assassins creed identity review 3896697 FINAL updated 4213f75f4ba04b08b576d278551a3936

Sen jälkeen kun App Store julkaistiin vuonna 2008, harvat franchising-yritykset ovat nähneet yhtä monta iPhone-julkaisua kuin Ubisoftin Assassin’s Creed. Studio on julkaissut melkein kaikenlaisia ​​pelejä, joita voit kuvitella mobiililaitteille, pöytäpeleistä moninpeliareenoihin. Mukana on jopa upea merirosvopeli, joka luo kaikkien suosikkiosan Assassin’s Creed IV: Black Flagista – seikkailusta avomerellä. Monet näistä ovat menneet useimpien vanhempien mobiilipelien tapaan, mutta huolimatta lukuisista julkaisuista, joita Assassin’s Creed on nähnyt App Storessa, ei ole koskaan ollut peliä, joka olisi yrittänyt jäljitellä konsolin alkuperäisten pelien salaperäistä hauskaa. Assassin’s Creed Identity on ensimmäinen peli, joka yrittää korjata tämän laiminlyönnin, ja se tekee urheita ponnisteluja – mutta lopulta menee ohi.

Mikä se on?

Palattuaan sarjan suosikkikauteen ja -alueeseen (Italian renessanssiin) pelaajat ryhtyvät tehtäviin ratkaistakseen Varisten mysteerin. Toivomme, että voisimme kertoa sinulle enemmän tarinasta, mutta toisin kuin perinteisessä Assassin’s Creed -pelissä, jossa koet tarinan pelin kautta, Identityssä tarina on jaettu tekstipohjaisiin tehtäväkuvauksiin, mikä tekee pelaamisesta pienellä vaivalla. enemmän kuin tehtäviä, kuten esim. «Tunnista varis» tai «tappa tämä hahmo» lähettääksesi juonen eteenpäin. Valitettavasti tämä ei ole ainoa sarjafaneille tehty kompromissi. Vaikka Assassin’s Creed Identity tekee parhaansa jäljitelläkseen franchising-sarjan tunnettua piiloutumista, kiipeilyä ja hiippailua, pelin kulku tuntuu huomattavasti riisuttuneen konsolikollegoistaan. Esimerkiksi sen sijaan, että keksisit parhaan tavan kiivetä rakennukseen, siirrä vain peukaloasi seinää kohti, niin tappajasi skaalautuu automaattisesti huipulle. Jos tapat vartijan kirkkaassa päivänvalossa, voit kävellä rennosti 90 % ajasta. (Toiset 10% sinun täytyy vain puukottaa näkemääsi suojusta, mikä vaatii nappia kahdesti tai joudut pakenemaan katolle ja odottamaan lämmön haihtumista, mikä on 10-20 sekuntia).

Onko kivaa?

Alueet eivät ole kovin suuria, eivätkä tehtävät ole kovin jännittäviä. Tämä on peli yksinkertaisista tappotehtävistä, saattotehtävistä ja Renaissance Postal Service -pelistä. Tarjoamalla tasopohjaisen suunnittelun yhden avoimen maailman sijaan, peli kallistuu enemmän mobiiliherkkyyteen – mitä arvostetaan – mutta viime kädessä vähentää useimpien Assassin’s Creed -pelien mukanaan tuomaa tutkimisen hauskuutta. Tehtävät tuntuvat toisinaan hieman lihavammilta, ja viides tehtävä «Broken Chains» on edelleen henkilökohtainen suosikki. Tässä tapauksessa meidän täytyi vapauttaa kaupungissa pidätetty vanki, mutta tehdäksemme sen meidän piti välttää tavallisten vartijoiden katsetta etsiessämme kapteeneja lahjoiksi. Tällaiset tehtävät olivat erittäin jännittäviä ja auttoivat todella yhdistämään monia pelin perustaitoja siististi. Jos koko Assassin’s Creed Identity olisi tuntunut tältä, uskomme, että he olisivat todellakin olleet kiinni jostakin. Jonkin ajan kuluttua jokaisen tehtävän avaaminen voi olla hankalaa. Pääsy on sidottu nykyiseen tasoosi, ja vaikka pelkkä tehtävien suorittaminen johtaisi tarpeeksi XP:tä tason nousemiseen muutaman ensimmäisen vaiheen aikana, huomasimme pian, että meillä ei ollut tarvittavaa kokemusta tarinan seuraavan osan suorittamiseen. Tämä tarkoittaa, että sinun on palattava käydäksesi läpi aikaisemmat tehtävät tai liittyä yksinkertaisiin «sopimuksiin», jotka antavat sinulle yhden tehtävän suoritettavana ja jotka voidaan yleensä suorittaa alle minuutissa.

