freestocks Q12JPPvF7eQ unsplash 3780f60ace524d4bb0e430851aec6147 scaled

Mitä tietää

 • Mene asetukset > Puhelin > Hiljennä tuntemattomat soittajat napauta sitten Hiljennä tuntemattomat soittajat uudelleen ottaaksesi toiminnon käyttöön (vihreä on päällä, harmaa pois päältä).
 • Kun soitat hätäpuhelun, Tuntemattomien soittajien mykistystoiminto on poissa käytöstä 24 tunniksi, jotta puhelimeesi voidaan soittaa takaisin.
 • Apple on lisännyt Tuntemattomat soittajat -ominaisuuden iOS 13:een ja käyttöjärjestelmän uudempiin versioihin.

Tämä artikkeli sisältää ohjeita ja tietoja Mykistä tuntemattomat soittajat -ominaisuuden käyttämisestä iPhonessa, jossa on iOS 13 tai uudempi.

Kuinka mykistää tuntemattoman kappaleen?

iOS 13:sta alkaen Apple on lisännyt iPhone-puhelimiin ominaisuuden, jonka avulla voit estää tuntemattomien puheluiden soimisen. Puhelinmyyjät ja roskapostittajat käyttävät usein tuntematonta soittajan tunnusta tavoittaakseen sinut, ja jos saat niitä paljon, ne voivat olla ärsyttäviä. Näin lopetat puhelut ennen kuin puhelimesi edes soi.

 1. Mene asetukset.

 2. Napauta Puhelin. Saatat joutua vierittämään alas löytääksesi sen.

 3. Napauta Hiljennä tuntemattomat soittajat.

 4. Laskeudut päälle Hiljennä tuntemattomat soittajat näyttöön, jossa selitetään, mitä toiminto tarkoittaa. Napauta vieressä olevaa liukusäädintä Hiljennä tuntemattomat soittajat ottaa sen käyttöön (vihreä tarkoittaa aktiivista, harmaa ei).

  Kuinka hiljentää tuntemattomat soittajat iPhonessa.

Kun olet ottanut käyttöön Tuntemattomat soittajat -ominaisuuden, kun joku tuntemattomasta numerosta soittaa puhelimeesi, puhelu siirtyy suoraan vastaajaan ja näkyy viimeisten puhelujen luettelossa, mutta puhelimesi ei soi. Joten tuntematon soittaja voi jättää vastaajaviestin; saapuva puhelu ei vain häiritse sinua. Puhelimesi soi vain, jos numero, johon soitat, on yhteystietoluettelossasi tai jos saapuva puhelu tulee numerosta, johon soitit äskettäin ja joka ei ole yhteystietoluettelossasi. Mail- ja Viestit-sovellusten tietojen perusteella Sirillä voi olla myös ehdotuksia vastatakseen puheluihin, joita ei ole listattu yhteystietoina. Joillakin matkapuhelinoperaattoreilla on myös ominaisuus nimeltä Hiljennä ei-toivotut soittajat. Jos näet tämän vaihtoehdon käytettävissä, voit myös ottaa sen käyttöön. Tämä ominaisuus mykistää puhelut, jotka palveluntarjoajasi voivat olla roskapostia tai mahdollisia huijauspuheluita.

Tuntemattomien puhelujen hiljentämisen rajoitukset iPhonessa

Kun otat Tuntemattomat puhelut -ominaisuuden käyttöön, muista, että se voi rajoittaa huomattavasti puhelimeesi saapuvia puheluita. Jos yhteystiedoissasi ei ole soittajaa, on epätodennäköistä, että hän tavoittaa sinut. Ja vaikka se kuulostaa hyvältä (varsinkin jos saat paljon roskapostipuheluita), se voi tarkoittaa, että et menetä tärkeitä puheluita, kuten lääkärin vastaanotolta, työnantajalta tai jopa korjaajalta tai urakoitsijalta tulevat puhelut. Jos tiedät saavasi puhelun mahdollisesti tuntemattomasta numerosta, voit aina palata numeroon asetukset > Puhelin > Hiljaiset tuntemattomat puhelut ja poista ominaisuus käytöstä, kunnes saat puhelun.

FAQ

 • Kuinka voin mykistää tietyt soittajat iPhonessa?

  iPhonessa ei ole erityistä vaihtoehtoa kontaktin puheluiden mykistamiseksi. On kuitenkin olemassa kiertotapa, jossa asetat mukautetun hiljaisen soittoäänen yhteystiedolle, jonka haluat mykistää. Siirry ensin App Storeen ja etsi «hiljainen soittoääni» ladataksesi äänettömän soittoäänisovelluksen. Siirry sitten yhteystietoluetteloosi ja valitse yhteystieto, jonka puhelut haluat mykistää. Napauta muokatavieritä kohtaan soittoäänija valitse sitten hiljainen soittoääni, jonka juuri lisäsit sovelluksella. Muista asettaa Tärinä siihen asti kun Ei jotta et saa ilmoitusta tämän yhteystiedon puheluista.

 • Kuinka estän tuntemattomat soittajat iPhonessa?

  Voit käyttää yllä kuvattua Tuntemattomien soittajien mykistysominaisuutta estääksesi tuntemattomat soittajat iPhonessasi. Jos haluat lisää estosuojausta, mene App Storeen ja etsi «estää tuntemattomat soittajatJos esimerkiksi lataat RoboKillerin, hyödyt sen omasta roskapostitietokannasta, jossa on miljoonia numeroita, jotta roskaposti- ja huijauspuhelut eivät pääse koskaan sinuun. RoboKiller jopa välittää nämä puhelut tallennettuihin viesteihin, joita kutsutaan Answer Boteiksi huijarin edistämiseksi.

Por Markus