WirelessNetwork 5994852003f4020011db5333 scaled

Jos haluat määrittää kodin Wi-Fi-järjestelmän itse tai antaa Internet-palveluntarjoajaltasi asentaa sen, sinun on tiedettävä joitain perusasioita. Opi erityisesti komponenteista, jotka muodostavat useimmat langattomat verkot, ja kuinka nämä komponentit ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Se on helpompaa kuin miltä se kuulostaa, ja verkkolaitteet ovat entistä helpompia ja turvallisempia joka vuosi. Langattoman tietokoneverkon tärkeimpiä laitteistokomponentteja ovat sovittimet, reitittimet ja tukiasemat, antennit ja toistimets.

Langattomat verkkosovittimet

Langattomat verkkosovittimet (kutsutaan myös langattomille verkkokorteille tai langattomille verkkokorteille) tarvitaan jokaiseen langattoman verkon laitteeseen. Kaikki yli kymmenen vuotta vanhat kannettavat tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet sisältävät langattomat ominaisuudet näiden järjestelmien sisäänrakennettuna ominaisuutena.

Vanhoille kannettaville tietokoneille ja pöytäkoneille on ostettava erilliset lisäsovittimet. Nämä ovat saatavilla PCMCIA-luottokortti- tai USB-muotoisina. Ellei sinulla ole vanhaa laitteistoa tai tarvitse WiFi-sovitinta työpöydällesi, voit määrittää langattoman verkon huolehtimatta verkkosovittimista. Tarvitset erityyppisiä laitteita parantaaksesi verkkoyhteyden suorituskykyä, sijoittaaksesi enemmän tietokoneita ja laitteita ja lisätäksesi verkon kantamaa.

Langattomat reitittimet ja tukiasemat

Langattomat reitittimet ovat langattoman verkon sydän. Nämä reitittimet toimivat samalla tavalla kuin langalliset Ethernet-verkkoreitittimet. Tarvitset langattoman reitittimen, kun rakennat täydellisen langattoman verkon kotiisi tai toimistoosi.

Langaton ASUS RT-AC68U AC-1900 reititin

Langattomien reitittimien nykyinen standardi on 802.11ax, joka varmistaa sujuvan videon suoratoiston ja reagoivan online-pelaamisen. Vanhemmat reitittimet ovat hitaampia, mutta toimivat, ja langaton AC on edelleen hyvä valinta, joten reitittimen valinta voi perustua siihen, mitä vaatimuksia sillä tarvitset. AC-reititin on kuitenkin kymmeniä kertoja nopeampi kuin sitä edeltävä 802.11n-versio. AX- ja AC-reitittimet voivat myös käsitellä useita laitteita paremmin kuin vanhemmat reititinmallit. Monissa kodeissa on tietokoneita, tabletteja, puhelimia, älytelevisioita, suoratoistolaatikoita ja kodin älylaitteita, jotka käyttävät langatonta yhteyttä reitittimeen. Langaton reititin muodostaa yleensä yhteyden suoraan nopean Internet-palveluntarjoajan tarjoamaan modeemiin kaapelin kautta. Kaikki muu talossa on yhdistetty langattomasti reitittimeen. Kuten reitittimet, tukiasemat mahdollistavat langattomien verkkojen muodostamisen olemassa olevaan langalliseen verkkoon. Tämä tilanne ilmenee toimistossa tai kotona, johon on asennettu langalliset reitittimet ja laitteet. Kotiverkoissa yhdellä tukiasemalla tai reitittimellä on tarpeeksi kantamaa useimpiin asuinrakennuksiin. Toimistorakennusten yritysten on usein otettava käyttöön useita tukiasemia ja reitittimiä.

Langattomat antennit

Tukiasemat ja reitittimet voivat käyttää langatonta Wi-Fi-antennia laajentaakseen langattoman radiosignaalin tietoliikennealuetta. Nämä antennit on rakennettu useimpiin reitittimiin, mutta ne ovat valinnaisia ​​ja irrotettavissa joissakin vanhemmissa laitteissa.

Sony STR-DN1030 verkkokotiteatterivastaanotin - Valokuva - Ethernet-liitäntä - Langaton antenni

Langattomiin asiakkaisiin on mahdollista asentaa jälkimarkkinoiden lisäantenneja langattomien sovittimien valikoiman lisäämiseksi. Lisäantenneja ei yleensä tarvita tyypillisissä langattomissa kodin verkoissa. On kuitenkin yleinen käytäntö, että sotaviranomaiset käyttävät näitä antenneja. Wardriving on käytäntö, jossa etsitään tarkoituksellisesti paikallista aluetta saatavilla olevien langattoman Wi-Fi-verkon signaalien etsimiseksi.

Langattomat toistimet

Langaton toistin muodostaa yhteyden reitittimeen tai tukiasemaan verkon kantaman laajentamiseksi. Toistin, jota usein kutsutaan signaalin vahvistimeksi tai kantaman laajentajaksi, toimii kaksisuuntaisena välitysasemana langattomille radiosignaaleille. Toistimet mahdollistavat laitteiden, jotka eivät muuten voi vastaanottaa verkon langatonta signaalia, muodostaa yhteyden.

Langaton vahvistin

Langattomia toistimia käytetään suurissa kodeissa, joissa yksi tai useampi huone ei vastaanota vahvaa Wi-Fi-signaalia, yleensä laitteen ja langattoman reitittimen välisen etäisyyden vuoksi.

Mesh-verkot

Mesh Wi-Fi ei ole uusi, mutta siitä on tulossa yhä suositumpi kotona. Tämä johtuu siitä, että ihmisillä on jatkuvasti kasvava määrä yhdistettyjä laitteita. Mesh-Wi-Fi-verkot toimivat samalla tavalla kuin toistimet, mutta uuden ja redundantin tukiaseman luomisen sijaan mesh-verkot tarjoavat sujuvan ja yhtenäisen laajennetun Wi-Fi-verkon.

Netgear Orbi Mesh -reititinjärjestelmä (RBK50)

Voit ostaa täydellisiä mesh-WiFi-järjestelmiä, ja monet nykyaikaiset langattomat reitittimet tarjoavat mesh-verkkoominaisuuksia, jotta voit ostaa uuden reitittimen ja liittyä mesh-verkkoon ja tehostaa signaalia vanhalla reitittimelläsi.

Por Markus