GettyImages 115208235 5894250a3df78caebc5352a5

Skannereita on erilaisia. Kuten tulostimet, sinulle paras skanneri riippuu siitä, miten haluat käyttää sitä. Yleisimmät skannerityypit ovat tasoskannerit, arkkiskannerit, valokuvaskannerit ja kannettavat skannerit.

Tasoskannerit

Tasoskannerit vievät jonkin verran työpöytätilaa, mutta tarjoavat paljon ominaisuuksia hintaan nähden. Nämä skannerit näyttävät pienoistulostimilta, joissa on lasia suojaava taitettava kansi. Tasoskanneri sopii formaatista riippuen vakio- tai legal-kokoisiin asiakirjoihin. Joustavan kannen avulla voit skannata suuria kohteita, kuten kirjoja. Nämä skannerit sopivat erinomaisesti sanomalehtiartikkelien, kirjan lukujen ja valokuvien muuntamiseen. Tasoskannerit on usein rakennettu monitoimitulostimiin. Voit löytää kunnollisen tasoskannerin hintaan 100 dollaria tai vähemmän.

valokuvaskannerit

Asiakirjojen skannaamiseen ei tarvita suurta resoluutiota tai värisyvyyttä, mutta valokuvien skannaamiseen tarvitaan. Monet yleisskannerit skannaavat valokuvia, joten sinun ei tarvitse erillistä laitetta kuvien käsittelyyn. Valokuvaskanneri on edullisempi, jos skanneria käytetään vain filminegatiivien tai diojen digitointiin. Se voi kuitenkin olla kalliimpaa kuin yleisskanneri. Valokuvaskannerit sisältävät erikoisteknologiaa, joka käsittelee dioja ja negatiiveja. Nämä skannerit tarjoavat myös sisäänrakennetun ohjelmiston vanhojen valokuvien puhdistamiseen. Tämän kaltaisissa valokuvaskannereissa on sovittimet diojen ja negatiivien skannaamiseen ja skannaamiseen suuremmalla tarkkuudella kuin muun tyyppiset skannerit.​

Epson FastFoto FF-640 nopea valokuvaskanneri

Arkkiskannerit

Arkkiskannerit ovat pienempiä kuin tasoskannerit. Asiakirja tai valokuva syötetään skannerin automaattiseen asiakirjansyöttölaitteeseen (ADF) sen sijaan, että yksi valokuva tai asiakirja ladataan kerrallaan skannerin lasille. Arkkisyöttöisellä skannerilla saat hieman työpöytätilaa, mutta saatat menettää tarkkuutta. Vain asiakirjojen skannaaminen voi olla kannattavaa kauppaa, varsinkin jos sinulla on useita kopioita, koska voit syöttää sivuja nippuina. Arkkiskanneri skannaa sivun kerrallaan (ellei siinä ole automaattista asiakirjansyöttölaitetta). Leikkausarkkiskannerien hinnat vaihtelevat suuresti. Löydät yhden 100 dollarilla ja muita, jotka maksavat 300 dollaria tai enemmän nopeudesta ja ominaisuuksista riippuen. Useimmat leikattujen arkkien skannerit ovat nopeita ja täynnä ominaisuuksia tietojen sieppaamiseen ja käsittelyyn.

HP Scanjet Enterprise Flow 5000 s2 arkinsyöttöskanneri

Kannettavat skannerit

Kannettavat skannerit ovat riittävän pieniä matkalle otettavaksi. Jotkut ovat tarpeeksi pieniä mahtumaan taskuun. Kannettavat kynäskannerit ovat hieman suurempia kuin mustekynät ja skannaavat asiakirjan tekstin rivi riviltä. Jotkut kannettavat skannerit ovat yhtä leveitä kuin sivu ja vierittävät sivua nopeasti. Jotkut jopa lukevat sinulle tekstiä, mikä on hyödyllistä niille, joilla on näkö- tai lukuvaikeuksia. Nämä skannerit eivät tarjoa korkearesoluutioisia skannauksia, eivätkä ne sovellu valokuvien skannaukseen tai muihin sovelluksiin, joissa tarvitaan korkealaatuista tulosta.

iConvert Portable Document Scanner

Kynäskannerit ovat hyödyllisimpiä, jos olet opiskelija, tutkija tai työmatkalla. Hinnat vaihtelevat suuresti näiden laitteiden ominaisuuksien ja ominaisuuksien mukaan. Löydät joitain alle 100 dollarilla ja toiset 300 dollarilla tai enemmän. Muista, että laatu ja tarkkuus riippuvat siitä, kuinka vakaasti pidät laitetta skannauksen aikana.

FAQ

  • Mikä on paras tasoskanneri toimistotyökuormiin?

    Toimistollesi paras tasoskanneri riippuu yrityksesi tarpeista. Jos esimerkiksi haluat käsitellä valokuvia ja asiakirjoja ja tuottaa erinomaista laatua pienellä budjetilla, harkitse Visioneer 7800 -tasoskanneria värivalokuva- ja asiakirjaskanneria.

  • Kuinka valitsen valokuvaskannerin?

    Parhaan valokuvaskannerin valitsemiseksi sinun on määritettävä, mitä skannaat, minkä kokoisia valokuvia skannaat ja tarvitsetko poikkeuksellisen korkealaatuista (1200 dpi) vai standardi (300 dpi) resoluutiota. Harkitse nopeustarpeitasi, budjettiasi ja sitä, kuinka suurella tai pienellä skannerilla voit käyttää.

  • Mikä on paras skannerisovellus?

    Parhaat skannerit mobiililaitteisiin ovat Google PhotoScan, Photomyne ja Microsoft Lens. Kaikki kolme ovat ilmaisia ​​ladata ja käyttää, ja ne ovat saatavilla iOS:lle ja Androidille. Photomyne tarjoaa premium-version, jossa on enemmän ominaisuuksia.

Por Markus