stadiacontrollerwontconnect2 f412395e72544482b373791c00b57e99

Google Stadia -ohjain on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se voidaan yhdistää useilla tavoilla. Sitä käytetään enimmäkseen yhteyden muodostamiseen Wi-Fin kautta Stadia-pelien pelaamista varten, mutta siinä on myös USB-C-portti ja sisäänrakennettu Bluetooth. Riippuen siitä, kuinka yrität yhdistää Stadia-ohjaimen, yhteys ei ehkä onnistu useista syistä. Jos haluat liittää Stadia-ohjaimen pistorasiaan, jotta voit aloittaa pelaamisen, sinun on tunnistettava menetelmä, jota yrität käyttää, suoritettava vianetsintä, miksi se ei toimi, ja mahdollisesti vaihdettava toiseen lähestymistapaan, jos mikään muu ei auta.

Syitä siihen, miksi Stadia-ohjain ei muodosta yhteyttä

On olemassa useita tapoja yhdistää Stadia-ohjain Stadia-palveluun: tietokone, puhelin, tabletti tai mikä tahansa muu yhteensopiva laite. Kun on niin monia vaihtoehtoja, on monia mahdollisia ongelmia, jotka voivat saada Stadia-ohjaimen muodostamaan yhteyden. Nämä ovat yleisimmät syyt, miksi Stadia-ohjain ei voi muodostaa yhteyttä:

 • Verkkoyhteysongelmat
 • Ongelmia laitteessa, jota käytät alkuasennuksessa
 • Muita ohjelmisto- tai laiteohjelmistoongelmia
 • Käyttämäsi USB-kaapeli on viallinen
 • Bluetooth ei ole käytössä laitteessasi
 • Laitteesi ei tue Bluetoothia tai langallista yhteyttä

Korjaa Stadia-ohjain, joka ei muodosta yhteyttä

Jos haluat yhdistää Stadia-ohjaimen, sinun on ensin tunnistettava yhteystapa, jota yrität käyttää, ja sitten suoritettava vianetsintä mahdolliset kyseiseen yhteystapaan liittyvät ongelmat. Jos et voi yhdistää ohjainta, kokeile toista tapaa tarkistaaksesi, toimiiko ohjain. Stadia-ohjaimet sisältävät kolme yhteystapaa:

 • Wi-Fi: Tämä menetelmä yhdistää ohjaimen Wi-Fi-reitittimeen, jotta se voi kommunikoida suoraan Stadia-palvelimien kanssa. Sinun on käytettävä puhelinta tai tablettia alkuasetusten tekemiseen.
 • USB: Tällä menetelmällä ohjain liitetään laitteeseen USB-kaapelilla. Ohjain kommunikoi laitteesi kanssa, joka välittää tietoja Stadia-palvelimelle.
 • Bluetooth: Stadia-ohjaimissa on Bluetooth, mutta se on vain asennusta varten. Tällä hetkellä et voi muodostaa yhteyttä Bluetoothin kautta pelataksesi pelejä.

Mitä tehdä, jos Stadia-ohjain ei muodosta yhteyttä Wi-Fin kautta

Google suosittelee Wi-Fi-yhteyttä Stadia-ohjaimille, koska se aiheuttaa vähiten viivettä. Jos sinulla on ongelmia Stadia-ohjaimen yhdistämisessä Wi-Fi-verkkoon, kokeile näitä ratkaisuja:

 1. Käynnistä kaikki laitteesi uudelleen. Jos Stadia-ohjain ei voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, ongelma voi olla itse ohjaimessa, puhelimessa tai verkkolaitteistossasi. Näiden osien uudelleenkäynnistäminen voi korjata monia ongelmia, joten kokeile sitä ensin. Kun olet käynnistänyt kaiken uudelleen, tarkista, voitko muodostaa yhteyden.

 2. Kokeile toista laitetta ensimmäistä asennusta varten. Jos sinulla on toinen puhelin tai tabletti, asenna Stadia-sovellus ja käytä sitä määritysprosessissa. Jotkut puhelimet eivät voi suorittaa prosessia loppuun, vaikka kaikki näyttää toimivan. Jos kaikki näyttää toimivan, mutta ohjain ei ole yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, puhelimesi saattaa olla ongelman syy.