Helppo silmille

Assassin’s Creed Identity kompensoi sen, mitä siltä puuttuu pelattavuudesta. App Storessa on paljon upeita pelejä, mutta ei voida kiistää, että Assassin’s Creed Identity voi vaatia vakavasti valtaistuinta. Joskus ympäristöt vaikuttavat hyvin läheltä niitä inspiroinutta Assassin’s Creed II -taidesuuntaa. Periaatteessa, jos etsit peliä, jossa lukee «Mobiilipelit ovat myös kauniita!», kukaan ei kiistellä kanssasi, jos näyttäisit heille Assassin’s Creed Identityn. Silti täälläkin on tehty outoja kompromisseja. Tehtävät palkitaan yleensä uusilla varusteilla, mutta niiden varustaminen muuttaa vain hahmosi tilastoja, ei koskaan niiden ulkonäköä. Vuonna 2016 meidän olisi vaikea löytää toinen ison budjetin mobiilipeli, joka ei anna sinulle sitä mukavaa ego-lyöntiä «katsokaa kuinka paljon siistimpi hahmoni on nyt, koska l teki heistä sellaisia!» Ja käyttöliittymä tuntuu ajoittain todella kiireiseltä, mikä voi saada koko kokemuksen tuntumaan kömpelöltä – niin paljon, että olemme aktivoineet asetusvalikon puoli tusinaa kertaa pelin puolivälissä tietämättä kuinka teimme sen. .

Lisää rahaa kiitos

Assassin’s Creed Identity on premium-iPhone-peli, jossa on korkea hintalappu, mutta se ei aina ollut sellaista. Peli julkaistiin pehmeästi valituilla markkinoilla lähes kaksi vuotta ennen sen lopullista julkaisua – ja tuolloin se oli ilmainen pelikokemus. On muitakin pelejä, jotka ovat onnistuneesti siirtyneet ilmaispeleistä pehmeästä julkaisusta maksulliseen maailmanlaajuiseen julkaisuun, mutta niitä on hyvin vähän. Hitman: Sniper on loistava esimerkki siitä, kun tämä toimii hyvin. Assassin’s Creed Identity ei ole. Vaikka Assassin’s Creed Identityssä ei ole energia-ajastimia, jotka rajoittaisivat edistymistäsi, on olemassa useita näppäyksiä ja muistutuksia siitä, että voit käyttää oikeaa rahaa saadaksesi hieman enemmän haluamaasi. Aseiden takominen ei vaadi vain muinaisia ​​esineitä tuhotakseen; sinun on käytettävä pelin sisäistä valuuttaa. Haluatko paikan toiselle tappajalle? Tarvitset myös paljon pelin sisäistä valuuttaa tänne. Tai ehkä haluat vain käyttää ansaitsemasi uuden taitopisteen: toivotaan, että sinulla on tarpeeksi siihen liittyvää valuuttaa ostaaksesi haluamasi taidon. Se kertoo pelistä paljon, että sillä on jopa useita valuuttoja. Tämä on hienoa ilmaispelimaailmassa, mutta useimmat kuluttajat toivovat, että peli, jonka he ovat maksaneet lataamisesta, olisivat tyytyväisiä heidän jo tienaamiinsa rahaan. «Ei tarpeeksi valuuttaa» keinotekoisen muurin tunteminen, kun sinulla on kaikki muut komponentit, on brutaali tunne missä tahansa pelissä – ja jos kyseessä on peli, josta olet jo maksanut, se on suorastaan ​​syntiä.

ostanko sen?

Assassin’s Creed Identity ei ole huono peli, mutta ei myöskään erityisen hyvä. Se näyttää todelliselta Assassin’s Creed -sarjan peliltä, ​​ja se tekee parhaansa matkiakseen pelin kulkua, mutta ei voi kiistää, että pelisarjan sielu tuntuu jotenkin poissaolevalta. Lyhyemmillä tehtävillä, hillityllä pelattavuudella ja yksinkertaisemmilla tavoitteilla se tuntuu enemmän mallilta, jota joku voisi käyttää Assassin’s Creedin selittämiseen, kuin varsinaiselta pelisarjan peliltä. Se on pelattavissa ja siitä tulee mielenkiintoista osissa, mutta sarjan fanit tulevat epäilemättä turhautumaan sen rajoituksiin. Assassin’s Creed Identity on saatavilla App Storesta.

Por Markus