fitbit at work t20 3wAX89 3f039a688b4e4bddb9e9da28d4b95dc4

Oletko koskaan miettinyt, kuinka Fitbit seuraa askeleitasi ja muita toimintojasi? Se käyttää kiihtyvyysanturitekniikkaa muuntaakseen askeleet ja muut liikkeet dataksi, jolloin saat yksityiskohtaista tietoa harjoitustottumuksistasi. Tässä on selitys siitä, kuinka Fitbit-askeleita mitataan.

Kuinka Fitbit seuraa askeleita?

Fitbit käyttää 3-akselista kiihtyvyysmittaria ja askellaskenta-algoritmia liikkeiden seuraamiseen. Kun kiihtyvyysanturia käytetään kehossasi, se muuntaa fyysiset liikkeesi digitaalisiksi mittauksiksi. Analysoimalla näitä digitaalisia mittauksiasi Fitbit voi tarjota yllättävän tarkkoja tietoja harjoitustesi malleista ja intensiteetistä, mukaan lukien:

  • Otettujen vaiheiden määrä.
  • Kuljettu matka.
  • Poltettujen kalorien määrä.
  • Harjoituksen intensiteetti.
  • Pyöräillessä tai uidessa (tietyissä malleissa).

Miten kiihtyvyysanturi toimii?

Kiihtyvyysmittarit ovat pieniä laitteita, jotka voivat havaita liikkeen suunnan havaitsemalla muutoksia painovoimassa. Niitä löytyy laajasta valikoimasta jokapäiväistä tekniikkaa, mukaan lukien älypuhelimet ja peliohjaimet. Kun näyttö pyörii mukanasi, kun käännät puhelimen sivuttain, se on työssä oleva kiihtyvyysanturi. Kiihtyvyysmittarit perustuvat tekniikkaan nimeltä MEMS (Micro Electro-Mechanical Systems). MEMS on pieni laite, joka muuntaa liikkeen elektroniseksi signaaliksi, jonka anturi lukee. Jotta liikettä voidaan seurata moniin suuntiin, kiihtyvyysmittarissa on oltava moniakseliset anturit. Fitbitin kiihtyvyysmittarissa on kolme akselia (ei vain yksi, kuten vanhemmat askelmittarit), mikä tarkoittaa, että se voi seurata liikkeitä mihin tahansa suuntaan.

Miten Fitbitin askellaskenta-algoritmi toimii?

Kiihtyvyysmittarin lisäksi Fitbitillä on hienosäädettävä algoritmi askeleiden laskemiseen. Se etsii liikekuvioita, jotka täyttävät tietyn tunnistuskynnyksen ja osoittavat kävelyä. Jos liikkeiden kuvio ja koko täyttävät algoritmin asettamat standardit, ne lasketaan askeliksi. Pieni liike, kuten käden koputtaminen pöytää vasten, ei laske. Kiihtyvyysmittarin ja laskenta-algoritmin keräämien tietojen avulla lasketaan yllättävän yksityiskohtaisia ​​tietoja harjoittelustasi, joka sitten ladataan sovellukseesi, kun synkronoit Fitbitin. Algoritmi ei kuitenkaan ole täydellinen. Fitbit ei joskus laske tarpeeksi askeleita, kun kävelet pehmeällä alustalla, kuten esimerkiksi muhkealla matolla. On myös mahdollista, että joskus askeleita lasketaan enemmän, jos ajat erittäin kuoppaisella tiellä.

Kuinka saada Fitbit laskemaan askeleesi tarkemmin

Muhkeiden mattojen lisäksi on olemassa tapoja parantaa Fitbitin tarkkuutta. Ensinnäkin on tärkeää syöttää askelpituus manuaalisesti Fitbit-sovelluksessa, varsinkin jos askeleesi on keskimääräistä pidempi tai lyhyempi. Muuten Fitbit käyttää pituuteesi perustuvia vakiotietoja, jotka eivät välttämättä vastaa todellista askeltasi ollenkaan.

Kuinka mitata askelpituus

Askelpituuden mittaaminen:

  1. Mittaa etukäteen alue (tuumina tai senttimetreinä), jolla voit ottaa vähintään 20 askelta, kuten ajotieltäsi tai pitkällä käytävällä.

  2. Laske askeleesi kävellessäsi ennalta mitattua matkaa, kävellen vähintään 20 askelta normaalivauhtia.

  3. Jaa ennalta mitatun matkan kokonaispituus (tuumina tai senttimetreinä) ottamiesi askelten määrällä. Tämä antaa askeleesi pituuden tuumina tai senttimetreinä.

  4. Siirry Fitbit-sovelluksessa kohtaan asetukset > Henkilökohtaisia ​​tietoja > askelpituus ja anna uusi askelpituus. Voit myös laskea juoksuaskelesi. Juokse vain kävelemisen sijaan, kun mittaat askeleesi pituuden. Kun askelpituus on tiedossa, voit syöttää tiedot Henkilökohtaisia ​​tietoja Fitbit-sovelluksesi näyttöä alla olevan kuvan mukaisesti. Muista valita Lähetä tallentaaksesi tiedot.

Por Markus