AirDrop 1999205 Animation Final e2f59d6b055042f6b212c0890beaf0e0

Mitä tietää

 • Ota AirDrop käyttöön Ohjauskeskus tai iPhonessa asetukset† Avaa tiedosto, jonka haluat lähettää, ja napauta sitten Jaa-kuvake ja valitse henkilön nimi.
 • Vastaanotatko tiedoston? Napauta Hyväksyä tai Hylätä sinulle AirDropin kautta lähetetyille tiedostoille.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää AirDropia iPhonessasi, mukaan lukien kuinka ottaa se käyttöön, lähettää tiedosto ja hyväksyä tai hylätä AirDropped-tiedosto iPhonessa, jossa on iOS 14–iOS 11. Vanhemmille iPhoneille, joissa on vähintään iOS 7.

Ota AirDrop käyttöön

Voit käynnistää AirDrop-ominaisuuden kahdella tavalla: joko asetuksista sovelluksessa tai ohjauskeskuksessa. Palvelu toimii Bluetoothin kautta, joten lähettimien ja vastaanottimien tulee olla lähellä – 10 metrin sisällä ja mieluiten lähempänä.

Käytä AirDropia ohjauskeskuksesta

 1. Avata Ohjauskeskus iPhonessa pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta.
 2. Laajenna osio pitämällä painettuna osiota, jossa näkyy Lentokonetila-, Langaton-, Mobiili- ja Bluetooth-kuvakkeet.
 3. Napauta Pudottaa lentokoneesta laittaa se päälle.
 4. Valitse avautuvassa näytössä yksi kolmesta vaihtoehdosta: Vastaanotettuvain yhteystiedot, tai Kaikki
 • Vastaanotettu sammuttaa puhelimesi AirDrop-pyyntöjen vastaanottamiseksi, jotta lähellä olevat laitteet eivät näe puhelintasi yrittäessään jakaa tiedostoja. Voit kuitenkin lähettää tiedostoja muille.
 • Vain yhteystiedot rajoittaa AirDropin vain osoitekirjassasi oleviin henkilöihin. Tämä tarjoaa eniten yksityisyyttä, mutta myös rajoittaa niiden ihmisten määrää, jotka voivat jakaa tiedostoja kanssasi.
 • Kaikki anna kaikkien ympärilläsi olevien jakaa tiedostoja kanssasi AirDropin kautta.

Ota AirDrop käyttöön iPhonen asetuksista

Voit myös ottaa AirDropin käyttöön iPhonen Asetukset-sovelluksessa.

 1. Avaa asetukset sovellus.
 2. Napauta Kenraali
 3. Napauta Pudottaa lentokoneesta
 4. Valitse asetus kolmesta vaihtoehdosta: Vastaanotettu Vain yhteystiedot† ja Kaikki

  Vaihtoehdot Yleiset, AirDrop, Kaikki iOS-asetuksissa

Ota AirDrop käyttöön vanhemmissa puhelimissa

Jos sinulla on vanhempi iPhone, voit ottaa AirDropin käyttöön niin kauan kuin iPhonessasi on iOS 7 tai uudempi.

 1. Avaa ohjauskeskus iOS:n vanhemmissa versioissa pyyhkäisemällä ylös näytön alareunasta.
 2. Lehdistö Pudottaa lentokoneesta kuvake. Se on yleensä keskellä, AirPlay Mirroring -painikkeen vieressä.
 3. Valitse yksi kolmesta AirDrop-vaihtoehdon luokasta.

 

Jaa tiedostoja AirDropin kautta

Tiedoston lähettäminen jollekin:

 1. Avaa sovellus, jossa on sisältö, jonka haluat jakaa. Avaa esimerkiksi Valokuvat sovellus jakaa puhelimeen tallennettuja valokuvia tai videoita.
 2. Napauta tiedostoa, jonka haluat jakaa AirDropin kautta, avataksesi sen uudessa ikkunassa. Jos sovellus tukee sitä, AirDrop voi jakaa useita tiedostoja kerralla. Jos esimerkiksi haluat valita useita kuvia tai videoita Kuvat-sovelluksessa, avaa albumi ja napauta Valitseja napauta sitten jokaista kuvaa, jonka haluat lähettää.
 3. Lehdistö Jakaa kuvake (se näyttää suorakulmiolta, josta tulee nuoli).
 4. Vuonna Jaa AirDropin kanssa napauttamalla -osiossa napauta sen laitteen tai henkilön nimeä, jonka kanssa haluat jakaa tiedoston. Näkyviin tulee läheisten AirDrop-laitteiden kuvakkeet, jotka ovat käytettävissä tiedostojen vastaanottamiseen.

