restart code blackboard 611887614 5aa2085531283400371ed9b8 scaled

Mitä se tarkoittaa Uudelleenkäynnistää? Uudelleenkäynnistys on sama kuin Käynnistetään uudelleen? Entä nollaa tietokone, reititin, puhelin jne.? Saattaa tuntua typerältä erottaa ne toisistaan, mutta näillä kolmella termillä on itse asiassa kaksi täysin erilaista merkitystä! Syy, miksi on tärkeää tietää ero uudelleenkäynnistyksen ja nollauksen välillä, on se, että ne tekevät kaksi hyvin erilaista asiaa, vaikka ne kuulostavat samalta sanalta. Toinen on paljon tuhoisempi ja pysyvämpi kuin toinen, ja on monia skenaarioita, joissa sinun on tiedettävä, mitä toimia tietyn tehtävän suorittamiseksi. Kaikki tämä saattaa kuulostaa salaperäiseltä ja hämmentävältä, varsinkin kun lisäät muunnelmia, kuten pehmeä nollaus ja laitekäynnistysmutta jatka lukemista saadaksesi selville, mitä nämä termit todella tarkoittavat, jotta tiedät tarkalleen, mitä sinulta kysytään, kun jokin näistä termeistä esiintyy vianmääritysoppaassa tai kun joku teknisestä tuesta pyytää sinua tekemään jommankumman.

Uudelleenkäynnistys tarkoittaa jonkin asian sammuttamista

Uudelleenkäynnistys, uudelleenkäynnistys, virrankatkaisu ja pehmeä nollaus tarkoittavat kaikki samaa. Jos sinua kehotetaan «käynnistä tietokone uudelleen», «käynnistä puhelin uudelleen», «sammuta reititin ja käynnistä se uudelleen» tai «pehmeä nollaa kannettava tietokone», sinua pyydetään sammuttamaan laite, jotta se menettää virran seinään tai paristoon ja kytke se sitten takaisin päälle. Jonkin uudelleenkäynnistys on yleinen tehtävä, jonka voit suorittaa kaikenlaisilla laitteilla, jos ne eivät toimi odotetulla tavalla. Voit käynnistää uudelleen reitittimen, modeemin, kannettavan tietokoneen, tabletin, älylaitteen, puhelimen, pöytätietokoneen jne. Teknisemmin sanottuna jonkin uudelleenkäynnistys tai uudelleenkäynnistys tarkoittaa virran tilan vaihtamista. Kun sammutat laitteen, se ei saa virtaa. Kun se kytketään takaisin päälle, se saa virtaa. Uudelleenkäynnistys/uudelleenkäynnistys on yksittäinen vaihe, johon kuuluu sekä sammuttaminen että ottaminen käyttöön. Kun useimmat laitteet (kuten tietokoneet) sammutetaan, myös kaikki ohjelmistot sammuvat prosessin aikana. Tämä sisältää kaiken muistiin ladatun, kuten toistamasi videot, avaamasi verkkosivustot, muokkaamasi asiakirjat jne. Kun laite on jälleen päällä, kyseiset sovellukset ja tiedostot tulee avata uudelleen. Mutta vaikka käynnissä oleva ohjelmisto sammutetaan virran mukana, ohjelmistoa tai avoinna olevia ohjelmia ei poisteta. Sovellukset yksinkertaisesti sammuvat, kun virta katkeaa. Kun virta on taas päällä, voit käyttää samoja ohjelmistoja, pelejä, tiedostoja jne. Tietokoneen laittaminen nukkumaan ja sitten kokonaan sammutus ei ole sama asia kuin tavallinen sammutus. Tämä johtuu siitä, että muistin sisältöä ei tyhjennetä, vaan se kirjoitetaan kiintolevylle ja palautetaan seuraavan kerran, kun käynnistät sen uudelleen. Virtajohdon irrottaminen, akun irrottaminen ja ohjelmistopainikkeiden käyttö ovat joitakin tapoja käynnistää laite uudelleen, mutta ne eivät välttämättä ole hyviä tapoja tehdä sitä. Opi käynnistämään Windows-tietokone uudelleen saadaksesi esimerkin oikeasta tavasta tehdä tämä.

