29604019066 6e0a8dd4a7 k 5bf612abc9e77c0051a3180b

Harkitsetko uuden näppäimistön ostamista? Tarjolla on paljon erilaisia, mukaan lukien versio, jota kutsutaan mekaaniseksi näppäimistöksi.

Mikä on mekaaninen näppäimistö?

Mekaanisissa näppäimistöissä on näppäinten alla fyysiset kytkimet, jotka jäljittelevät kirjoituskoneella kirjoittamisen kosketus- ja äänikokemusta. Paina mitä tahansa näppäintä ja painat kytkintä. Kuulet melko kovaa napsautusta kirjoittaessasi. Vaikka mekaanisissa näppäimistöissä käytetään erilaisia ​​kytkimiä, nämä näppäimistöt johtavat yleensä tarkempaan kirjoittamiseen ja nopeaan kirjoittamiseen. Mekaaniset näppäimistöt saattavat tuntua tietokoneiden menneen aikakauden kömpelöiltä jäännöksiltä, ​​mutta monille ihmisille uudemmilla kalvonäppäimistöillä ei ole samaa tyydyttävää ääntä tai tuntua. Muuten, ääni on luultavasti huomattavin ero, kun katsot mekaanista näppäimistöä. Vaikka ne pitävät aina jonkin verran melua yleisen rakenteen vuoksi, valmistajat etsivät tapoja tehdä niistä hiljaisempia houkutellakseen lisää ostajia. Lisäksi mekaanisissa näppäimistöissä käytetään kytkimiä, jotka ovat yleensä hieman vaikeampia kuin muiden tyyppisten näppäimistöjen. Tämä tarkoittaa, että nämä näppäimistöt kestävät usein pidempään kuin ei-mekaaniset vastineensa.

Miksi ihmiset käyttävät niitä?

Pelaajat haluavat käyttää niitä, koska ne kestävät enemmän iskuja ja kulumista kuin tavallinen näppäimistö. Toimisto- ja kotityöntekijät käyttävät niitä mielellään, koska ne antavat kuulopalautteen jokaisella vedolla ja ovat tyypillisesti ergonomisesti suunniteltuja vähentämään ranteen rasitusta. Mekaaniset näppäimistöt mahdollistavat yleensä myös vetojen säätämisen vieläkin nopeampaa kirjoittamista varten.

Kalvo vs mekaaniset näppäimistöt

Nykyään useimmat kannettavien ja pöytätietokoneiden näppäimistöt ovat kalvonäppäimistöjä. Tämä tarkoittaa, että näppäimistö koostuu kolmesta muovikalvosta, ja kunkin näppäimen alla on kupulliset kumikytkimet. Paina näppäintä ja kumikytkin työntyy keskikalvossa olevan reiän läpi yhdistääkseen ylä- ja alakalvot yhteen, jolloin syntyy sähköpiiri, joka saa näppäimistön lähettämään syötteitä tietokoneeseen. Tämä muotoilu on edullinen ja roiskeenkestävä, mutta se ei anna niin paljon kosketeltavaa tai kuuluvaa palautetta, kun painat näppäintä, mikä voi muuttaa kirjoitustapaa. Vertailun vuoksi kalvonäppäimistö voi tuntua litteältä tai tahmealta. Jos vietät paljon aikaa tietokoneen näppäimistön ääressä, kannattaa ehkä vaihtaa mekaaniseen näppäimistöön. Jotkut valmistajat valmistavat mekaanisia kytkinnäppäimistöjä, jotka tuntuvat klassiselta IBM Model M -mallilta. Nämä mallit auttavat yleensä kirjoittamaan nopeasti ja tarkasti. Lisäksi mekaaniset näppäimistöt kestävät pidempään kuin tavalliset PC-näppäimistöt. Se voi myös tarjota tyydyttävämmän kirjoituskokemuksen. Niitä, joille mekaaninen näppäimistö saattaa olla hyvä sijoitus, ovat toimistotyöntekijät, joiden työ riippuu nopeasta ja luotettavasta tiedonsyötöstä, pelaajat ja ammattikirjoittajat.

Mekaaniset näppäimistöt: plussat ja miinukset

Edut:

  • Lisää tunto- ja kuulopalautetta.
  • Yleensä tarkempi kuin kalvonäppäimistöt.
  • Kestävä rakenne.

haittoja

  • Voi olla melko meluisa.
  • Kalliimpia kuin kalvonäppäimistöt.
  • Ne painavat yleensä enemmän kuin tavalliset näppäimistöt.

Mekaanisilla näppäimistöillä on useita etuja, kuten pidempi näppäinten käyttöikä, parempi tarkkuus ja tukevampi rakenne. Sen lisäksi, että ne ovat kalliimpia kuin useimmat Bluetooth- ja langalliset kalvonäppäimistöt, suurin haittapuoli on, että mekaaniset näppäimistöt ovat äänekkäitä. Äänenvoimakkuus riippuu näppäimistön käyttämän kytkimen tyypistä ja kirjoitustekniikasta, mutta mekaaniset näppäimistöt ovat kovempaa kuin muut näppäimistöt. Se ei välttämättä ole ongelma toimistotyöntekijöille tai ympäristöissä, joissa kollegoilla on kuulokkeet. Mekaaniset näppäimistöt ovat raskaita – yleensä noin kolme kiloa – ja kestävät yleensä pidempään. Mekaaniset kytkimet on sertifioitu kestämään lähes kaikkialla pidempään kuin kumikupuiset kytkimet valmistajasta riippumatta, ellet kaada niihin juomaa. Ne ovat kuitenkin melko helppoja puhdistaa, joten edes satunnaisen läikkymisen ei pitäisi olla ongelma. Mekaaniset näppäimistöt voivat pakottaa sinut kirjoittamaan eri tavalla. Kalvonäppäimistö edellyttää, että painat näppäintä niin pitkälle kuin mahdollista sähköpiirin viimeistelemiseksi. Mekaanisissa näppäimistöissä sinun tarvitsee vain painaa, kunnes kuulet napsahduksen, jolloin näppäin kulkee lyhyemmän matkan.

Por Markus