästö pysähtyy), kun akku on ladattu yli 80 %.

FAQ

 • Kuinka voin käyttää virransäästötilaa iPadissani?

  iPadissa ei ole virransäästötilaa, mutta voit säästää akkua vähentämällä näytön kirkkautta, sammuttamalla Bluetoothin ja Wi-Fi-yhteyden tai välttämällä virtaa kuluttavia sovelluksia.

 • Kuinka voin ottaa virransäästötilan käyttöön Macissani?

  Ota virransäästötila käyttöön Macissa valitsemalla Omena kuvake > Järjestelmäasetukset > Akku > Akku. Valitse vieressä oleva valintaruutu Energiansäästötila.

 • Kuinka sammutan iPhoneni?

  Sammuta iPhone X tai uudempi pitämällä . painetaan sivupainike+Vähennä äänenvoimakkuuttaja siirrä sitten käytöstäpoistoliukusäädintä. Säilytä vanhemmissa iPhoneissa . painetaan nukkua/Herääminen nuppi.

 • Kuinka näytän iPhonen akun keston prosentteina?

  Voit tarkastella iPhonen akun kestoa prosentteina avaamalla Ohjauskeskuksen ja katsomalla oikean yläkulman akkukuvakkeen vierestä. Vanhemmissa iPhoneissa siirry kohtaan asetukset > Akku tai asetukset > Kenraali > Käyttö ja kytke päälle Akkuprosentti.

Por Markus