goran ivos 771531 unsplash 5b9fde32c9e77c0050d13b34

Mitä tietää

 • Avaa kameraa käyttävä sovellus, kuten PhotoBooth tai FaceTime.
 • Näytön yläpuolella näkyy vihreä valo, joka osoittaa, että kamera on päällä.
 • Voit aktivoida iSight-kameran vain avaamalla sovelluksen. Se ei käynnisty, ellei sovellus käytä sitä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kamera kytketään päälle Macissa. Ohjeet koskevat laitteita, joissa on macOS 10.10 tai uudempi.

Kuinka ottaa kamera käyttöön Macissa

Ota tietokoneesi iSight-kamera käyttöön Mac-sovelluksella noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Vuonna Finderavaa sovellukset kansio. Jos Sovellukset-kansio ei ole sivuvalikossasi, pääset siihen seuraamalla polkua Macintosh HD > Käyttäjät > [your account name] > sovellukset.

 2. Valitse sovellus, joka käyttää iSight-kameraa. PhotoBooth ja FaceTime tukevat sitä. Voit myös valita toisen Mac App Storesta lataamasi sovelluksen, jonka tiedät jo käyttävän iSight-kameraa.

  Mac Applications -kansio, jossa FaceTime ja Photo Booth korostettuina

 3. Heti kun avaat PhotoBoothin, FaceTimen tai minkä tahansa muun iSight-yhteensopivan sovelluksen, iSight-kamera aktivoituu. Tiedät, että se on päällä ja toimii, kun näet vihreän merkkivalon näytön yläpuolella. Vihreä valo ei välttämättä tarkoita, että iSight-kamera tallentaa mitään, mutta se on aktiivinen. Nyt se on valmis, kun päätät ottaa valokuvia, nauhoittaa videon tai keskustella jonkun kanssa.

Vinkkejä Macin iSight-kameran käyttöön

Applen iMac-, MacBook-, MacBook Air- ja MacBook Pro -tietokoneissa on kamera näytön yläosassa. Tätä laitetta kutsutaan iSight-kameraksi, jonka oikealla puolella on pieni vihreä merkkivalo, joka syttyy, kun kamera aktivoidaan. Voit aktivoida iSight-kameran vain avaamalla sitä käyttävän sovelluksen. Toisin sanoen et voi vain päättää kytkeä iSight-kameran päälle tai pois päältä itse. iSight-kameran käyttäminen on helppoa, mutta tässä on muutamia vinkkejä valokuva- tai videokokemuksen parantamiseksi:

 • Pienennä sovellus päästäksesi muihin ohjelmiin ja pidä iSight-kamera valmiina. Valitse keltainen minimoida -painiketta sovelluksen vasemmassa yläkulmassa piilottaaksesi sen tilapäisesti sulkematta sitä tai sammuttamatta kameraa.
 • Katso, sammuuko vihreä merkkivalo, kun suljet sovelluksen poistaaksesi iSight-kameran käytöstä. Jos vihreä merkkivalo palaa edelleen, et sulkenut sovellusta kunnolla ja iSight-kamera on edelleen päällä. Sovellus voidaan pienentää Dockissa tai jossain työpöydällä muiden ikkunoiden takana.
 • Käytä toista sovellusta ilmoittamaan sinulle, kun sovellukset käyttävät iSight-kameraasi. Lataa esimerkiksi Oversight, jonka avulla näet, milloin iSight-kamerasi ja mikrofonisi ovat aktiivisia ja mitkä sovellukset käyttävät niitä. Valvonta toimii kaikissa Maceissa, joissa on OS X 10.10 tai uudempi.
 • Pidä iSight-yhteensopivia sovelluksia Dockissa, jotta niitä on helppo käyttää. Sen sijaan, että avaat iSight-sovelluksen Sovellukset-kansiossasi, lisää sovellus Dockiin, valitse se ja avaa se sieltä. Avaa sovellus, napsauta hiiren kakkospainikkeella sovelluskuvaketta Dockissa ja vie osoitin sen päälle Vaihtoehdotja napsauta Pidä telakassa.

FAQ

 • Miksi MacBook Pro -kamerani on niin rakeinen?

  Varmista, että kamerassa ei ole sormenjälkiä tai tahroja. Oikea valaistus ja sijoitus ovat ratkaisevan tärkeitä selkeämmän videon kannalta. Varmista DPI, jonka kamerasi voi kaapata; jos se on pienempi kuin 1080p, se ei ehkä pysty saamaan terävämpää kuvaa.

 • Kuinka säädän kameran asetuksia MacBook Prossa?

  Asetusten säätämistä varten ei ole sisäänrakennettuja sovelluksia. Voit muuttaa tietosuoja-asetuksia siirtymällä kohtaan Omena valikko > Järjestelmäasetukset > Turvallisuus ja yksityisyys > Yksityisyys > Kamera > sallia tai estää kameran pääsyn tietyille sovelluksille. Käytä asetuksia, kuten kirkkautta ja kontrastia, App Storesta ostamaasi Webcam Settings -sovellusta.

Por Markus