IMG 2788 7e258412768b4c368bbe001e8c8791b9 scaled

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Switch OLED on uusi versio Nintendon jo ennestään loistavasta hybridipelikonsolista, jossa on huomattavasti paranneltu näyttö.
  • Muuten se on melko samanlainen kuin vanha; se pelaa samoja pelejä, lähettää televisioon samalla resoluutiolla ja sopii kaikkiin nykyisiin lisävarusteisiin.
  • Uuden Switch OLEDin ostaminen edellyttää suvaitsevaisuuttasi käyttää rahaa pohjimmiltaan evoluutiopäivitykseen vallankumouksellisen päivityksen sijaan.

Uusi Nintendo Switch OLED-näytöllä on epäilemättä lopullinen versio Nintendon hybridipelikonsolista. Se on Switch, sellaisena kuin sen olisi pitänyt olla neljä vuotta sitten, paremmalla telineellä, upealla näytöllä, enemmän sisäistä tallennustilaa ja LAN-portilla telakassa, jotta voit kytkeä sen verkkoosi nopeampaa yhteyttä varten. Se sanoi, onko se pakko ostaa? Se todella riippuu.

Vau, tuo OLED-näyttö

Uuden Switchin OLED-näyttö näyttää upealta. OLED-tekniikka tarjoaa tummempia, tummempia ja kirkkaampia värejä verrattuna perinteiseen LED-näyttöön. Reunat (näytön toiminnallisen osan ympärillä olevat kehykset) ovat pienempiä, mikä antaa sinulle suuremman toiminnallisen näytön (7 tuuman lävistäjä verrattuna 6,2:een vanhemmassa Switch-mallissa). Tulos näkyy heti alkuperäiseen Switchiin verrattuna: uusi OLED-versio näyttää yksinkertaisesti paremmalta.

Kolme Switch-konsolia, Switch Lite, alkuperäinen Switch, uusi OLED-kytkin pois päältä ja pöydälle.

Jopa sammutettuna näet eron uudessa OLED-näytössä.

Pudota uusi Switch telakkaan, jonka tarkoitus on saada pelit suurelle näytölle, ja etu katoaa. Sekä vanhat että uudet Nintendo-konsolit tuottavat televisioon 1080p-tarkkuudella, mikä varmistaa helpon yhteensopivuuden kaikkien nykyisten Switch-pelien kanssa. Resoluutio on myös paljon pienempi kuin konsoleissa, kuten Sony PS5 tai Xbox Series X, jotka tuovat 4K:n pelaamiseen. Jos olet uusi tulokas Switchissä, voit nauttia OLED-näytön kauneudesta kädessä pidettävässä tilassa etkä koskaan edes murehdi siitä, jos liität sen suuren näytön televisioosi. Kun päivität aiemmasta Switch-mallista, ilo on käsinkosketeltavaa, mutta hienovaraista. Suurempaan, dynaamisempaan näyttöön on helppo tottua, mutta myös toiseen suuntaan. Kun olet mukana peliistunnossa, kehyksen koolla on vielä vähemmän merkitystä.

Päivityksiä yllin kyllin

Tämä ei tarkoita, etteikö uusi OLED-kytkin paranna edeltäjäänsä. Sisäinen muisti on kaksinkertaistettu 32 Gt:sta 64 Gt:iin, mikä antaa sinulle paljon enemmän tallennustilaa peleille ja datalle, ennen kuin joudut investoimaan SD-korttiin, jonka – kuten vanhemman mallin – 2 Tt, paljon tilaa sinun tavarasi. Eli mallien välillä ei ole toiminnallista eroa, mutta uudelle ostajalle 64 Gt on hyvä alku.

Uuden Switch OLED -telakointiaseman takapaneeli, johon on kytketty virta-, HDMI- ja LAN-kaapelit.

Virta-, HDMI-, LAN-kaapeli uudessa telakassa.

