GettyImages 908763480 ad455cfa9d9c4c76a2945cc9c0cef126 scaled

Instagram sanoo, että «Take a Break» -ominaisuus, joka rohkaisisi teini-ikäisiä pitämään tauon sovelluksesta mielenterveyssyistä, testataan pian. Noin 75 miljoonaa Instagramin miljardista käyttäjästä on 13–17-vuotiaita, ja tutkimusten mukaan sovellus voi vaikuttaa negatiivisesti teini-ikäisten mielenterveyteen. Ehdotettu «Take a Break» -ominaisuus antaisi käyttäjille mahdollisuuden keskeyttää tilinsä ja miettiä, miten he viettävät aikaansa. Nick Clegg, Facebookin globaalien asioiden varapuheenjohtaja, kertoi CNN:n State of the Unionille, että tavoitteena on saada teinit pitämään tauko sovelluksesta.

Instagram-johtajan Adam Mosserin äskettäinen blogikirjoitus sanoi, että yritys etsii säännöllisesti ratkaisuja, kun sen tutkimus herättää ongelmia. Erityisesti kysymys siitä, kuinka sovellus voi lisätä negatiivisen kehonkuvan tunteita. Yksi ehdotettu lähestymistapa on rohkaista käyttäjiä vaihtamaan aihetta, jos he viettävät liikaa aikaa mahdollisesti negatiivisen sisällön katseluun. Toinen on ehdottaa, että käyttäjä vetää henkeä Instagramista ollakseen keskittymättä mahdollisesti haitalliseen sisältöön.

Teini ja arki.  Sängyssä älypuhelimen kanssa

The Vergen mukaan Facebookin edustaja ei kyennyt antamaan selkeää aikataulua uuden ominaisuuden käyttöönotolle, mutta sanoi, että testauksen pitäisi alkaa pian. Testin laajuutta ja luonnetta ei myöskään ole tarkennettu, mutta se on todennäköisesti samanlainen kuin muut toimintatestit. Tämä tarkoittaa, että valitut käyttäjät tai mahdollisesti tietyt alueet löytävät vaihtoehdon yhtäkkiä sovelluksestaan ​​ilman todellista selitystä tai fanfaaria.

Por Markus