01 how to connect the xbox one controller to android 4773523 045cdd2a96a64e1fb93de546f0f68af9

Mitä tietää

 • Napauta Android-laitteella asetukset. Etsi Bluetooth-asetukset ja ota Bluetooth käyttöön.
 • Paina ohjaimesta Xbox painiketta > paina synkronoida -painiketta asettaaksesi sen pariliitostilaan.
 • Napauta Android-laitteella Bluetooth. Napauta Langaton Xbox-ohjain kun se näkyy luettelossa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Xbox One -ohjain liitetään Android 9 Pie -laitteeseen tai uudempaan.

Xbox One -ohjaimen yhdistäminen Androidiin

Haluatko pelata pelejä Android-puhelimella tai -tabletilla, mutta vihaat näytön kosketusohjaimia? Koska monet pelit sisältävät nyt ohjaintuen, on hyvä tietää, kuinka Xbox One -ohjain yhdistetään Androidiin. Tarvitset Android 9 Pien tai uudemman, ja molemmissa laitteissa on oltava Bluetooth.

 1. Avata asetukset Android-laitteellasi. Tämä voidaan esittää rataskuvakkeella aloitusnäytössä tai sovelluslaatikossa. Yleensä voit myös avata pika-asetuspalkin pyyhkäisemällä alas näytön yläreunasta ja napauttaa sitten Gear -kuvaketta avataksesi asetukset.

 2. Etsi Bluetooth-asetukset. Tämä voi olla tai ei ole piilotettu eri kategoriaan laitteen käyttöliittymästä riippuen. Esimerkiksi Samsungin One UI -liittymä (alla) asettaa Bluetoothin Yhteydet-kohtaan.

  Yhteydet Android-laitteella

 3. Ota Bluetooth käyttöön, jos se ei jo ole.

  Bluetooth-kytkin

 4. Paina Xbox-ohjaimessa Xbox -painiketta, kunnes se syttyy. Tämä käynnistää laitteen.

  Home-painike Xbox One -ohjaimessa

 5. Ohjaimen takana on pieni USB Micro-B -portti ja synkronointipainike. paina synkronoida kunnes yläreunassa oleva Xbox-painike alkaa vilkkua. Se on nyt Bluetooth-pariliitostilassa.

  Synkronointipainike Xbox One -ohjaimessa

 6. Palaa Android-laitteeseesi ja napauta Bluetooth.

 7. Laitteesi etsii muita Bluetooth-laitteita. Lehdistö Langaton Xbox-ohjain kun se näkyy luettelossa, ja kaksi laitetta paritetaan automaattisesti. Voit helposti tarkistaa, onnistuiko pariliitos, liikuttamalla Xbox One -ohjaimen peukalonsauvoja Android-laitteen käyttöliittymässä.

  Xbox One -ohjain Bluetooth-luettelossa

Ohjaimen tuki Androidissa ei ole uusi

Teknisesti voit liittää minkä tahansa langallisen ohjaimen, jos Android-laitteesi USB-portti tukee On-The-Goa (OTG). Puhelimet ja tabletit käyttävät USB Micro-B- ja USB-C-portteja tiedon lataamiseen ja siirtämiseen liitettyyn tietokoneeseen ja tietokoneesta, mutta OTG lisää tuen USB-laitteille, kuten hiirille, näppäimistöille, flash-asemille ja niin edelleen. Kaikilla laitteilla ei ole OTG-yhteyttä, eikä ole hyvää tapaa selvittää, tukeeko laitteesi OTG:tä ilman tuotesivua (joka sisältää yleensä yleistä tietoa) tai asentamatta kyseenalaista sovellusta. Tarvitset myös sovittimen, joka yhdistää langallisen ohjaimen USB-A-urosliittimen Android-laitteen Micro-B- tai USB-C-naarasporttiin. Langaton on kuitenkin paras valinta. Bluetooth on standardi kaikille ohjaimille, jotka yhdistetään Androidiin, mukaan lukien Xbox One -ohjain. Microsoftin oheislaitteet käyttävät patentoitua Wi-Fi-tekniikkaa, kun ne on yhdistetty Xbox Oneen ja tiettyihin tietokoneisiin, mutta vaihtavat Bluetoothiin kaikissa muissa laitteissa.

Tukeeko Android Xbox One -ohjaimia?

Google on lisännyt Xbox One -ohjaintuen Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään, mutta Xbox One -ohjain vaatii Bluetoothin, kun sitä käytetään Androidin kanssa. Kaikissa malleissa ei ole tätä osaa, etenkään muissa, jotka tulivat alkuperäisen Xbox One -konsolin mukana. Voit havaita eron katsomalla ohjaimen suunnittelua.

Xbox One -ohjainten vertailu

Vasemmalla olevassa mallissa on yksi täydellinen etulevy, joka ulottuu Xbox-painikkeeseen ja takaosaan. Tämä malli sisältää Bluetooth-komponentin. Oikealla näet alkuperäisen Xbox One -ohjaimen ilman Bluetooth-komponenttia. Xbox-painikkeen etulevy ja kotelo ovat erillään. Yhteenvetona sinun on täytettävä kolme vaatimusta:

 • Android 9 Pie tai uudempi
 • Bluetoothilla varustettu laite
 • Xbox-ohjain Bluetoothilla

Por Markus