  Kuvan valinta, Jaa-painike, AirDrop-kuvakkeet

Kun olet lähettänyt sisällön AirDropin kautta, odota, että toinen käyttäjä hyväksyy tai hylkää siirron. Odottava viesti näytetään, kun tiedostoa lähetetään, «Lähetä» -viesti näkyy siirron aikana ja «Lähetetty» -viesti näytetään, kun tiedosto on hyväksytty ja toimitettu. Jos toinen käyttäjä hylkää AirDrop-pyyntösi, sen sijaan tulee näkyviin punainen Hylätty -viesti. Jos AirDrop ei toimi, sitä ei ehkä ole otettu käyttöön Asetuksissa tai Ohjauskeskuksessa tai jakaminen voi olla asetettu Vain yhteystiedot -tilaan, eikä henkilö, jolle yrität lähettää tiedoston, ole osoitekirjassasi. Jos molemmat käyttäjät ovat tarkistaneet nämä asetukset, mutta AirDrop ei vieläkään toimi, kokeile näitä vianetsintävinkkejä.

 

Hyväksy tai hylkää AirDrop-siirto

Kun joku lähettää sinulle tietoja AirDropin kautta, puhelimesi näyttöön tulee ikkuna, jossa on esikatselu sisällöstä. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: Hyväksyä tai Hylätä† Jos olet päällä. punkkeja Hyväksyä, tiedosto tallennetaan laitteellesi ja avataan sopivassa sovelluksessa. Jos esimerkiksi hyväksyt kuvien siirron AirDropin kautta, valokuvat tallennetaan puhelimeesi ja kuvat avautuvat Kuvat-sovelluksessa, URL-osoitteet käynnistyvät Safari-selaimessa ja niin edelleen. Jos olet päällä. punkkeja Hylätä, siirto peruutetaan ja toiselle käyttäjälle ilmoitetaan, että olet hylännyt pyynnön. Jos jaat tiedoston laitteen kanssa, joka on kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä, jolla olet kirjautunut sisään, kyseinen laite ei jaa Hyväksyä tai Hylätä viesti. Koska molempien laitteiden oletetaan olevan sinun, siirto hyväksytään automaattisesti.

 

Mitkä sovellukset tukevat AirDropia?

Monet iOS:n mukana tulleista esiasennetuista sovelluksista toimivat AirDropin kanssa, mukaan lukien Photos, Notes, Safari, Contacts ja Maps. Voit jakaa valokuvia, videoita, verkkosivustoja, osoitekirjan merkintöjä, tekstitiedostoja ja paljon muuta. Jotkut kolmannen osapuolen sovellukset tukevat AirDropia. On kuitenkin kehittäjien tehtävä sisällyttää AirDrop-tuki sovelluksiinsa, joten kaikki App Storesta lataamasi ei toimi AirDropin kanssa.

 

AirDrop-vaatimukset

Tässä ovat vaatimukset jakamiselle Macin ja Applen mobiililaitteen välillä:

 • iPhone, iPod touch tai iPad, jossa on iOS 7 tai uudempi.
 • Vuoden 2012 Mac, jossa on OS X Yosemite (10.0) tai uudempi, paitsi vuoden 2012 puolivälin Mac Pro, joka ei ole yhteensopiva.
 • Toinen iOS- tai Mac-käyttäjä, jolla on AirDrop-yhteensopiva laite.
 • Bluetooth ja Wi-Fi ovat käytössä sekä lähettimessä että vastaanottimessa.
 • Kun jaat tiedostoja kahden Mac-tietokoneen välillä, molemmat tietokoneet voivat olla vanhempia kuin 2012, mutta niissä on oltava OS X Yosemite tai uudempi.

Por Markus