mixed race woman typing on computer 114849804 574a210e5f9b5851653146b9

Microsoft Office -tuottavuuspaketti tukee useita fontin oletusmuutoksia, joten Office-asiakirjasi saavat haluamasi ulkoasun ja tuntuman ilman, että sinun tarvitsee määrittää tyylejä manuaalisesti aina, kun luot uuden tiedoston. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Microsoft 365:n, Office 2019:n ja Office 2016:n työpöytäversioita.

Microsoft Word

Jos haluat muokata Word-asiakirjassa käytettyjä oletustyylejä, luo uusi malli tai muokkaa nykyistä oletusmalliasi.

Mukauta mallia

 1. Siirry kohtaan Talo -välilehti ja napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyyliä siinä tyylejä ryhmä.

 2. Valitse ponnahdusvalikosta Käsitellä.

 3. Vuonna Vaihda tyyliä valintaikkunassa voit tehdä haluamasi säädöt.

 4. Valitse valintaikkunan alareunasta Uudet asiakirjat perustuvat tähän malliin varmistaaksesi, että tyylimuutoksesi pysyvät, kun luot uusia asiakirjoja.

 5. Valitse Okei tallentaaksesi muutokset.

Tallenna malli

Jos haluat tehdä suuria muutoksia oletusasetuksiin, avaa tyhjä asiakirja ja säädä tyylit tarpeidesi mukaan. Kun tallennat asiakirjan, saatat saada (tai ei, riippuen siitä, miten Word-kopiosi on määritetty) saada pyynnön päivittää tai korvata asiakirja. normaali.dotx sapluuna. Jos haluat tallentaa muutokset uutena normaalina, jatka tallennusta. Muussa tapauksessa voit luoda itsellesi erillisen mallitiedoston seuraavasti:

 1. Siirry kohtaan Tiedosto -välilehti ja valitse sitten Viedä.

 2. Valitse Muuta tiedostotyyppiä.

 3. Vuonna Muuta tiedostotyyppiä lista, valitse Malli (*.dotx)ja valitse sitten Tallenna nimellä.

  Tallenna tiedostotyyppinä

 4. Vuonna Tallenna nimellä -valintaikkunassa, anna tiedoston nimi, valitse kansio, johon haluat tallentaa mallin, ja valitse sitten Tallentaa.

Avaa jatkossa normal.dotx-malli tai luomasi mukautettu malli nähdäksesi mukautetut kirjasin- ja asetteluvalinnat. Kun tallennat uusia mallilla luotuja asiakirjoja, Tallenna nimellä -valintaikkuna tulee näkyviin oletusarvoisesti. Et korvaa uutta mallia, ellet erityisesti vie sitä uuteen DOTX-tiedostoon. Valitse tämä, jos haluat määrittää oletusfontin asiakirjojen näyttämiselle luonnos- ja tiivistelmänäkymissä Tiedosto > Vaihtoehdot > pitkälle kehittynyt. Vieritä merkittyyn osioon Näytä asiakirjan sisältö ja valitse Käytä luonnosfonttia luonnos- ja ääriviivanäkymissä. Valitse sitten haluamasi fontti ja koko.

Microsoft Excel

Mene Tiedosto-välilehti, valitse sitten Vaihtoehdot avataksesi Excelin asetukset -valintaikkunan. niistä Yleiset-välilehtimene kohtaan Kun luot uusia työkirjoja ja valitse uuden standardin fontti ja koko.

Excel-vaihtoehdot

Microsoft OneNote

Voit muuttaa OneNoten oletusfonttia siirtymällä kohtaan Tiedosto ja valitse Vaihtoehdot. Valitse Kenraali -välilehti ja siirry kohtaan Oletusfontti -osiosta voit nollata fontin, koon ja värin.

OneNote-asetukset

Microsoft Publisher

Siirry tyhjästä Publisher-asiakirjasta kohtaan Talo -välilehti ja valitse sitten tyylejä. Ponnahdusvalikko näyttää vaihtoehdot uuden tyylin tuomiseksi tai luomiseksi.

 • Tuodaksesi avaa asiakirja, johon on liitetty tyylejä – toinen Publisher-tiedosto tai Word-asiakirja.
 • Luo uusi tyyli nimeämällä se ja muuttamalla sitten parametreja. Määritä fontti, tekstitehosteet, merkkivälit, kappaleenvaihto, luettelomerkit ja numerointi, vaakaviivat ja välilehtien sijainti.

Muut tyylit voivat olla uusia tai perustua määrittelemääsi tyyliin.

Kustantajatyylit

Microsoft PowerPoint

PowerPoint ei tunnista vakiofontteja. Sen sijaan fontit liitetään malleihin. Perusta suunnittelusi malliin, joka vastaa visuaalisen suunnittelun tarpeitasi. niistä Design -välilehti, valitse muunnelmia avattava nuoli näyttääksesi aktiivisen esitysteeman mukautusvaihtoehdot.

Powerpoint-tyylit

Microsoft Outlook

Sinun on oltava määritetty lähettämään sähköposti HTML-muodossa, jotta voit käyttää teemoja. Muussa tapauksessa viestisi kirjoitetaan ja vastaanotetaan pelkkänä tekstinä. Outlookin oletusasetusten määrittäminen:

 1. Siirry kohtaan Tiedosto -välilehti ja valitse sitten Vaihtoehdot.

 2. Valitse Mail osion otsikko.

 3. Vuonna Kirjoita viestit laatikko, valitse Paperitarvikkeet ja fontit.

 4. Vuonna Allekirjoitukset ja paperitarvikkeet valintaikkunassa, valitse määritetty teema tai määritä manuaalisesti fontti – mukaan lukien koko ja väri – uusille viesteille, vastauksille, edelleenlähetyksille ja leipätekstin kokoonpanolle.

  Outlookin asetukset

 5. Valitse Okei kun olet valmis.

Microsoft Office -käyttöliittymä

Oletusarvoisesti Windows 10 ei tarjoa toimintoa Microsoft Office -tuotteiden käyttöliittymäelementtien muuttamiseen. Joten Office-sovellukset käyttävät samoja kirjasimia valikoissa, painikkeissa ja valintaikkunoissa, ellet asenna kolmannen osapuolen teemasovellusta.

Por Markus