GettyImages 1001580902 3d84e35fc0634c7bb6585541cb3e209c

Mitä tietää

 • Napauta Alexa-sovelluksessa Kommunikoida > Aloittaa. Noudata näytön ohjeita asettaaksesi laitteesi puheluiden soittamiseen ja viestien lähettämiseen.
 • Käytä lauseita «Alexa, lähetä viesti» tai «Alexa, soita» lähettääksesi tekstiviestin ja soittaaksesi.
 • Näpäytä . lähettääksesi tekstiviestin sovelluksesta Viestintä > Viesti ja valitse yhteystieto ja kirjoita ja lähetä sitten teksti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit lähettää tekstiviestejä ja soittaa puheluita Alexan kanssa. Kun Amazon julkaisi Echo Show -laitteen, siinä oli ominaisuus nimeltä Alexa-to-Alexa Calling – mahdollisuus soittaa muille Echo-käyttäjille. Siitä lähtien Amazon on parantanut näitä ominaisuuksia kaikille Echo-laitteille ja kutsuu sitä nyt Alexa Communicationiksi.

Määritä Alexa soittamista ja viestien lähettämistä varten

Voit käyttää Alexa-laitettasi tekstiviestien lähettämiseen tai puhelujen soittamiseen Echo-laitteiden välillä tai matkapuhelimiin tai lankapuhelimiin käyttämällä Alexa-sovellusta iOS 9.0:lle ja uudemmille ja Android 5.0:lle ja uudemmille, tai Amazon Fire -tabletille. Vaihtoehto on ilmainen. Se toimii Wi-Fin ja mobiilidatan kanssa, ja sen käyttöönotto kestää vain muutaman sekunnin.

 1. Avaa Amazon Alexa -sovellus Android- tai iOS-laitteellasi. Jos et ole vielä asentanut Alexa-sovellusta älypuhelimeesi, sinun on ensin ladattava ja asennettava se. Kun olet määrittänyt sovelluksen, voit palata näihin ohjeisiin ottaaksesi Alexa Communicationsin käyttöön.

 2. Lehdistö Kommunikoida kuvaketta näytön alareunassa.

 3. Käytössä Kommunikoida näyttöön tulee tervetuloviesti. Napauta Aloittaa.

 4. Valitse seuraavassa näytössä nimesi näkyviin tulevasta luettelosta ja napauta Hyppää kyytiin.

 5. Sinua pyydetään myöntämään Alexalle pääsy puhelimesi yhteystietoihin. Napauta Sallia. Sinun on annettava Alexalle lupa käyttää yhteystietojasi. Näin laite tietää, kenelle ääniviestisi ja puhelusi lähetetään. Jos et halua antaa Alexalle tätä käyttöoikeutta, et voi käyttää laitteen tätä ominaisuutta.

 6. Anna pyydettäessä matkapuhelinnumerosi ja vahvista numero ohjeiden mukaan. Alexa käyttää mobiililaitettasi viestien lähettämiseen ja puheluiden soittamiseen. Alexa Communicate on ilmainen palvelu, mutta se käyttää matkapuhelindataasi, mikä tarkoittaa, että matkapuhelinoperaattorisi voi veloittaa sinulta minuuteista ja tiedoista, joita käytetään viestien lähettämiseen tai puheluiden soittamiseen Amazon Alexa -laitteesi kautta.

 7. Kun olet vahvistanut puhelinnumerosi, Alexan viesti- ja puhelumääritysprosessi on valmis. Nyt voit käyttää ääntäsi pitääksesi yhteyttä ystäviin ja perheeseen.

Tekstiviestin lähettäminen Amazon Alexan kanssa

Kun olet määrittänyt Alexa-sovelluksesi lähettämään tekstiviestejä ja puheluita, voit aloittaa sovelluksen tai Amazon Alexa -laitteen käytön.

Lähetä viestejä ja soita puheluita Alexa-laitteella

Kommunikointi Amazon Alexa -laitteesi kanssa – Echo Show, Echo, Echo Dot tai Echo Spot – on helppoa.