 3. Paranna WiFi-signaalin voimakkuutta. Yritä yhdistää ohjain Wi-Fi-verkkoon samassa huoneessa reitittimen kanssa. Jos voit muodostaa yhteyden, yritä parantaa Wi-Fi-signaalia muualla sijainnissasi. Voit myös kokeilla sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n verkkoja, jos reitittimessäsi on molemmat.

 4. Päivitä laitteesi. Varmista, että kaikissa laitteissasi on uusin laiteohjelmisto tai käyttöjärjestelmä ja että myös Stadia-sovellus on ajan tasalla. Kaikki vanhentuneet ohjelmistot voivat estää ohjainta muodostamasta yhteyttä.

Mitä tehdä, jos Stadia-ohjain ei saa yhteyttä USB:n kautta

Vaikka Wi-Fi on ihanteellinen yhteystapa Stadia-ohjaimelle, se ei aina toimi. USB tarjoaa kiinteän yhteyden ja on hyvä vaihtoehto. Jos sinulla on ongelmia Stadia-ohjaimen yhdistämisessä USB:n kautta, kokeile näitä ratkaisuja:

 1. Liitä USB-kaapeli uudelleen. Irrota kaapeli ohjaimesta ja kytke se takaisin tukevasti. Voit kytkeä USB-C:n «ylösalaisin», joten käännä kaapelia 180 astetta ennen kuin liität sen takaisin, jotta näet, auttaako se. Irrota sitten kaapeli tietokoneesta ja liitä se uudelleen varmistaen, että se on kunnolla kiinni. Oletamme, että tiedät, toimivatko USB-portit oikein. Jos USB-portit eivät toimi, sinun on korjattava ongelma ennen kuin jatkat.

 2. Kokeile toista USB-kaapelia. Jos käyttämäsi kaapeli on heikkolaatuinen, rispaantunut tai vaurioitunut, Stadia-ohjain ei ehkä kytkeydy kunnolla. Kokeile toista kaapelia, jos sinulla on sellainen, tai testaa kaapelia toisella laitteella, jos sinulla ei ole sellaista.

 3. Kokeile toista USB-porttia. Jos muodostat yhteyden USB-keskittimen kautta, yritä muodostaa yhteys suoraan tietokoneeseesi nähdäksesi, onko keskitin syyllinen.

 4. Varmista, että tietokoneesi on päivitetty. Tarkista ohjainpäivitykset, erityisesti USB-ajurien päivitykset. Asenna saatavilla olevat päivitykset, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä uudelleen.

 5. Päivitä Chrome. Jos yrität pelata Stadia-pelejä Chromen kautta langallisella Stadia-ohjaimella, varmista, että Chrome itse on ajan tasalla. Jos näin ei tehdä, ohjainta ei voi yhdistää Stadiaan.

Mitä tehdä, jos Stadia-ohjain ei muodosta yhteyttä Bluetoothin kautta

Stadia-ohjaimessasi on sisäänrakennettu Bluetooth, mutta se ei ole tällä hetkellä käytössä pelien pelaamista varten. Sitä käytetään vain alkuasennukseen ennen kuin ohjain on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, etkä voi käyttää sitä langattoman yhteyden muodostamiseen tietokoneeseen tai puhelimeen pelien pelaamista varten. Jos sinulla on ongelmia Stadian yhdistämisessä Bluetoothin kautta asennuksen aikana, kokeile näitä ratkaisuja:

 1. Varmista, että Bluetooth on päällä laitteessasi. Jos Bluetooth on pois päältä, Stadia-ohjain ei voi muodostaa yhteyttä. Stadia-sovelluksen pitäisi pyytää tätä lupaa, mutta sinun on ehkä otettava se käyttöön manuaalisesti.

 2. Käynnistä ohjain uudelleen. Ohjain ei ehkä ole löydettävissä. Tässä on ratkaisu:

  1. Paina ja pidä painettuna Stadia-painike ohjaimessasi, kunnes se sammuu.
  2. Paina ja pidä painettuna Stadia-painike ohjaimessasi, kunnes se värisee kahdesti.
  3. Ohjaimen pitäisi nyt olla löydettävissä niin kauan kuin Bluetooth on käytössä puhelimessasi.
 3. Poista häiriölähteet. Jos lähelläsi on useita Bluetooth-laitteita, sammuta ne tai siirrä ne. Myös muut laitteet voivat aiheuttaa häiriöitä, joten muista sammuttaa ne tai siirtyä pois niistä.

Por Markus