Uusi TV-telakka on yhteensopiva sekä uuden OLED-kytkimen että vanhemman mallin kanssa, aivan kuten vanhempi telakkaversio. Molemmat voidaan liittää televisioosi HDMI:n kautta ja ne voivat näyttää jopa 1080p. Uudessa valkoisessa on kuitenkin muutamia uusia asioita, mukaan lukien takapaneeli, joka voidaan irrottaa kokonaan tuloportteihin pääsyn helpottamiseksi. LAN-portin lisääminen vanhemman mallin USB-portin sijaan on loistava niille, jotka haluavat viiveettömän moninpelin tai (päivittäjien tapauksessa) pelaajille, joiden on ladattava suuria pelikirjastoja uuteen konsoliin. Switch OLEDin standardi on valtava parannus alkuperäiseen verrattuna. Uudempi malli kattaa koko konsolin takaosan pitäen sitä tasaisella pinnalla missä tahansa kulmassa. Leveämpi teline voi auttaa, jos tasainen pinta ei ole myöskään kirjoituspöytä, pöytä tai taso, mikä tekee Hulun katsomisesta tai pelin pelaamisesta sängyssä helpompaa, jos se on sinun juttusi. Jos pelaat moninpelejä ystävien kanssa liikkeellä ollessasi, uusi standardi tekee päivityksestä uskomattoman kätevän. Vaikka et, laaja valikoima katselukulmia on erittäin tervetullut. Lisäksi siellä on joitain parannettuja virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeita, sekä tuuletusaukkoja hieman uudistettu, sekä upotettu reset-painike. Pelikorttipaikka ja kuulokeliitäntä näyttävät samalta (vaikka voit nyt käyttää Bluetooth-kuulokkeita minkä tahansa Switch-mallin kanssa).

Yläreuna, jossa on uusien ja alkuperäisten Switch-konsolien virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet päällekkäin.

Uusi OLED-kytkin alareunassa, alkuperäinen ylhäällä.

Suunnittelulla on väliä

Lapseni ovat ylittäneet sen iän, että he jakavat Nintendo Switch -perheen. Kun ostimme ensimmäisen vuonna 2017, ostimme mallin harmailla Joy-Con-ohjaimilla. Ostimme nopeasti uusia (tietysti neljän pelaajan Mario Kartille) purppuran ja oranssin sävyinä täydentämään konsolin tunnelmaa, hauskaa, lapsellista iloa, joka näkyy Nintendon suosimissa peleissä. Nyt lapseni ovat kuitenkin menneet yliopistoon omilla kytkimillään. OLED-kytkimen ja telakan uusi valkoinen väri on upea ja sopii olohuoneemme estetiikkaan (valkoiset seinät, valkoinen TV-hylly jne.). Se näyttää hyvältä muiden mustien pelikonsolien rinnalla, ja oletan, että se täydentää valkoista PS5:tä, jonka toivon edelleen ostavani jossain vaiheessa, kun ne tulevat taas saataville.

Ylhäältä katsottuna valkoinen Switch OLED -konsoli valkoisella telakassa

Se vain näyttää tyylikkäämmältä.

Pohjimmiltaan yksivärinen suunnitteluvaihtoehto täällä (voit silti ostaa uuden OLED-mallin, jossa on musta telakointi ja punainen/valkoinen ohjaimen värimaailma) sopii täydellisesti kypsempään ilmeeseeni. Onko sillä todella väliä? Ei, mutta se tuntuu tyylikkäämmältä kokemukselta, jolla on oma hienovarainen vetovoimansa mieltymyksiini.

Ostovoima

Uusi Switch OLED on upea päivitys jo ennestään loistavaan hybridipelikonsoliin, joka sopii erinomaisesti pelaamiseen olohuoneessa tai tien päällä. Mutta jälleen kerran, pitäisikö sinun ostaa uusi Switch OLED? Uusi malli on suhteellisen pieni päivitys; jos se olisi iPhone, tekniikan fanien legioonalaiset huutaisivat «evoluutiota, ei vallankumouksellista!» Ja he eivät olisi väärässä. Se on parempi malli, mutta onko se? tarpeeksi paremmin? Jos olet uusi tulokas Nintendon hybridipelikonsolissa, käytä ylimääräiset 50 dollaria ja hanki uusi Switch OLED. Näet välittömästi kaikkien ominaisuuksien edut, kauniin näytön, jalustan ja silti mukavan TV-yhteyden, joka kertoo peliajasta (puhumattakaan kaikista upeista Switch-peleistä, joita voit pelata juuri nyt).

Uusi Switch OLED -konsoli, jossa on kädessä pidettävä Fire Emblem: Three Houses -kohtaus näytöllä.

Nykyisillä Switch-omistajilla on vaikeampi päätös. Kun pääset yli uudemman laitteiston lisäeduista, se on heittäytynyt. Jos olet tavallinen Switch-pelaaja ja pelaat sitä enimmäkseen kädessä pidettävässä tilassa, päivittäminen on järkevää. Olet todennäköisesti jo tilannut tai saanut omasi. Jos ajattelet, että Switch on yksi monista pelikonsolivaihtoehdoista tai jos käytät sitä pääasiassa televisiossasi, odota ehkä Rumored Pron ilmestymistä (Nintendo sanoo edelleen, ettei sillä ole suunnitelmia sellaiselle pedolle, mutta ehkä se on vain hillitty). Suuri osa? Switchin omistaminen on loistava portti kaikenlaisiin pelikokemuksiin kaikenlaisille ihmisille. Valitsetpa minkä mallin tahansa, tulet rakastamaan sitä.

Por Markus