 1. Sano Alexa-laitteella «Alexa, lähetä viesti». tai «Soita Alexalle.»

 2. Alexa vastaa «Kenelle?»

 3. Kerro Alexalle sen henkilön nimi, jonka kanssa haluat olla yhteydessä. Kun kerrot Alexalle, kenelle haluat lähettää viestin tai soittaa, sinun on käytettävä mobiililaitteesi yhteystiedoissa olevaa tarkkaa nimeä. Jos ei, se voi hämmentyä. Onneksi se toistaa sen henkilön nimen, jonka haluat tavoittaa, joten jos kiinnität huomiota, sinun pitäisi huomata virheitä.

 4. Kun olet määrittänyt vastaanottajan, Alexa kysyy «Mikä on viesti?»

 5. Puhu viesti, jonka haluat lähettää. Kun olet lopettanut puhumisen, on lyhyt tauko, jonka jälkeen Alexa sanoo: «Selvä. Pitääkö minun lähettää se?»

 6. Vastaa «Kyllä» ja Alexa lähettää viestin valitsemallesi henkilölle.

Tekstiviestin lähettäminen Alexa-sovelluksesta

Viestien lähettäminen Alexa-sovelluksen kautta eroaa vain vähän laitteesta.

 1. Jos käytät Alexa-sovellusta älypuhelimellasi, valitse Viesti päällä Viestintä sivu.

  Alexa-sovelluksen viestintävalikko.

 2. Valitse yhteystieto Aloita keskustelu sivu.

  Alexa-sovelluksen yhteystiedot.

 3. Kun olet valinnut yhteystiedon, sinut ohjataan kyseisen henkilön viestiruutuun. Jos heillä on Echo-laite yhdistettynä kotitalouteen, näet kolme kuvaketta yläreunassa: Soita, Videopuhelu ja Drop In.

  Alexa-sovelluksen viestivaihtoehtojen kuvakkeet

  Drop In -ominaisuus on saatavilla vain saman kotitalouden Alexa-laitteille. Yksityisyyssyistä et voi kävellä sisään Alexa-laitteella, joka kuuluu toiselle kotitaloudelle.

 4. Jos haluat lähettää tekstiviestin, kirjoita viesti kohtaan Kirjoita viestisi tekstiruutu näytön alareunassa. Voit myös lähettää ääniviestin napauttamalla sinistä mikrofonikuvaketta.

  Tekstilaatikko ja äänimikrofoni Alexa-viestisovellukselle.

 5. Kun olet valmis, mikrofonikuvake muuttuu ylöspäin osoittavaksi nuoleksi. Napauta kuvaketta lähettääksesi viestin.

 6. Viestisi toimitetaan henkilön omistamiin Echo-laitteisiin ja/tai hänen puhelimensa Alexa-sovellukseen. Jos henkilöllä ei ole Alexa-laitetta, viesti lähetetään hänen tekstiviestisovellukseensa.

Jos käyttäjällä, jolle lähetät viestejä, on Amazon Alexa -laite ja/tai Alexa-sovellus, viesti toimitetaan molempien viestien kautta. Alexa-laite näyttää ilmoituksen, joka ilmoittaa vastaanottajalle, että hänellä on viesti. Vastaanottaja saa myös ilmoituksen Alexa-sovelluksessa. He voivat katsella viestiä tekstinä Alexa-sovelluksessa tai kuunnella viestin ääninauhoitusta. Käyttäjät, joilla ei ole Alexa-sovellusta puhelimessaan, saavat matkapuhelinoperaattoriltaan tekstiviestin, johon on liitetty myös ääniviesti.

Soita Alexan kanssa

Alexan kautta soittaminen toimii samalla tavalla kuin tekstiviestin lähettäminen. Pyydä Alexaa soittamaan ja vastaamaan hänen kysymyksiinsä, kun hän päättää, kenelle haluat puhua. Puhelu soitetaan ja reititetään Amazon Alexa -laitteesi kautta, kun siihen vastataan. Prosessi eroaa, jos käytät Alexa-sovellusta puheluiden soittamiseen mobiililaitteeltasi. Sen sijaan, että puhelu reititettäisiin Alexa-laitteen kautta, puhelu reititetään älypuhelimesi kautta käyttämällä matkapuhelinverkkoasi puhelun soittamiseen. Voit edelleen käyttää sovellusta puhelujen soittamiseen Alexa-laitteisiin (ja videopuheluihin Alexa Show -laitteisiin).

Por Markus