samsung bd h5900 rear connect a 56a4b51d3df78cf77283d4ed

Verkkokäyttöinen Blu-ray Disc -soitin tukee langallisia tai langattomia verkkoyhteyksiä, jolloin soittimesi voi käyttää Internetiä. Wi-Fi-yhteys voi olla sisäänrakennettu tai vaatia valinnaisen USB-Wi-Fi-sovittimen. Sekä langallisen että langattoman yhteyden kokoonpanoissa Blu-ray-soitin muodostaa yhteyden Internet-reitittimeen. Wi-Fi on hyödyllinen, jos Blu-ray Disc -soitin ei ole lähellä reititintä, koska se ei vaadi fyysistä kaapeliyhteyttä, mutta Wi-Fi ei ole yhtä vakaa kuin langallinen yhteys.

Mitä verkkoyhteys tarjoaa

Verkkoyhteys avaa useita älykkäitä ominaisuuksia Blu-ray Disc -soittimessa:

 • Aktiiviseen Blu-ray-levyyn liittyvä online-sisältö – ominaisuus nimeltä BD-Live
 • Suoratoistovideoiden Internet-sisällöntarjoajat, kuten Netflix, Amazon Video, VUDU ja Hulu.
 • Musiikkipalvelut, kuten Pandora, Rhapsody ja iHeart Radio ja muut.
 • Kotiverkon muihin yhteensopiviin laitteisiin tallennettu mediasisältö.

Vaikka monet videon ja musiikin suoratoistopalvelut ovat ilmaisia, monet vaativat myös pay-per-view- tai kuukausimaksun.

Panasonic DMP-BDT360 3D ja verkko Blu-ray-levysoitin - kuva Internet-suoratoistovalikosta

Kuten älytelevisioiden ja erillisten tai plug-in-mediasuoratoistolaitteiden kohdalla, olet sidottu siihen, mihin palveluihin Blu-ray-soitinbrändi liittyy. Eri verkkokäyttöiset Blu-ray Disc -soittimet tarjoavat pääsyn erilaisiin suoratoistopalveluryhmiin. Joissakin Blu-ray Disc -soittimissa on erikoispainikkeet kaukosäätimessä suoratoistopalveluihin, kuten Netflixiin, Vuduun ja Pandoraan, pääsyä varten.

Netflix ja Vudu-painikkeet kaukosäätimessä

Blu-ray Disc -soittimet ja DLNA

Internet-suoratoiston lisäksi useimmat Blu-ray Disc -soittimet voivat käyttää sisältöä, joka on tallennettu muihin kotiverkkoon liitettyihin laitteisiin, kuten tietokoneeseen. Yksi tapa selvittää, onko tietyllä Blu-ray Disc -soittimella tämä ominaisuus, on tarkistaa, onko se DLNA-sertifioitu. Joissakin tapauksissa DLNA mahdollistaa myös äänen, videon ja still-kuvien jakamisen Internetin suoratoistopalveluista, joita saatat käyttää älypuhelimellasi, mutta jotka eivät ole käytettävissä Blu-ray Disc -soittimesi suoratoistopalveluiden kautta. Jotkut Blu-ray Disc -soittimet eivät voi suoratoistaa sisältöä suoraan, mutta voivat silti käyttää verkkopohjaista sisältöä tietokoneista ja mediapalvelimista.

Blu-ray-levysoittimet ja näytön peilaus/jakaminen

Jotkut Blu-ray Disc -soittimet käyttävät Screen Mirroring -toimintoa sisällön jakamiseen tai suoratoistoon suoraan yhteensopivista älypuhelimista tai tableteista ilman verkkoyhteyttä.

Samsung UBD-K8500 näytön peilausvalinta

Näytön peilauksen lisäksi sitä voidaan kutsua myös nimellä Wi-Fi Direct, Miracast, Display Mirroring, SmartShare, SmartView, AllShare tai HTC Connect.

Esimerkki Miracast/Screen Mirroringista

Kaikki Internetistä, verkosta tai Miracastin kautta saatavilla oleva sisältö siirretään televisioon, videoprojektoriin tai kotiteatterivastaanottimeen Blu-ray Disc -soittimen audio/videolähtöliittimien kautta, yleensä HDMI:llä.

Se tulee alas

Jos sinulla on ei-älytelevisio, mutta haluat katkaista johdon ja lisätä suoratoiston, osta erillisen plug-in-mediastriimauslaitteen, verkkoyhteensopivan Blu-ray Disc -soittimen, joka yhdistää kaksi laitetta yhdeksi . Älykkäät Blu-ray-soittimet eivät kuitenkaan yleensä tarjoa niin monta online-sisältöpalvelua kuin omistettu median suoratoistolaite, kuten Roku, Fire TV, Chromecast tai Apple TV. Kuitenkin, jos tietty Blu-ray-soitin pääsee katsomaan verkkosisältöön, se voi olla hyvä vaihtoehto. Nämä tiedot koskevat myös useimpia Ultra HD Blu-ray -soittimia.

FAQ

 • Mikä on paras Wi-Fi-Blu-ray-soitin?

  Parhaat Wi-Fi-tuella varustetut Blu-ray-soittimet ovat Sony UBP-X700, Sony BDP-S6700, Panasonic DP-UB9000, Sony UBP-X1100ES ja Sony UBP-X800M2.

 • Miksi Blu-ray-soitin ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkooni?

  Irrota soitin ensin, kytke se takaisin 10 sekunnin kuluttua ja käynnistä sitten reititin ja modeemi uudelleen. Jos et edelleenkään saa yhteyttä, varmista, että käytät oikeaa verkko- ja salasanayhdistelmää. Jos Wi-Fi ei toimi muissa laitteissa, tee langattoman yhteyden vianetsintä.

 • Kuinka yhdistän langattomasti Blu-ray-soittimen televisiooni?

  Se riippuu mallistasi, mutta sinun on ensin yhdistettävä televisio Wi-Fi-verkkoon. Etsi sitten Blu-ray-soittimesi verkkoasetukset ja etsi verkkosi.

Por Markus