how to use apple watch sleep tracking e89929d6a2b84628883752ac373c6ae7

Mitä tietää

 • Voit määrittää unen seurannan avaamalla Terveys-sovelluksen ja napauttamalla Aloittaa ja luo herätysaikataulu näytön ohjeiden mukaan.
 • Napauta Rentoutua asettaa Älä häiritse -tilan ottamaan käyttöön ja näyttämään vain tiettyjen sovellusten pikakuvakkeet ennen nukkumaanmenoa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Apple Watchin unen seuranta edellyttää WatchOS 7:n tai uudemman version käyttöönottoa ja käyttöä.

Apple Watchin unen seurannan määrittäminen

 1. Aloita Terveys sovellus iPhonessasi.

 2. Napauta Aseta nukkumaan -osiossa Aloittaa.

 3. Noudata näytön ohjeita määrittääksesi uniasetukset. Aloita valitsemalla unitavoitteesi, eli kuinka monta tuntia haluat nukkua joka yö.

 4. Seuraavaksi sinun on valittava nukkumaanmeno- ja herätysaikataulu vetämällä ulkorengasta ympäri vuorokauden. Vedä Hälytys -kuvake asettaaksesi herätysajan ja pidät silmällä kellon yläpuolella olevaa herätysaikaa ja alareunassa olevaa kokonaisnukkumisaikaa. Voit asettaa uniaikasi vetämällä sänkykuvaketta.

 5. Voit määrittää tässä monia vaihtoehtoja. Voit määrittää yläreunassa viikonpäivät, joita tämä aikataulu koskee, ja valita herätyksen vierittämällä alaspäin. Kun olet valmis, napauta Lisätä näytön yläreunassa.

 6. Lisää aikatauluja, jos haluat. Voit luoda erilaisia ​​herätysaikatauluja kullekin viikonpäivälle tai päivien yhdistelmälle, kuten yhden aikataulun arkipäiville ja toisen viikonlopulle.

 7. Määritä Rentoutua määrittämällä, kuinka kauan haluat rentoutua ennen nukkumaanmenoa, sekä pikakuvakkeet suosikki nukkumaanmenosovellukseesi.

Apple Watchin lepotila-asetusten muokkaaminen

Myöhemmin voit muokata herätysaikatauluasi ja asetuksiasi palaamalla Health-sovellukseen tai voit tehdä sen Apple Watchissa:

 1. Paina kellossasi Digital Crown -painiketta ja napauta nukkua sovellusluettelosta.

 2. Voit muuttaa huomisen aamun herätystä napauttamalla aikatauluasi Seuraava-kohdassa. Napauta sitten ja säädä asetuksiasi. Voit muuttaa herätysaikaasi, esimerkiksi sammuttaa herätyksen tai muuttaa herätysääntä.

  Apple Watchin Sleep-sovellus

 3. Jos haluat muuttaa herätystietoja toiselle päivälle myöhemmin viikolla, vieritä alas ja napauta Täysi aikataulu. Tee sitten muutokset.

Kuinka Apple Watchin unen seuranta toimii

Kun olet määrittänyt uniaikataulusi, Apple Watch ja iPhone seuraavat yhdessä untasi ja auttavat sinua heräämään. Riippuen omistamastasi kellomallista, saatat joutua lataamaan sen illalla selviytyäksesi yöstä. Jos olet ottanut latausmuistutukset käyttöön Watch-sovelluksen lepotilassa, saat kelloosi muistutuksen ladata se, jos akun varaustaso on liian alhainen yön yli. Jos sinulla on Series 3, sinun pitäisi luultavasti varmistaa, että kellosi on lähes täysin ladattu, kun taas Series 4:llä tai uudemmalla ei pitäisi olla vaikeuksia selviytyä aamusta vain 30 prosentin akulla ennen nukkumaanmenoa. Tässä on mitä muuta voit odottaa unen seurannasta:

 1. Hieman ennen määrittämääsi nukkumaanmenoaikaasi, lepotila alkaa. Wind Down ottaa Älä häiritse -tilan käyttöön ja tuo iPhoneesi Good Evening -näytön piilottaen useimmat iPhonen ominaisuudet. Voit käynnistää pikakuvakkeet, jotka olet määrittänyt ajanjaksolle, jolloin ikkuna ei ole auki, napauttamalla Pikanäppäimet nähdäksesi ponnahdusikkunan, jossa on määrittämäsi pikakuvakkeet.

 2. Kun on nukkumaanmenoaika, kellosi näyttö pimenee häiriötekijöiden minimoimiseksi ja akun säästämiseksi. Voit napauttaa näyttöä nähdäksesi ajan tai kääntämällä digitaalista kruunua avataksesi lukituksen ja palauttaaksesi näytön tilapäisesti normaaliksi. Kun lopetat näytön käytön, se pimenee taas aamuun asti.

 3. Samaan aikaan iPhonesi näyttö vaihtuu Sleep Well -sivuksi, joka piilottaa useimmat iPhonen toiminnot (vaikka voit silti käynnistää pikakuvakkeet alas).

 4. Kun aamu koittaa, kellosi värisee herättäen sinut ja soi valitsemasi herätyshälytyksen. Voit napauttaa torkku tai sammuta herätys iPhonen näytöstä tai Apple Watchista.

  Apple Watch heräämässä unesta

 5. Näet puhelimessasi tervetulonäytön, jonka voit sulkea käyttääksesi puhelintasi normaalisti.

Mitkä Apple Watch -mallit seuraavat unta?

Vaikka monilla kuntorannekkeilla ja älykelloilla on ollut unenseurantaominaisuudet jo vuosia, Apple Watchissa ei vasta äskettäin. WatchOS 7:stä lähtien Apple Watch tukee virallisesti unenseurantaa Apple Watch Series 3, 4, 5 ja 6 -sarjoissa. Jos sinulla on yhteensopiva kello, varmista, että sinulla on asennettuna Apple Watch OS:n uusin versio, jotta voit seurata untasi.

Por Markus