Palauta resurssit Tyhjennä ja palauta

Ymmärtäminen, mitä «nollaus» tarkoittaa, voi olla hämmentävää sanojen, kuten «uudelleenkäynnistys», «uudelleenkäynnistys» ja «pehmeä nollaus», valossa, koska niitä käytetään joskus vaihtokelpoisina, vaikka niillä on kaksi täysin erilaista merkitystä. Helpoin tapa sanoa se on tämä: nollaus on sama kuin tyhjennys. Laitteen nollaaminen tarkoittaa sen palauttamista samaan tilaan, jossa se oli ensimmäisen ostohetkellä. Tätä kutsutaan usein palautukseksi tai tehdasasetusten palautukseksi (myös hard reset). Se on kirjaimellisesti järjestelmän pyyhkimistä ja uudelleenasennusta, koska ainoa tapa todelliseen nollaukseen on poistaa nykyinen ohjelmisto kokonaan. Oletetaan esimerkiksi, että olet unohtanut reitittimesi salasanan. Jos käynnistät reitittimen juuri uudelleen, olisit samassa tilanteessa, kun se käynnistyy uudelleen: et tiedä salasanaa etkä voi kirjautua sisään. nollaa reitittimen mukana toimitettu alkuperäinen ohjelmisto korvaa ohjelmiston, joka oli käynnissä siinä juuri ennen nollausta. Tämä tarkoittaa, että kaikki oston jälkeen tekemäsi muutokset, kuten uuden salasanan luominen (jonka unohdit) tai Wi-Fi-verkko, poistetaan, kun uusi/alkuperäinen ohjelmisto ottaa vallan. Olettaen, että teit tämän, alkuperäinen reitittimen salasana palautetaan ja voit kirjautua sisään reitittimen oletussalasanalla. Koska nollaus on niin tuhoisaa, sitä ei halua tehdä tietokoneellasi tai millään muulla laitteella, ellei se ole todella välttämätöntä. Voit esimerkiksi nollata tietokoneesi ja asentaa Windowsin uudelleen alusta tai nollata iPhonen poistaaksesi kaikki asetuksesi ja sovelluksesi. Muista, että kaikki nämä termit viittaavat samaan ohjelmiston tyhjentämiseen: nollaus, kiintoasetusten palautus, tehdasasetusten palautus ja palautus.

Tässä on, miksi on tärkeää tietää ero

Puhuimme tästä edellä, mutta on tärkeää ymmärtää näiden kahden yleisen termin sekoittamisen seuraukset: esimerkiksi jos sinua kehotetaan «nollaa tietokone ohjelman asennuksen jälkeen”, mitä sinua teknisesti neuvotaan tekemään, on tyhjentää kaikki ohjelmistot tietokoneeltasi vain siksi, että olet asentanut uuden ohjelman! Tämä on selvästi virhe ja oikeampi suunta olisi ollut Käynnistetään uudelleen tietokoneeseen asennuksen jälkeen. Samoin vain Käynnistetään uudelleen älypuhelimesi ennen sen myymistä jollekin ei todellakaan ole paras päätös. Laitteen uudelleenkäynnistäminen vain käynnistää ja sammuttaa sen, eikä ohjelmisto nollaa/palauta haluamallasi tavalla, mikä tässä tapauksessa pyyhkii kaikki mukautetut sovelluksesi ja poistaisi kaikki jäljelle jääneet henkilökohtaiset tiedot. Jos sinulla on edelleen vaikeuksia ymmärtää erojen muistamista, harkitse tätä: reboot on uudelleenkäynnistyksen suorittaminen ja reset määrittää uuden järjestelmän.

Por Markus