astro lifestyle comms 50d3d1680c32419984a30b4ac2fe8859

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Amazonin uusi Astro-robotti on huolissaan joistakin tarkkailijoista, jotka sanovat, että se voisi olla uusi digitaalinen jalansija kotonasi.
  • Astro on saatavilla ennakkotilauksella kutsusta, ja se maksaa aluksi 1 000 dollaria.
  • Astro voi myös aiheuttaa tietoturvariskin käyttäjille.

Amazonin uusi Astro-robotti salaa joitakin tarkkailijoita, joiden mukaan kyseessä on mahdollinen yksityisyyden loukkaus. Astro on Day 1 Edition -tuote, mikä tarkoittaa, että se on saatavilla ennakkotilauksella kutsusta, ja se maksaa aluksi 1 000 dollaria. Se näyttää söpöltä ja käyttää äänentunnistusohjelmistoa, kameroita, tekoälyä, karttatekniikkaa sekä ääni- ja kasvojentunnistusantureita zoomaessaan huoneesta toiseen, tallentaessaan live-videota ja oppiessaan tapojasi. Mukavuuden mukana tulee kuitenkin saalis. «Astro on pohjimmiltaan Alexa, jossa on silmät ja pyörät», tekniikan asiantuntija Scott Swigart kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. «Kuten useimmat nykyaikaiset teknologiat, se pyytää käyttäjiä uhraamaan yksityisyyttä mukavuuden vuoksi.»

Pyörivä seuralainen

Amazon sanoo, että Astro on tarkoitettu tekemään kaikkea kotivalvonnasta ja auttamaan sinua pitämään yhteyttä ystäviin ja perheeseen. «Astro käyttää digitaalisia silmiään pyörivässä näytössä, kehon liikkeitä ja ilmeikkäitä ääniä kommunikoidakseen», kirjoitti Amazonin tuotteiden varatoimitusjohtaja Charlie Tritschler yhtiön verkkosivuilla. «Hänen persoonallisuutensa on myös hyödyllinen – hän esimerkiksi viihtyy paikoissa, joissa hän voi olla avuksi eniten. Minulle se on keittiössä, josta yleensä kysyn reseptiä tai lähetän Astrolle kertomaan, että perheeni illallinen on valmis.» Astro vaatii Amazonin Ring Protect Pro -palvelun tilaamisen voidakseen suorittaa itsenäisiä partioita ja «älykästä tutkintaa» epäilyttävästä toiminnasta. Toinen tilauspalvelu, Alexa Guard, käyttää Astroa savuäänien, häkäilmaisimien tai rikkoutuvan lasin havaitsemiseen ja käyttäjien hälyttämiseen. Robotti jopa lähettää ilmoituksia älypuhelimeen, jos se havaitsee jotain epätavallista virallisen sovelluksen kautta. Jos et tilaa Ring and Guard -palveluita, Astro menettää suuren osan itsenäisyydestään. Voit kuitenkin edelleen ohjata robottia manuaalisesti mobiilisovelluksen kautta ja suoratoistaa kuvia mukana tulevista kameroista. Astrolla on myös periskooppi, joka laajentaa sen näkökenttää nähdäkseen esteiden yli. Robotti voi auttaa käyttäjien iäkkäitä sukulaisia ​​ja läheisiä uuden Alexa Together -ominaisuuden ansiosta. Omistajat voivat käyttää Alexa Togetheriä asettaakseen aikatauluja ja hälytyksiä hoitajille tai käyttää Astroa kirjautuakseen sisään perheenjäsenten kanssa. Se tarjoaa myös 24/7 pääsyn Urgent Response -palveluun, ammattimaiseen hätäapuun. Mutta Astron hintalappu voi olla korkea siihen nähden, mitä se tekee. «Loppujen lopuksi edes parhaat kuluttajansuojat eivät näytä riittävän oikeuttaakseen Astron 999 dollarin hintalappua», Swigart sanoi. «Joten, ainakaan ensimmäisessä iteraatiossaan se ei todennäköisesti vainitse useimpia talon vieraita lähiaikoina.» ”Vaikka se toimiikin suunnitellulla tavalla, Astron väitetty Sentry-tila on… kammottava – se jäljittää ja tallentaa ihmisiä, joita se ei tunnista.

Robo-tunkeilija?

Astro voi olla myös asteittainen yksityisyyden loukkaus. «Vaikka se toimii niin kuin se on suunniteltu, Astron väitetty Sentry-tila on… kammottava – se jäljittää ja tallentaa ihmisiä, joita se ei tunnista», Swigart sanoi. «Esimerkiksi en todellakaan voi ajatella monia skenaarioita, joissa olisin halunnut kotiseurantaa, mutta olen varma, että toimintahäiriöinen perhedynamiikka voisi käyttää sitä.» Astro on suunniteltu keräämään tietoja asunnon omistajista, kerroskartoista ja esineistä, ohjelmistoinsinööri Perry Zheng kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. Botti «voi luoda joukon laajaa dataa saadakseen parhaan paikan skannausta varten. Kun se ei tunnista henkilöä, se siirtyy «Sentry»-tilaan ja seuraa ympärillä olevaa henkilöä.» «Astro voi myös olla huolenaihe, koska hakkerit voivat käyttää sitä kamerassaan ja mikrofonissaan, mikä voi olla suuri huolenaihe Amazonille», Zheng lisäsi.

Amazon Astro -robotti partioi talossa.

Swigart sanoo myös, että Astro voi aiheuttaa tietoturvariskin käyttäjille. «Jos se hakkeroidaan, talossasi on liikkuva muukalainen», hän lisäsi. Kaikki eivät ole samaa mieltä siitä, että Astro rikkoo yksityisyyden rajoja. «Jos olet huolissasi kotisi kartoittavasta robotista – kuinka monella teistä on Roomba?» kyberturvallisuusasiantuntija Steve Tcherchian kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. «Meillä kaikilla on jo web-kameroita kaikkialla talossa, joten yksityiselämämme virtaa jo pilveen. Olemme kaikki riippuvaisia ​​Amazonista kaikessa. Alexa kuka tahansa? Bezos jopa tietää, minkä väriset sukat sinulla on päälläsi.»

Por Markus