businessman hand working with mobile phone and laptop computer with technology digital graphic 802791202 5b1dcd998e1b6e0036259291 scaled

Wi-Fi-hotspot on langaton tukiasema, joka tarjoaa Internet-yhteyden verkkolaitteille julkisissa paikoissa, kuten kaupunkien keskustoissa, kahviloissa, lentokentillä ja hotelleissa. Yritykset ja koulut käyttävät yhä enemmän Wi-Fi-hotspotteja sisäisiin (intranet) verkkoihinsa. Myös langattomat kotiverkot käyttävät samanlaista Wi-Fi-tekniikkaa.

Wi-Fi-hotspottien käytön vaatimukset

Tietokoneet (ja muut laitteet) muodostavat yhteyden hotspoteihin sisäisten Wi-Fi-verkkosovittimiensa kautta. Jos tietokoneessasi ei ole sisäistä Wi-Fi-sovitinta, asenna Wi-Fi-verkkosovittimet erikseen. Tietokoneen tyypistä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen voit käyttää USB-, PC-kortti-, ExpressCard- tai PCI-korttisovitinta. Julkiset Wi-Fi-hotspotit vaativat joskus maksullisia tilauksia. Kirjautuaksesi näihin hotspoteihin, anna luottokorttitiedot verkossa tai puhelimitse ja valitse suunnitelma. Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat suunnitelmia, jotka toimivat tuhansissa hotspoteissa eri puolilla maata.

Palveluntarjoajat tarjoavat profiilitiedot, joita tarvitaan Wi-Fi-hotspottien käyttämiseen. Nämä tiedot sisältävät:

  • Verkon nimi (kutsutaan myös SSID:ksi) erottaa hotspot-verkot toisistaan.
  • Salausavaimet (sarja kirjaimia ja numeroita) salaavat verkkoliikenteen yhteyspisteeseen ja sieltä pois.

Etsi Wi-Fi-hotspotit

Tietokoneet voivat etsiä automaattisesti yhteyspisteitä, jotka ovat langattoman signaalin kantaman sisällä. Nämä tarkistukset tunnistavat hotspotin verkon nimen (SSID) ja antavat tietokoneen muodostaa yhteyden. Jos et halua käyttää tietokonetta hotspottien etsimiseen, käytä erillistä Wi-Fi Finder -nimistä pienoisohjelmaa. Nämä pienet laitteet etsivät hotspot-signaaleja ja voivat osoittaa signaalin voimakkuuden määrittääkseen tarkan sijaintinsa. Ennen kuin matkustat kaukaiseen paikkaan, etsi Wi-Fi-hotspotit käyttämällä online-langattomia hotspot-hakupalveluita.

Yhdistä Wi-Fi-hotspoteihin

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-hotspotiin toimii samalla tavalla kuin koti-, yritys- ja julkiset langattomat verkot. Kun profiili (verkon nimi ja salausasetukset) on otettu käyttöön langattomassa verkkosovittimessa, aloita yhteys tietokoneeseen. Maksullisia tai rajoitettuja hotspot-palveluita varten sinun on kirjauduttava sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla, kun käytät Internetiä ensimmäisen kerran.

Wi-Fi-yhteyspisteiden vaarat

Wi-Fi-hotspotit ovat yleensä turvallisia, vaikka teknisiä taitoja omaava hakkeri voi murtautua tietokoneeseen hotspotin kautta ja päästä käsiksi henkilötietoihin. Muutama välttämätön varotoimi auttaa varmistamaan turvallisuuden käytettäessä Wi-Fi-hotspotteja:

  • Tutki julkisia hotspot-palveluntarjoajia ja valitse vain hyvämaineisia palveluntarjoajia, jotka käyttävät vahvoja suojausasetuksia verkoissaan.
  • Tarkista tietokoneesi asetukset varmistaaksesi, että et vahingossa muodosta yhteyttä ei-suosittuihin hotspoteihin.
  • Ole tietoinen ympäristöstäsi ja varo epäilyttäviä ihmisiä, jotka saattavat lukea näyttöäsi tai kiinnittää liikaa huomiota laitteeseesi.

Por Markus