using google maps for cycling directions 1683351 0d84470361d74783a30a4825c3b9f77a

Mitä tietää

 • Työpöytä: Kirjoita määränpääsi hakukenttään ja napsauta Matkaohjeetja syötä aloituspisteesi. Klikkaa pyöräily kuvake.
 • Pääset erikoistuneisiin pyöräilykarttoihin napsauttamalla ValikkoPolkupyörät
 • iOS- tai Android-mobiilisovellus: anna kohde, napauta Matkaohjeetja valitse polkupyörä kuvake.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkastella ja mukauttaa pyöräreittejä Google Mapsissa, joka on kerännyt valtavan määrän tietoa pyöräteistä, poluista ja pyöräilyystävällisistä kaduista. Ohjeet koskevat Google Mapsia työpöydällä ja Google Maps -mobiilisovellusta iOS:lle ja Androidille.

 

Pyöräilyystävällisen reitin valitseminen Google Mapsissa

Pyöräilyreitin valitseminen on yhtä helppoa kuin pyöräilyreitin valitseminen Pyöräily vaihtoehto karttatilana mieluummin kuin jokin toinen vaihtoehto, josta saatat olla enemmän tietoinen, kuten ajo- tai kävelyvaihtoehto.

 1. Valitse aloituspaikka. Tee tämä kirjoittamalla sijainti hakukenttään tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kartan kohtaa ja valitsemalla Ohjeet täältä vaihtoehto.
 2. Tee sama määränpäälle, valitse Ohjeet tänne hiiren kakkospainikkeella valikon kautta tai kirjoittamalla osoite kohderuutuun.

  Kohde Google Mapsille, hakutermi The Writer's Block Bookstore & Cafe

 3. Valitse Pyöräily kulkuvälineeksi näytön yläreunassa olevista kuvakkeista, ja jos sinulla on mahdollisuus tehdä niin, napsauta Matkaohjeet löytää sopiva polku.

  Pyöräilyreittipainike Google Mapsissa

 4. Kiinnitä huomiota siihen, mitä kortti tarjoaa sinulle. Googlen pyöräreittikartta ja mahdolliset vaihtoehtoiset reitit tarjoavat joukon ohjeita, joiden avulla voit välttää jaettuja moottoriteitä ja teitä, jotka eivät salli pyöräilijöitä.
 5. Jos haluat valita vaihtoehtoisen reitin, valitse haluamasi reitti kartalta. Reitti

  Vaihtoehtoinen reitti Google Mapsissa pyöräilyreiteille

 6. Kun olet valinnut pyöräreitin, käytä Lähetä reittiohjeet puhelimeesi kohdepaneelissa oleva linkki lähettääksesi ohjeet puhelimellesi käännökseltä reittiohjeiden saamiseksi, kun matkustat tai käytät YKSITYISKOHDAT -painiketta vasemmassa ruudussa löytääksesi tulostusvaihtoehdon, jos haluat tulostaa ohjeet.

Tämä lähestymistapa antaa sinulle pyöräilyystävällisen reitin, mutta yksityiskohtaisia ​​tietoja pyöräilijöiden käytettävissä olevista reiteistä saat Google Mapsista erikoiskartan.

 

Tarkastele pyöräilyystävällisiä teitä ja polkuja Google Mapsissa

Google Maps tarjoaa erikoiskarttoja pyöräilijöille. Kun käytät tämäntyyppisiä karttoja, näet useita ominaisuuksia, jotka eivät ole käytettävissä tavallisessa Google Maps -näkymässä. Se on erityisen hyödyllinen paikallistaessasi pyöräteitä ja polkuja, joita et tuntenut alueellasi.

 1. Aloita Google Mapsin ollessa auki, eikä hakukenttään ole syötetty mitään.
 2. Avaa valikkopainike Google Mapsin vasemmassa yläkulmassa, aivan tyhjän hakukentän vasemmalla puolella.

  Google Mapsin vasemmassa yläkulmassa oleva valikkopainike

 3. Valita Polkupyörät tästä valikosta näyttääksesi erityisesti pyöräilijöille tarkoitetun kartan.

  Valikkokohta Pyöräily Google Mapsissa

 4. Jos haluat nähdä pyöräilyreitit tällä karttanäkymällä, palaa yllä oleviin vaiheisiin.

Sinulle voidaan tarjota useita ehdotettuja pyöräilyreittejä. Voit vetämällä ja pudottamalla reittiviivaa välttääksesi alueen tai lisätäksesi maisemaisemman tai miellyttävämmän vaihtoehdon kokemuksesi perusteella. Sieltä valitse reitti tavalliseen tapaan ja luota siihen, että olet löytänyt pyöräilyystävällisen polun. Näin luet tämän pyöräilykartan:

 • Pyörätiet on merkitty tummanvihreillä viivoilla, eivätkä ne salli moottoriajoneuvoja.
 • Kadut, joilla on omat pyörätiet, on merkitty vaaleanvihreillä viivoilla.
 • Pyöräilyystävälliset tiet, joissa ei ole omaa kaistaa, on merkitty vaaleanvihreillä katkovilla viivoilla.
 • Päällystämättömät tai päällystämättömät polut on merkitty ruskeilla viivoilla.

Polkupyörän avain Google Mapsissa

Saatat joutua suurentamaan (zoomaa takaisin/loitontaa) karttaa nähdäksesi pyörätien osoittimet, kun reitti on merkitty paksulla sinisellä viivalla.

 

Pyöräilyreitin suunnittelija Google Maps -sovelluksessa

Pyöräilijöille räätälöidyt reitit ovat saatavilla myös Android- ja iOS-käyttöjärjestelmän Google Maps -mobiilisovelluksessa. Pääset sinne kirjoittamalla määränpää ja napauttamalla Matkaohjeet ja poistu muista matkustustavoista valitsemalla yläreunassa oleva pyöräkuvake.

Kolme iOS-näyttöä Google Mapsin reittiohje-, pyöräily- ja kotipainikkeella

 

Ongelmia Google Mapsin pyöräilyreittien kanssa

Pyöräilyreitin laatiminen Google Mapsin avulla voi aluksi tuntua hyvältä, mutta muista, että se toimii samalla tavalla kuin ajoreittien määrittäminen. Toisin sanoen Google Maps voi tarjota sinulle nopeimman reitin, mutta ei välttämättä parasta sinulle. Haluat ehkä hiljaisemman reitin pyöräretkellesi tai mukavamman, mutta ei välttämättä nopeimman reitin. Muista tämä, kun valmistelet pyöräilyreittiä Google Mapsin avulla, koska saatat joutua kaivamaan itseäsi mukauttaaksesi reittiä toiveidesi mukaan. Google Maps voi itse asiassa toimia päinvastoin ja asettaa sinut turvalliselle reitille pois liikenteestä, mutta tämä reitti on todennäköisesti paljon hitaampi kuin muut reitit, joita pidetään hieman vähemmän turvallisina. Ajatuksena tässä on tarkastella tarkasti Google Mapsin ehdotuksia pyöräilyreittillesi. Mukauta reitti sinulle ja miten haluat saavuttaa määränpäähäsi. Mieti myös, mihin voit pysäköidä polkupyöräsi. Google Maps ei sisällä näitä tietoja.

Por Markus