blu ray disc on dvd player 1846522 7c23551a32c2486080029b3b27ea1a46

Blu-ray Disc -soittimet voivat toistaa Blu-ray-, DVD- ja CD-levyjä, ja jotkut voivat toistaa myös muun tyyppisiä levyjä, kuten SACD- ja DVD-Audio-levyjä. Vaikka voit toistaa DVD-levyä Blu-ray Disc -soittimella, et voi toistaa Blu-ray-levyä DVD-soittimessa† Joka muuta väittää, johtaa kuluttajaa harhaan.

Miksi DVD-soittimet eivät voi toistaa Blu-ray-levyjä?

Syy, miksi Blu-ray-levyä ei voi toistaa DVD-soittimella, on se, että levyillä on enemmän video- ja äänitietoja kuin DVD-soitin pystyy lukemaan. Blu-ray-levyn tietojen tallentamiseen käytetyt «kuopat» ovat paljon pienempiä kuin DVD-levyillä, jotka vaativat sinisen laserin tietojen lukemiseen, kun taas DVD-soittimet käyttävät punaisia ​​lasereita. Siniset laserit tuottavat lyhyemmän aallonpituisen valonsäteen, jota tarvitaan keskittymään Blu-ray-levyn pienempiin kuoppiin. Levyn kuoppiin tallennetaan Blu-ray-levyjen (sekä DVD- ja CD-levyjen) video- ja äänitiedot.

Miksi Blu-ray Disc -soittimet voivat toistaa DVD-levyjä

Syy, miksi Blu-ray Disc -soitin voi toistaa DVD-levyjä, on se, että valmistajat päättivät, että kaikki Blu-ray Disc -soittimet sisälsivät sekä sinisiä että punaisia ​​lasereita, jotta ne voisivat toistaa sekä Blu-ray-levyjä että DVD-levyjä. Punainen laser tuottaa valonsäteen, jonka aallonpituus on pidempi kuin sininen laser, jolloin se pystyy lukemaan DVD- ja CD-levyjen suurempia kuoppia. Kun asetat DVD-levyn Blu-ray-soittimeen, punainen laseryksikkö aktivoituu, jotta DVD-levyä voidaan lukea. Kun asetat CD-levyn Blu-ray-soittimeen, sama punainen laseryksikkö, jota käytetään DVD-levyissä, keskittyy lukemaan CD-levyä.

Sinun ei tarvitse ostaa Blu-ray-levyjä, jos sinulla ei ole Blu-ray-soitinta

Jos sinulla ei ole Blu-ray Disc -soitinta, sinun ei tarvitse ostaa Blu-ray Disc -versiota elokuvasta. Jos sinulla on kuitenkin päähuoneessa Blu-ray-soitin ja muualla talossa yksi tai kaksi DVD-soitinta, sinun on ostettava sekä Blu-ray- että DVD-versiot elokuvasta, jos haluat kaikki hyödyt. molemmista muodoista. Tämän ongelman ratkaisemiseksi ja keinona tehdä Blu-ray-levyjen ostamisesta kuluttajille, jotka omistavat sekä Blu-ray Disc -soittimen että DVD-soittimen, hyväksyttävyyttä, studiot sisältävät usein molemmat Blu-ray-levyt – DVD-versiona elokuva samassa paketissa.

Blu-ray / DVD Flipper Disc

Vuosina 2009/2010 Universal Studios kokeili niin sanottujen «flipper-levyjen» (Blu-ray toisella puolella ja DVD toisella puolella) testiajoa. Otsikoissa on kolme Bourne-sarjan kohtausta: Bournen identiteetti, Bournen ylivaltaja Bournen ultimaatumi – niitä tarjottiin vain yksittäin – ei laatikkosarjana. Muita «flipper disc» -nimikkeitä mukana LiikenneKirjeet Julietilleja mahdollisesti muutama muu.​ Lue lisätietoja Blu-ray.com-sivuston artikkelista

Ultra HD ja Blu-ray Blu-ray Disc -soittimet

Toinen levymuoto on myös saatavilla: Ultra HD Blu-ray† Ultra HD Blu-ray -muoto eroaa itse asiassa sekä Blu-ray- että DVD-formaatista. Et voi toistaa Ultra HD Blu-ray -levyjä tavallisilla Blu-ray Disc- tai DVD-soittimilla. Ultra HD Blu-ray Disc -soittimet voivat kuitenkin toistaa Blu-ray-levyjä, DVD-levyjä ja musiikki-CD-levyjä. Kaikki Ultra HD Blu-ray -soittimet eivät ole yhteensopivia 3D Blu-ray -levyjen kanssa.

Se tulee alas

Jos ostat ja keräät edelleen DVD-levyjä, DVD-soitin on hyvä, ja jos sinulla on myös Blu-ray-soitin, voit silti toistaa niitä DVD-levyjä. Koska useimpien Blu-ray Disc -elokuvien mukana tulee DVD-kopio, sinulla on molemmat vaihtoehdot toistaa sama elokuva Blu-ray Disc -levyllä ja DVD-soittimilla. Blu-ray-soittimet ovat kuitenkin nykyään erittäin halpoja, joten jos haluat toistaa Blu-ray-levyjä talon muissa huoneissa, toisen Blu-ray-soittimen ostaminen on edullinen vaihtoehto lisämukavuuden vuoksi. † Jos hankit 4K Ultra HD Blu-ray Disc -soittimen, vaikka et voi toistaa 4K Ultra HD -levyä Blu-ray- tai DVD-soittimella, useimmissa Ultra HD -elokuvissa on myös Blu-ray Disc -kopio, joka pehmentää isku hyppäämällä toiseen muotoon.

Por Markus