womanshopping MOAimage Moment Getty 1903a0894baf40928f4353087b9502e4

On olemassa lukemattomia verkkokauppasivustoja, joista voit ostaa kaikkea lentolipuista ja taulutelevisioista ruokaan, vaatteisiin, huonekaluihin, toimistotarvikkeisiin, elokuviin ja paljon muuta. Vaikka verkkokauppa on kätevää ja hauskaa, siinä on joitain haittoja. Tunne haitat ymmärtääksesi perinteisessä kaupassa ostosten edut.

Verkkokaupan edut

Verkkokaupoissa on tietysti selkeitä etuja:

Ajan mukavuus

Verrattuna kivijalkakauppaan, jossa on kiinteät aukioloajat, verkkokaupan paikat ovat saatavilla milloin tahansa, päivällä tai yöllä. Tämä on erityisen hyödyllistä pienten lasten vanhemmille, kaikille koko päivän työskenteleville ja huonolla säällä.

Ostossovellukset

Sovelluksesta ostaminen on kätevää luksusta. Oletpa sitten kotona tai haluat käydä kaupassa, ostokset puhelimella ovat ainutlaatuisen hieno kokemus.

Hintavertailut

Kun vierailet kaupassa, tyydyt todennäköisesti hintaan, jonka myyjä on laskenut tietystä tuotteesta. Verkkokaupan avulla voit vertailla hintoja sadoilta eri toimittajilta. Supermarkettien hintavertailusovellukset ovat esimerkki tästä.

Alennukset ja ilmoitukset

Verkkokaupat haluavat pitää sinut asiakkaana, joten ne voivat tarjota mahtavia alennuksia, palkintoja ja käteistä takaisin, jos tilaat heidän uutiskirjeensä. Tämä voi pitää sinut ajan tasalla parhaista tulevista myynneistä. Kuponkikoodit, kuten ne, jotka voit saada kuponkikoodisivustoilta, ovat myös erittäin suosittuja verkkokaupoissa.

Loputon valinta

Fyysisen kaupan hyllytila ​​on rajallinen, mikä tarkoittaa, että tavaravalikoima on rajallinen. Näin ei ole verkkokaupoissa, joissa valinnanvaraa on runsaasti. Jos et löydä etsimääsi yhdessä verkkokaupassa, siirry seuraavaan. Kuluttajana sinulla on valta tehdä se.

Ei kokorajoitusta

Toinen etu on, kun ostettava tuote on liian suuri kuljettaaksesi ajoneuvossasi. Veneen ostaminen huutokauppasivustolta tai pienen talon tilaaminen verkosta ovat vain kaksi esimerkkiä tilanteista, joissa autosi ei vain tee työtä.

Ei pysäköintiongelmia

Parkkipaikan löytäminen voi olla suuri syy olla pysähtymättä myymälässä. Varsinkin lomien aikaan on suuri etu, että verkko-ostoksia tehdessä ei ole ruuhkaa. Kun se Oikeasti kiireinen, et ehkä edes muista mihin pysäköit autosi!

Kotiinkuljetus vammaisille

Ylimitoitettujen tavaroiden ostaminen ja pysäköinnistä huolehtimatta jättäminen ovat etuja, joista jokainen voi nauttia, mutta jos olet niin fyysisesti vammainen, että et pysty ajamaan tai kävelemään myymälän läpi, verkko-ostos voi olla sinua varten. ei muuta kuin ratkaisu ruoan, välttämättömien tavaroiden ja muiden tavaroiden tilaamiseen.

Helppo pääsy kuluttajien arvosteluihin

On helppo lukea kuluttajien arvosteluja lähes kaikista tuotteista, joita voit ajatella verkossa, tehden tietoisia ostoksia. Jos et ole varma, haluatko ostaa jotain, tee tutkimusta katsomalla asiakkaiden arvosteluja.

Myy ilman paineita

Jos et halua kokea innokkaiden myyjien kömpelöitä, sinun ei tarvitse sietää sitä verkossa. Vaikka saatat ajatella ponnahdusikkunoita samanlaisena kokemuksena, ne on hieman helpompi tukahduttaa. Autohuutokauppasivustot ovat tästä hyvä esimerkki.

Vähemmän impulssiostoksia

Se riippuu ostotottumuksistasi. Jos sinun on helpompi ostaa asioita, joita näet ohimennen kävellessäsi myymälän käytävillä, voit säästää rahaa ja jopa auttaa sinua tekemään terveellisempiä valintoja.

Lisää maksutapoja

Toinen verkko-ostosten etu on, että voit maksaa tavaroista eri tavalla kuin fyysisestä kaupasta. Esimerkiksi jotkut jälleenmyyjät tukevat PayPalia tai Bitcoinia.

Verkkokaupan haitat

Tässä on joitain verkkokaupan haittoja, jotka saattavat estää sinua tekemästä seuraavaa ostostasi verkossa:

Et voi kokeilla asioita

Kun ostat vaatteita verkosta, et voi tuntea materiaalia, nähdä kuinka se sopii vyötäröllesi tai miten se on valmistettu. Jos et tiedä mittojasi ja tunnet tarjolla olevaa vaatemerkkiä, tämä voi olla huono kokemus. Useimmat verkkokaupat helpottavat tuotteiden palauttamista tästä syystä. Vaatesivustot julkaisevat yleensä yksityiskohtaisia ​​tietoja mitoista ja kankaista palautusten minimoimiseksi.

Aina ei voi puhua jonkun kanssa heti

Jos sinulla on kysyttävää siitä, mitä aiot tilata tai mitä olet juuri tilannut, mutta haluat palauttaa, saatat joutua odottamaan koko päivän tai enemmän ennen kuin kysymykseesi vastataan. Tilanne on kuitenkin paranemassa, koska monet sivustot ovat lisänneet pikachat-palvelun tai automaattisen bot-vastausnäytön vianmääritykseen ja kysymyksiin vastaamiseksi paikan päällä.

Pitää odottaa toimitusta

Tarvitsetko jotain iltapäivällä? Harvoilla verkkokauppasivustoilla ei ole saman päivän toimitusta, eikä mikään niistä tarjoa paikan päällä tapahtuvaa kotiinkuljetusetua, jota kivijalkamyymälä tarjoaa. Joillakin verkkokauppasivustoilla tilauksesi toimittaminen kestää viikkoja (vaikka ne ovat vähemmistössä).

Postikulut

Riippuen siitä, mitä ostat, voit käyttää saman summan pelkkään toimituskuluihin tai joskus jopa enemmän. Kaupassa ostamisesta ei tarvitse periä ylimääräisiä toimituskuluja.

Yksityisyys ja turvallisuus

Yksityisyys ja turvallisuus ovat oikeutettuja huolenaiheita jokaiselle verkko-ostajalle. Maksutietosi voidaan varastaa sivustolta tai joku siellä työskentelevä voi kopioida pankkitietosi ja käyttää niitä myöhemmin omiin ostoihinsa. On myös vaikea havaita heti, onko verkkokauppa todellinen vai vain huijatakseen sinua. On olemassa varotoimia, joita voit tehdä verkko-ostoksia tehdessäsi turvallisemman käyttökokemuksen. Esimerkkinä on huomion kiinnittäminen siihen, käyttääkö sivusto HTTPS:ää.

Por Markus