204 pinsodimmddr3kit 2 56a1b4605f9b58b7d0c1de8c a18c12d25a474282969320741b96c7a7

Yksi parhaista tavoista parantaa vanhemman tietokoneen suorituskykyä on lisätä tietokoneeseen muistia tai RAM-muistia. Ennen kuin suoritat tietokoneen muistin päivittämistä, harkitse useita tekijöitä, kuten sitä, onko muistin päivitys mahdollista tai tarpeen. Tämän artikkelin tiedot koskevat laajasti erilaisia ​​tietokonelaitteita. Tarkista yksittäisten tuotteiden tekniset tiedot ennen ostoa.

Tarvitseeko tietokoneesi muistin päivityksen?

Selvitä, kuinka paljon muistia tietokoneessa on tarkastelemalla BIOSia tai käyttöjärjestelmää. Windowsissa nämä tiedot löytyvät Ohjauspaneelin kohdasta Järjestelmä. Valitse Macissa Tietoja tästä Macista -lta Omena -valikkoa nähdäksesi kokonaismuistin. Katso ohjekirjasta, voitko lisätä muistia tietokoneeseesi, tai avaa tietokone ja etsi oikeat paikat. Monet uudet kannettavat tietokoneet, erityisesti erittäin ohuet mallit, eivät tarjoa fyysistä pääsyä muistiin, joten et voi päivittää näitä malleja.

Kuinka paljon muistia riittää PC:lle?

Tietokoneesi nopeusvaatimukset riippuvat käyttämäsi ohjelmiston tyypistä. Tarkista käytettävän käyttöjärjestelmän ja sovellusten vähimmäis- ja suositellut muistivaatimukset. Valitse suositellusta osiosta suurin numero ja tavoittele niin paljon muistia tai enemmän. Vähintään 8 Gt RAM-muistia on ihanteellinen nykyaikaisille kannettaville ja pöytätietokoneille, mutta voit siirtyä suuremmallekin, jos käytät vaativia ohjelmia.

Millaista muistia tietokoneesi tukee?

Katso tietokoneen tai emolevyn mukana tulleet oppaat. Asiakirjoissa tulee olla muistin teknisiä tietoja koskeva osio, jossa luetellaan tuettujen muistimoduulien tyyppi, koko ja lukumäärä. Monet jälleenmyyjät ja muistivalmistajat tarjoavat tämän tiedon verkossa. On myös järjestelmän konfigurointityökaluja, jotka voivat määrittää, minkä tyyppisiä muistimoduuleja tietokoneesi tukee. Useimmat järjestelmät käyttävät DDR3- ja 240-nastaista DIMM-muistia pöytätietokoneissa tai 204-nastaista SODIMM-muistia kannettavissa tietokoneissa. Monet uudemmat pöytäkoneet käyttävät kuitenkin DDR4-muistia. On tärkeää tietää, minkä tyypin tarvitset, koska muistimoduuleita ei voi vaihtaa keskenään.

Kuinka monta muistimoduulia kannattaa ostaa?

Yleensä halutaan ostaa mahdollisimman vähän moduuleja. Muista kuitenkin ostaa muistimoduulit pareittain tehokkaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Oletetaan, että sinulla on tietokone, jossa on neljä muistipaikkaa ja 2 Gt:n moduuli käyttää yhtä. Tässä tapauksessa voit ostaa yhden 2 Gt:n moduulin päivittääksesi 4 Gt:n kokonaismuistin, tai voit ostaa kaksi 2 Gt:n moduulia päivittääksesi 6 Gt:n muistiin. Kun yhdistät vanhoja moduuleja uusiin, varmista, että nopeus ja kapasiteetti vastaavat kaksikanavaista muistia, jos tietokoneesi tukee sitä.

Muistin asentaminen

Lisämuistin tai RAM-muistin asentaminen pöytätietokoneeseen vaatii yleensä kotelon avaamisen ruuvimeisselillä. Joidenkin kannettavien tietokoneiden pohjassa on ovet muistipaikoille, kun taas toisissa ei ole muistipaikkoja. Useimmissa tapauksissa sinun tarvitsee vain liu’uttaa muistimoduuli tai RAM-siru vapaaseen paikkaan kultaiset nastat alaspäin. Katso tarkemmat ohjeet tietokoneen ja muistimoduulin oppaista.

Por Markus