Call DaveAndLesJacobs getty 56d2640a3df78cfb37ce4793

Vaalivuoden edetessä myös poliittiset menot äänestäjiin vaikuttavat. Kampanjoissa käytetään satoja miljardeja dollareita mainoksiin, painettuun mainontaan, pihakyltteihin, esitteisiin ja tietysti robottipuheluihin. Jos huomaat saavasi ei-toivottuja tiivistettyjä lausuntoja anovilta poliitikoilta, toimi näin. Se ei ole enää vain robottipuheluita. Robotekstit ovat automaattisesti valittuja tekstiviestejä. Niitä pidetään puhelutyypeinä, ja niihin sovelletaan kaikkia robottipuhelusääntöjä.

Poliittiset Roboccal säännöt

FTC:n mukaan robottipuhelu, joka yrittää myydä sinulle jotain, on laitonta ja todennäköisesti huijaus, ellet ole nimenomaisesti valtuuttanut yritystä ottamaan sinuun yhteyttä robottipuhelujen kautta. Poliittisia robottipuheluita pidetään erilaisina ja niillä on omat säännöt ja määräykset. Poliittisiin kampanjoihin liittyvien robottipuhelujen ja robottitekstien lähettäminen matkapuhelimiin ja mobiililaitteisiin ilman suostumustasi on laissa kielletty. Niitä ei voi lähettää suojattuihin puhelinlinjoihin, kuten hätänumeroihin tai sairaaloita palveleviin linjoihin, ellei siihen ole etukäteen saatu lupa. Mutta poliittiset robotit olla sallittu lankapuhelimiin tehtynä, jopa ilman ennakkolupaa. Perintätoimistojen ja hyväntekeväisyysjärjestöjen robottipuhelut sekä ilmoitetut muistutukset ja päivitykset katsotaan myös laillisiksi.

Päästä eroon ei-toivotuista poliittisista puheluista

Saatat saada ei-toivottuja poliittisia robottipuheluita kotona lankapuhelimessa tai saatat saada poliittisia robottipuheluita tai robottiviestejä mobiililaitteellesi etkä ole varma, miten tai milloin annoit «suostumuksen». Kummassakin tapauksessa voit tehdä toimenpiteitä poliittisten robocallien lopettamiseksi. Monet kuluttajat uskovat, että numeronsa lisääminen Älä soita -listaan, joka on valtakunnallinen luettelo matkapuhelin- ja lankapuhelinnumeroista, jotka ovat kieltäytyneet vastaanottamasta laillisia puhelinmarkkinointipuheluita, lopettaa poliittiset robopuhelut, mutta Soita -ei-lista ei koske poliittiset puhelut.

Älä ilmoita puhelinnumeroa äänestäjärekisteröinnin yhteydessä

Kun rekisteröidyt äänestämään, useimmat osavaltiot vaativat vain osoitteesi, ei puhelinnumeroa. Jos kampanjat eivät löydä puhelinnumeroasi, ne eivät voi soittaa sinulle. Jos olet jo rekisteröitynyt äänestämään, lähetä äänestäjärekisteröinnin päivitys/muutos ja poista puhelinnumerosi. Äänestäjän rekisteröinnin päivittäminen vaihtelee osavaltioittain, mutta useimmat tarjoavat online-päivitysvaihtoehdon. Muutoksista voi ilmoittaa myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Robocall-estopalvelun käyttäminen

NoMoRobo on robottipuhelujen estopalvelu, joka toimii VoIP-lankapuhelimissa (kuten AT&T U-Verse ja Vonage) sekä iPhone- ja Android-puhelimissa. NoMoRobo ja vastaavat palvelut toimivat skannaamalla estoluetteloa tunnetuista robotisoittajista. Lista on valtava, ja se on koottu FTC:n ja muiden lähteiden, mukaan lukien numeroita lähettävien käyttäjien, avulla. Saapuvat puhelut poimitaan ensimmäisen soiton jälkeen ja verrataan sitten estoluetteloon. Jos kyseessä on robottipuhelu, NoMoRobo lopettaa puhelun tehokkaasti ennen kuin sinua häiritään. YouMail ja RoboKiller ovat muita ilmaisia ​​matkapuhelimen robottipuhelujen estopalveluita. Jos NoMoRobo ei tue lankapuhelinoperaattoriasi, pyydä Google Voice -numeroa tai siirrä lankapuhelin Google Voice -numeroon. Voit käyttää NoMoRoboa ja käyttää myös muita Google Voicen hienoja ominaisuuksia.

Käytä lankapuhelinoperaattorisi puheluiden seulontaominaisuuksia

Jos sinulla on lankapuhelin, jossa VoIP ei ole käytössä, operaattorisi tarjoaa todennäköisesti ominaisuuksia, kuten anonyymin puhelun hylkäämisen. Vieraile operaattorisi verkkosivustolla saadaksesi lisätietoja tämäntyyppisten ominaisuuksien määrittämisestä. Nimetön puhelun hylkääminen pakottaa soittajan tyypillisesti paljastamaan henkilöllisyytensä joko paljastamalla todelliset soittajan tunnuksensa tai soittamalla nimeään kehotteen jälkeen.

Ota yhteyttä langattoman verkon tarjoajaasi

Useimmat langattomat operaattorit tarjoavat asiakkaille ilmaisia ​​tai maksullisia puhelujen estotoimintoja. Esimerkiksi AT&T:n Mobile Security and Call Protect -palvelut Androidille ja iOS:lle estävät puhelut mahdollisilta huijareilta ja tunnistavat puhelinmarkkinointipuhelut. Käyttäjät voivat myös lisätä numeroita estoluetteloon. Tarkista langattomalta operaattoriltasi, tarjoaako se samanlaisia ​​ominaisuuksia.

Auttaako uusi Robocall-lainsäädäntö?

Joulukuussa 2019 presidentti Trump allekirjoitti Telephone Robocall Abuse Criminal Enforcement and Deterrence (TRACED) -lain. Valkoinen talo sanoo, että muutoksen tarkoituksena on «suojata yhdysvaltalaisia ​​kuluttajia paremmin ärsyttäviltä ei-toivotuilta robottipuheluilta». Laki vaatii puhepalveluntarjoajia, kuten AT&T:tä ja Verizonia, todentamaan puhelut huijauksen ja väärennettyjen tai roskapostin robottipuhelujen poistamiseksi. Nämä uudet säännöt eivät laillisesti vaikuta poliittisiin keskusteluihin, mutta uusi todennustekniikka saattaa estää ainakin osan niistä.

Por Markus