GettyImages 186697484 57f122e63df78c690f9e0a68

Matkapuhelinoperaattorit tarjoavat erilaisia ​​mobiililaajakaistapaketteja ja -palveluita riippuen käytöstäsi ja mobiililaitteen tyypistä. Sinulla voi olla rajoittamaton 5G-datasopimus esimerkiksi matkapuhelimeesi tai älypuhelimeesi, mutta mobiililaajakaistaliittymä kannettavaan tietokoneeseen tai tablettiin.

Mikä on mobiililaajakaista?

Mobiililaajakaista, joka tunnetaan myös nimellä WWAN (for Wireless Wide Area Network), on yleinen termi, jota käytetään kuvaamaan mobiilioperaattorien nopeaa Internet-yhteyttä kannettaville laitteille. Jos sinulla on matkapuhelimellasi datasopimus, jonka avulla voit lähettää sähköpostia tai vierailla verkkosivustoilla matkapuhelinoperaattorisi 5G-verkon kautta, kyseessä on mobiililaajakaista. Mobiililaajakaistapalvelut voivat myös tarjota langattoman Internet-yhteyden kannettavallasi tai netbookillasi käyttämällä sisäänrakennettuja mobiililaajakaistaverkkokortteja tai muita kannettavia verkkolaitteita, kuten USB-modeemeja tai kannettavia Wi-Fi-mobiilihotspotteja. Tämän nopean Internet-palvelun tarjoavat yleensä suurimmat matkapuhelinverkot (esim. Verizon, Sprint, AT&T ja T-Mobile).

Mobiililaajakaistapalvelusuunnitelmat kannettaville tietokoneille

Neljän suuren matkapuhelinpalvelut Yhdysvalloissa – Verizon, Sprint, AT&T ja T-Mobile – tarjoavat kaikki lähes identtiset suunnitelmat langattomalle Internet-yhteydelle kannettavassa tietokoneessa, pääsyn 5 Gt:aan kuukaudessa, kahden vuoden sopimuksella. Jos ylität tämän 5 Gt:n, maksat muutaman sentin jokaisesta ylimääräisestä megatavusta dataa. Lisäksi jos olet verkkovierailulla verkko-operaattorisi peittoalueen ulkopuolella, datarajasi on 300 Mt/kk. Saatavilla on myös mobiililaajakaistapaketteja pienemmillä datarajoituksilla, jotka mahdollistavat jopa 250 Mt dataa. Vaikka voit lähettää tai vastaanottaa yli miljoona tekstiviestiä, tuhansia valokuvia ja satoja kappaleita 5 Gt:n tiedonsiirrolla, kannettavan tietokoneen mobiililaajakaistan datakatto on ikävä, kun otetaan huomioon rajattomat tiedonsiirtosuunnitelmat. kotisi internet-palveluun tai matkapuhelimesi datasopimukseen. Kannettavien tietokoneiden mobiililaajakaistan kanssa sinun on seurattava käyttöäsi, jotta et ylitä rajaa.

Prepaid langaton internetyhteys Yhdysvalloissa

Jos haluat käyttää mobiililaajakaistaa vain satunnaisesti (esimerkiksi matkoilla tai vara-internet-palveluna), toinen vaihtoehto on prepaid mobiililaajakaista. Jotkut operaattorit tarjoavat prepaid-vaihtoehtoja 75 Mt – 500 Mt ilman sopimusta. Tämän haittapuolena on, että et saa alennusta mobiililaajakaistalaitteiston ostosta. iPhonen vähittäismyyntihinnat voivat olla jopa 700 dollaria.

Kansainvälinen langaton internet matkailijoille

Jos etsit väliaikaista mobiililaajakaistapalvelua, voit vuokrata kannettavaan tietokoneellesi nopean modeemin ennakkoon maksetuista kansainvälisistä mobiililaajakaistapalveluista, jotka tarjoavat nopeaa palvelua yli 150 maassa ympäri maailmaa. Nämä palvelut lähettävät sinulle modeemin ja tarjoavat sekä jako- että prepaid-vaihtoehtoja. Perustele operaattorin valintasi ja tarkka suunnitelmasi sen mukaan, kuinka paljon dataa tarvitset (ja kuinka usein) ja tarkista langattoman operaattorin kattavuuskartat varmistaaksesi, että pääset käyttämään heidän nopeaa palveluaan.

Kuinka paljon dataa tarvitset?

Jos sinulla on jo datasopimus, voit tarkistaa langattoman verkon laskun nähdäksesi kuinka paljon dataa käytät tyypillisessä kuukaudessa ja päättää, lasketko vai et.

Por Markus