devices selector home pixel edit 56a62b8a5f9b58b7d0e045ec 5b09b19a1d64040037e40867 5c308b40296d41499157bc2118a4cfac

Chromebookit ovat halpoja, ultrakannettavia kannettavia tietokoneita, joissa on Googlen Chrome-käyttöjärjestelmä. Chromebookit sopivat erinomaisesti matkailijoille, opiskelijoille ja kaikille, jotka tarvitsevat kannettavan tietokoneen päästäkseen Internetiin ja käyttääkseen selainpohjaisia ​​ohjelmia, kuten Google-dokumentteja. Niillä on kuitenkin joitain merkittäviä rajoituksia budjettikannettaviin verrattuna. Tämän artikkelin tiedot koskevat kannettavia tietokoneita, joissa on Chrome OS -käyttöjärjestelmä.

Chromebookit ja kannettavat tietokoneet

Melkein jokainen suuri kannettavan tietokoneen valmistaja on julkaissut oman versionsa Chromebookista. Niiden alhainen hintalappu ja niiden tukemien ominaisuuksien kasvava määrä tekevät Chromebookeista houkuttelevan vaihtoehdon, mutta ne eivät tue monia Windowsille ja macOS:lle saatavilla olevia ohjelmia. Jos käytät erityistä ohjelmistoa koulussa tai töissä, se ei todennäköisesti ole yhteensopiva Chromebookin kanssa. Jos käytät pääasiassa verkkotyökaluja, Chromebook saattaa riittää.

Chromebookien edut

Chromebookin käytöllä on useita etuja useimpiin kannettaviin verrattuna:

  • Siirrettävyys: Useimmissa Chromebookeissa, kuten HP Chromebook 11 ja Acer C720, on 11,6 tuuman näyttö. Suuremmat näytöt ovat halkaisijaltaan 15 tuumaa, mikä on silti pieni kannettavan tietokoneen jalustalle. Chromebookeissa on myös ohuemmat profiilit, mikä tekee niistä kevyempiä ja kompaktimpia.
  • Pitkä akunkesto: Chromebookin akut kestävät vähintään kahdeksan tuntia, mikä on pidempään kuin useimmat kannettavat tietokoneet. Chromebookia voi käyttää ajoittain viikon ajan ilman latausta, jos jätät sen lepotilaan, kun sitä ei käytetä.
  • Välitön käynnistys: Chromebookit käynnistyvät sekunneissa ja sammuvat yhtä nopeasti. Tämä aikaa säästävä ominaisuus on kätevä, kun juokset kokouksesta kokoukseen tai joudut muokkaamaan esitystä viime hetkellä.
  • Pääsy Android-sovelluksiin: Chromebookit, jotka on valmistettu vuonna 2017 tai uudempia, tukevat Android-sovelluksia, jotka ovat saatavilla Google Play Kaupasta. Tämän ominaisuuden avulla Chromebookin omistajat voivat käyttää rajoitettuja versioita ohjelmista.

Chromebookien rajoitukset

Useimmat ammattilaiset eivät todennäköisesti voi korvata päätietokonettaan Chromebookilla useista syistä:

  • Rajoitettu ohjelmistotuki: Ylivoimaisesti suurin haittapuoli on Chrome-käyttöjärjestelmän tukemat ohjelmat. Chromebookit eivät ole tarpeeksi tehokkaita suorittamaan grafiikan muokkausohjelmia tai muita monimutkaisia ​​ohjelmistoja, joita tarvitset toimistossa.
  • Tylsät näytöt: Huippuluokan Chromebookeissa, kuten Toshiba Chromebook 2 (13,3 tuuman, 1920 x 1080 näyttö) ja Chromebook Pixelissä (13 tuuman, 2560 x 1700 näyttö), on vaikuttavat näytöt. ASUS Chromebook ja vastaavat väittävät, että niissä on HD-näyttö, mutta resoluutio on vain 1366 x 768 pikseliä. Ero on huomattava ja pettymys, jos olet tottunut Full HD:hen.
  • näppäimistön ongelmia: Useimmat Chromebookit käyttävät erityisiä näppäimistöasetteluja, joissa on oma hakunäppäin caps lock -näppäimen sijaan. Niissä on myös rivi pikanäppäimiä, jotka auttavat sinua navigoimaan selaimessasi. Saatat kaipaa vanhoja Windowsin pikanäppäimiä, mutta myös Chrome-käyttöjärjestelmälle on olemassa pikanäppäimiä.
  • Rajoitettu oheistuki: Chromebookit tukevat lisälaitteita, kuten SD-kortteja ja USB-asemia. Et voi katsoa elokuvia ulkoisesta DVD-asemasta, joten sinun on käytettävä Netflixin tai Google Playn kaltaisia ​​palveluita median suoratoistoon.

Lopullinen tuomio

Kuinka paljon työtä voit tehdä vain Chrome-selaimella? Se on melko hyvä mittari siitä, voiko Chromebook olla tärkein kannettava tietokoneesi. Jos työsi vaatii ohjelmistoa, jolle ei ole verkosta vastaavaa, Chromebook voi silti olla hyvä varmuuskopiointi- tai matkatietokone.

Por Markus