windows 11 classic start menu 0900c0efb86546f3b9e34429f4545791

Mitä tietää

 • Hae regedit avataksesi rekisterieditorin.
 • Lisää . ole kiltti Start_ShowClassicMode arvo avaimeen verkkotunnuksessa HKEY_CURRENT_USER.
 • Muuta arvotiedot muotoon 1 ja käynnistä sitten uudelleen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka saat perinteisen Windows 11:n Käynnistä-valikon niin, että työpöytäsi näyttää hieman enemmän Windows 10:ltä. Rekisteriarvo on lisättävä Windowsin rekisteriin, mutta tämä on hyvin yksinkertaista ja helppo toteuttaa. Tämän rekisterin muokkauksen on vahvistettu toimivan vain tietyssä Windows 11 -versiossa. Päivityksen koontiversioon 22000.65 tiedetään aiheuttavan toiminnan epäonnistumisen.

Windows 11:n Käynnistä-valikko: Mitä uutta

Windows 11:n Käynnistä-valikko näyttää hyvin erilaiselta kuin Windows 10:ssä. Kuten näet, kiinnitetyt kohteet näkyvät yläreunassa ja kaikki muut ovat käytettävissä Kaikki sovellukset nuppi. Suositellut ja viimeisimmät tuotteet ovat alaosassa. Virtapainike asettaa tietokoneen nukkumaan, sammuttaa tai käynnistää uudelleen.

Alla kuvatun rekisterisäädön jälkeen klassinen Käynnistä-valikko palautetaan. Se toimii lähes täsmälleen samalla tavalla kuin Windows 10:n Käynnistä-valikko, jossa äskettäin lisätyt kohteet ovat vasemmalla ja kiinnitetyt sovellukset oikealla. Virtapainike sijaitsee vasemmalle perinteisessä valikossa ja toisin kuin Windows 10:ssä, vasemmassa ruudussa ei ole linkkejä asetuksille, asiakirjoille, kuville jne., ellet säädä asetuksia (lisätietoja alla).

Klassinen Käynnistä-valikko avautuu Windows 11:ssä

Muuta aloitusvalikko takaisin «Normaaliksi»

Windows 11 asettaa uuden standardin Käynnistä-valikolle. Se ei ole aivan sama kuin valikko, johon olet tottunut Windows 10:ssä, mutta onneksi pieni rekisterin muokkaus voi saada sen näyttämään enemmän perinteiseltä Käynnistä-valikosta.

 1. Valitse tehtäväpalkin hakupainike ja kirjoita regedit.

  regedit-hakutulokset Windows 11:ssä

 2. Valitse Avata kun Rekisterieditori tulee näkyviin.

 3. Siirry tänne laajentamalla kansioita vasemmassa ruudussa:

  HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

 4. Oikealla painikkeella Pitkälle kehittynyt vasemmassa ruudussa ja valitse Uusi > DWORD (32-bittinen) arvo.

  Uusi DWORD-arvovalikko Windows 11:n rekisterieditorissa

 5. Kirjoita tämä uuden arvon nimeksi ja paina sitten Tulla sisään pelastaaksesi sen.

  Start_ShowClassicMode

 6. Kaksoisnapsauta samaa arvoa ja muuta tiedot muotoon 1ja valitse sitten Okei.

  Start_ShowClassicMode-arvo Windows 11 -rekisterissä

 7. Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Nopein tapa käynnistää Windows 11 uudelleen on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valita: Poistu tai kirjaudu ulos > Käynnistetään uudelleen. Myös ulos ja takaisin sisäänkirjautuminen toimii.

Windows 11:n oletusarvoisen Käynnistä-valikon palauttaminen on erittäin helppoa yksinkertaisesti kääntämällä yllä olevat vaiheet toisinpäin. Voit poistaa vaiheessa 5 luomasi arvon tai palata vaiheeseen 6 ja muuttaa dataksi 0. Ota muutokset käyttöön käynnistämällä uudelleen tai kirjautumalla ulos.

Mukauta Windows 11:n Käynnistä-valikkoa

Windows 11 -asetusten avulla voit mukauttaa Käynnistä-valikon näkemyksiä. Pääset sinne etsimällä asetukset ja navigoi sitten kohtaan Personointi > Aloittaa.

Käynnistä Asetukset Windows 11:lle

Täällä voit näyttää tai piilottaa äskettäin lisätyt sovellukset, eniten käytetyt sovellukset ja äskettäin avatut kohteet. Valitseminen Valitse aloitusikkunassa näkyvät kansiot voit muuttaa kansioiden, kuten Resurssienhallinnan, Asetukset, Asiakirjat, Verkko, Lataukset ja paljon muuta, näkyvyyttä.

Mukautettu Windows 11:n Käynnistä-valikko

Käynnistä-valikon kohteiden kiinnittäminen ja irrottaminen ja niiden uudelleenjärjestely on erittäin helppoa. Sekä vakio- että klassisessa Käynnistä-valikossa on a Irrota alusta vaihtoehto, kun napsautat kiinnitettyä kohdetta hiiren kakkospainikkeella. Järjestä asiat uudelleen napsauttamalla ja vetämällä tai etsi tavallista Käynnistä-valikkoa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Mene yläkertaan kiinnittääksesi sen nopeasti luettelon ensimmäiseksi kohteeksi.

FAQ

 • Missä on Käynnistä-valikko Windows 11:ssä?

  Oletusarvoisesti Windows 11 keskittää Käynnistä-valikon näytölle tehtäväpalkin yläpuolelle. Käytä yllä olevia rekisterimuokkauksia peilaamaan Windows 10:n aloitusvalikko. Voit myös kohdistaa tehtäväpalkin vasemmalle siirtymällä kohtaan asetukset > Personointi > Tehtäväpalkki > Tasaa tehtäväpalkki.

 • Kuinka käynnistän Käynnistä-valikon Windows 11:ssä?

  Kuten Windows 10:ssä, valitse Windowsin Käynnistä-kuvake Käynnistä-valikon vasemmasta reunasta. Jos haluat muokata näkyviin tulevia sovelluksia ja kansioita sekä muita toimintoja, käynnistä Käynnistä-valikko ja siirry kohtaan asetukset > Personointi > Aloittaa.

Por Markus