GettyImages 556936833 5c621b84c9e77c0001d9315f

Vaikka laitteisto-ongelmat voivat joskus aiheuttaa äänihäiriöitä, ohjelmistot ovat yleensä syyllisiä. Esimerkiksi suuret Windows 10 -päivitykset lisäävät paljon uusia ominaisuuksia, mutta ne voivat myös lisätä uusia ongelmia. Korjaustiedosto saattaa olla ristiriidassa vanhempien ääniohjainten tai äänikorttisi valmistajan ohjelmiston kanssa.

Korjaa rikkinäinen ääni Windows 10:ssä

Jos ääni ei toimi Windows 10 -tietokoneellasi, noudata näitä ohjeita järjestyksessä, kunnes ääni on palautettu järjestelmään.

 1. Tarkista kaapelit ja äänenvoimakkuus. Tarkista, että kaiuttimet tai kuulokkeet on kytketty oikeisiin liittimiin ja että äänenvoimakkuus on säädetty korkeammalle. Tarkista sitten äänenvoimakkuustasot Windowsissa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella puhuja -kuvaketta ilmaisinalueella ja valitse sitten tilavuussekoitin vaihtoehtojen luettelosta. Joissakin kaiuttimissa tai kuulokkeissa on omat sovelluksensa äänenvoimakkuuden säätimellä. Ehkä sinunkin pitäisi katsoa siellä.

 2. Tarkista, onko nykyinen äänilaite järjestelmän oletusasetus. Jos kaiuttimet tai kuulokkeet käyttävät USB- tai HDMI-porttia, sinun on ehkä asetettava kyseinen laite oletusasetukseksi. Tehdä se:

  1. Tyyppi ääni Windows 10 -hakukentässä ja valitse sitten Ääni tulosluettelosta.
  2. Valitse pelata -välilehti ja valitse sitten äänilaitteesi.
  3. Valitse Aseta oletus.
 3. Käynnistä tietokone uudelleen päivityksen jälkeen. Monet Windows 10 -päivitykset vaativat laitteesi uudelleenkäynnistyksen asennuksen jälkeen, ja jos et ole vielä tehnyt niin, tämä saattaa aiheuttaa ääniongelmasi.

 4. Kokeile järjestelmän palautusta. Jos ääntä ei vieläkään kuulu päivitysten asentamisen jälkeen, voit yrittää palata aikaisempaan järjestelmän palautuspisteeseen. Windows luo päivityksen, kun se asentaa päivityksen laitteellesi, jos tulee ongelmia.

 5. Suorita Windows 10 Audion vianmääritys. Se voi diagnosoida ja korjata monia yleisiä ääniongelmia. Voit käyttää sitä seuraavasti:

  1. Tyyppi äänen vianmääritys Windows 10 -hakukentässä.
  2. Valitse Etsi ja korjaa äänentoistoongelmia.
  3. Kun vianmääritys tulee näkyviin, noudata näytön ohjeita.
 6. Päivitä ääniohjain. Jos äänesi ei vieläkään toimi, Windows 10 -ohjainten päivittäminen voi ratkaista ongelman. Jos Windows ei löydä uutta ohjainta sinulle, lataa se äänikortin valmistajan verkkosivustolta.

 7. Poista ääniohjain ja asenna se uudelleen. Jos Windows 10 -ääniohjaimen päivittäminen ei toimi, yritä poistaa asennus ja asentaa se uudelleen. Etsi äänikorttisi kohdasta Laitehallinta uudelleen, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista. Windows asentaa ohjaimen uudelleen seuraavan järjestelmän uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

FAQ

 • Kuinka toistan ääntä sekä kaiuttimista että kuulokkeista Windows 10:ssä?

  Napsauta hiiren kakkospainikkeella Äänenvoimakkuuden kuvake tehtäväpalkissa ja valitse Ääni. Valitse pelata välilehti, napsauta hiiren kakkospainikkeella kaiuttimetja valitse Aseta oletuslaitteeksi. Siirry kohtaan Ennätys välilehti, napsauta hiiren kakkospainikkeella Stereo sekoitusja valitse Ominaisuudet. Vuonna Kuunnella välilehti, tarkista Kuuntele tätä laitetta. alla Pelaa tämän laitteen kauttavalitse kuulokkeet ja napsauta Käytä.

 • Kuinka voin sammuttaa Windows 10 -ilmoitusäänet?

  Voit poistaa Windows 10:n ilmoitusäänet käytöstä avaamalla Ohjauspaneeli, ja valitse Ääni. alla Ohjelman tapahtumiavalitse Ilmoitus. Valitse Ei yläosassa Äänet valikko, jos et halua ilmoitusääniä, tai valitse toinen ääni.

 • Kuinka äänitän ääntä Windows 10:ssä?

  Jos haluat tallentaa ääntä Windows 10:ssä, varmista, että oletustallennuslaitteeksi on asetettu kytketty mikrofoni. Avaa Käynnistä-valikosta Windowsin äänitallennin ja valitse Tallennuskuvake näytön vasemmassa reunassa aloittaaksesi tallennuksen.

Por Markus