GettyImages 153342477 5a2c66c2da27150036b15ef3 1872911b646f4c2e87d884d8c3cc678f

Mitä tietää

 • Käytä Chromebookin näppäimistöä: Vie osoitin sen kohteen päälle, jota haluat klikata hiiren kakkospainikkeella, ja pidä . painetaan alt näppäintä ja napauta kosketuslevyä yhdellä sormella.
 • Chromebookin kosketuslevyllä: Siirrä osoitin sen kohteen päälle, jonka haluat valita, ja napauta kosketuslevyä kahdella sormella.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Chromebookia napsautetaan hiiren kakkospainikkeella tekstin kopioimiseksi ja liittämiseksi tai piilotettujen valikoiden avaamiseksi. Tämän artikkelin ohjeet koskevat kannettavia tietokoneita, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmä.

Kuinka napsautat hiiren kakkospainikkeella Chromebookin kosketuslevyä

Useimmissa Chromebookeissa on suorakaiteen muotoinen kosketuslevy ilman ylimääräisiä painikkeita. Jos kosketat tai painat mitä tahansa kosketuslevyn kohtaa yhdellä sormella, se napsahtaa hiiren vasemmalla painikkeella. Napsauta hiiren kakkospainikkeella viemällä hiiren osoitinta sen kohteen päälle, jonka haluat valita, ja napauta kosketuslevyä kahdella sormella. Jos Chromebookiisi on liitetty ulkoinen hiiri, sinun pitäisi pystyä käyttämään hiiren oikeaa painiketta.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Chromebookin näppäimistöllä

Voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella käyttämällä kosketuslevyä yhdessä näppäimistön kanssa. Vie osoitin kohteen päälle, jota haluat klikata hiiren kakkospainikkeella, ja pidä . painetaan alt näppäintä ja napauta kosketuslevyä yhdellä sormella.

Miksi napsauta hiiren kakkospainikkeella Chromebookia?

Napsauta hiiren kakkospainikkeella monia tarkoituksia, jotka vaihtelevat sovelluksesta riippuen. Objektin napsauttaminen hiiren kakkospainikkeella tuo usein esiin kontekstivalikon, jossa on vaihtoehtoja, joita ei ole tarjolla muissa ohjelman osissa. Esimerkiksi hiiren oikealla napsautuksella verkkoselaimessa näyttöön tulee vaihtoehtoja muun muassa nykyisen sivun tulostamiseen tai sen lähdekoodin katseluun. Jotkut Chromebook-laajennukset, kuten CrxMouse Chrome Gestures, lisäävät edistyneitä kosketuslevytoimintoja Google Chromeen. Liitä kohde leikepöydältä napsauttamalla kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Tarttua tai käytä CtrlV Pikanäppäin.

Poista Napauta napsauttamalla -toiminto käytöstä

Jos haluat käyttää ulkoista hiirtä, voit poistaa napauttamalla napsauttamalla -toiminnon käytöstä välttääksesi tahattomat napsautukset kirjoittamisen aikana. Napauta napauttamalla käytöstä poistaminen:

 1. Valitse Chrome-käyttöjärjestelmän tehtäväpalkki näytön oikeasta alakulmasta ja valitse asetukset varusteet valikosta.

 2. Valitse Laite vasemmassa valikkoruudussa ja valitse sitten kosketuslevy

  Chromebookin laiteasetukset kosketuslevy korostettuna

 3. Paikantaa Ota napauttamalla napsauttaminen käyttöön ja käytä sen vieressä olevaa vaihtokytkintä kytkeäksesi napauttamalla napsauttamalla -ominaisuuden päälle ja pois.

  Ota Napauta napauttamalla -asetus käyttöön Chromebookissa

  Muutokset tulevat voimaan välittömästi, joten sinun on painettava kosketuslevyä ottaaksesi napauttamalla napsauttamalla uudelleen käyttöön.

Por Markus