iCloudDrive 5c40e337c9e77c0001790295

Tiedostot-sovellus iPhonelle ja iPadille antaa iOS- ja iPadOS-käyttäjille enemmän hallintaa tiedostoja kuin mobiilikäyttöjärjestelmän aiemmat versiot. Nämä ohjeet koskevat laitteita, joissa on iPadOS 14, iPadOS 13 ja iOS 14 – iOS 11.

Mikä Tiedostot-sovellus on?

Tiedostot-sovellus on keskitetty keskitin saatavilla oleville pilvipohjaisille tallennusvaihtoehdoille, kuten Dropbox, Google Drive ja iCloud Drive. Se sisältää myös iOS-laitteille tallennetut asiakirjat, jotka on luotu muissa sovelluksissa. Aikaisemmin ainoa tapa päästä näihin paikallisiin tiedostoihin oli yhdistää iPhone tai iPad tietokoneeseen ja käynnistää iTunes. Tiedostot-sovelluksen avulla voit kopioida nämä asiakirjat mihin tahansa tallennuspaikkaan.

Siirrä asiakirjoja tiedostoissa vetämällä ja pudottamalla

Vedä ja pudota -ominaisuus, jonka Apple esitteli iOS 11:ssä, tarjoaa helpompia tapoja käsitellä tiedostoja iPadissa tai iPhonessa. Vaikka on mahdollista valita ja siirtää tiedostoja manuaalisesti käyttämällä näytön painikkeita, tiedostojen hakeminen ja siirtäminen on nopeampaa.

 1. Avaa Tiedostot sovellus. Tiedostojen siirtäminen on helpompaa, kun molemmat kädet ovat vapaat. Aseta iPad tasaiselle alustalle, kuten pöydälle, tai aseta se sylillesi. Lehdistö Tiedostot -kuvaketta telakassa. Etsi iPhonessa Tiedostot-sovellus ja napauta sitä.

 2. Vuonna Sijainnit -luettelo, joka näkyy sovelluksen vasemmalla puolella olevassa paneelissa, napauta tiedoston sijaintia. Napauta iPadillani näyttääksesi sovelluksella merkityt kansiot, jotka sisältävät laitteeseen tallennettuja tiedostoja. Jos kohdesovellusta, jota haluat käyttää (esim. Dropbox), ei ole luettelossa, siirry vasemmalle paneeli ja napauta muokata iOS:ssä. (Napauta iPadOS:ssä kolmen pisteen kuvaketta paneelin yläosassa ja valitse Muokkaa sivupalkkia.) Kytke käytettävissä olevien sovellusten vaihtokytkimet päälle ja napauta sitten Tehty.

  Tiedostot-sovelluspaneelin sijainnit

 3. Napauta ja pidä painettuna tiedostoa, jonka haluat siirtää. Se ponnahtaa paikaltaan näytöltä ja läpikuultava kopio ilmestyy sormesi alle.

  Tiedostot-sovellus, jossa tiedosto on valittu siirrettäväksi

 4. Voit siirtää useita kohteita samasta kansiosta napauttamalla tiedostoja toisella sormella lisätäksesi ne tiedostopinoon. Pinossa olevien tiedostojen määrä näkyy oikeassa yläkulmassa.

  Useiden tiedostojen ilmaisin iOS- ja iPadOS-tiedostosovelluksessa

 5. Napauta tiedostopinon kohdetta toisella sormella. Siirrä tiedostoryhmää sormesta toiseen, jos kätesi ovat hankalassa asennossa. Napauta toisella sormella pitkään tiedostopinoa ohjaavan sormen vieressä ja vapauta sitten ensimmäinen sormi.

  Tiedoston kohde iOS:n ja iPadOS:n Tiedostot-sovelluksessa

 6. Vedä kohteet uuteen kohteeseen, joka voi olla kansio tai valikko. Sininen numero oikeassa yläkulmassa muuttuu vihreäksi, kun tiedostot ovat kelvollisessa paikassa.

  iPadOS- ja iOS Files -sovellus

 7. Siirrä tiedostot valittuun kansioon nostamalla sormesi.

Siirrä asiakirjoja painikkeilla

Voit myös siirtää tiedostoja käyttämällä näytön painikkeita. Tämä menetelmä voi olla nopeampi ja kätevämpi kuin asiakirjojen ja valokuvien hallinta useilla sormilla ja käsillä.

 1. Avaa kansio, joka sisältää siirrettävät kohteet, ja napauta sitten Valitse.

  iOS Files -sovellus, jossa Select on korostettu

 2. Napauta kohteita, jotka haluat siirtää. Ympyrään ilmestyy valintamerkki, joka osoittaa, että tiedosto on valittu.

  Tiedostot, joissa on valintamerkit iOS Files -sovelluksessa

 3. Napauta Liike siirtää kohteita toiseen pilvitallennuslaitteeseen tai iPadiin.

  Tiedostonhallinnan asetukset

 4. Napauta kohdetta ja napauta sitten kansiota (jos saatavilla).

  Kohdeasetukset iOS:n ja iPadOS:n Tiedostot-sovelluksessa

 5. Napauta Kopioida siirtääksesi tiedoston.

  Tiedostot-sovellus, jossa Kopioi on korostettuna

 6. Tiedostot kopioidaan kohteeseen. Tiedostot näkyvät edelleen alkuperäisessä paikassaan.

Tunnisteiden käyttäminen tiedostoissa

Tunnisteet merkitsevät yksittäisiä asiakirjoja tai kansioita nopeaa käyttöä varten. Tunnisteet-osio sisältää värikoodattuja tunnisteita (punainen, oranssi, sininen ja muut värit) ja erikoistunnisteita, kuten työ, koti ja tärkeät. Lisää tarra asiakirjaan tai kansioon vetämällä tiedostoa tai tiedostopinoa ja lisäämällä tiedostot tarraan.

Tagiasetukset iOS:n ja iPadOS:n Tiedostot-sovelluksessa

Tiedoston merkitseminen ei siirrä sitä. Napauta yksittäistä tunnistetta näyttääksesi luettelon tiedostoista ja kansioista, joissa on kyseinen tunniste. Voit myös vetää ja pudottaa tästä kansiosta toiseen tunnisteeseen tai siirtää valittujen tiedostojen ja kansioiden pinon toiseen paikkaan Tiedostot-sovelluksessa.

Vedä ja pudota Tiedostot-sovelluksen ulkopuolelle

Kun valitset tiedostopinon Tiedostot-sovelluksessa, sinun ei tarvitse pudottaa niitä toiselle Tiedostot-sovelluksen alueelle. Käytä moniajoa toisen sovelluksen avaamiseen määränpäänä tai sulje Tiedostot-sovellus napsauttamalla Koti-painiketta ennen uuden sovelluksen käynnistämistä. Edellytyksenä on, että pidät tiedostopinoa pitelevää alkuperäistä sormea ​​näyttöä vasten ja että kohteen on voitava hyväksyä kyseiset tiedostot. Voit esimerkiksi vetää kuvan Kuvat-sovellukseen ja pudottaa sen albumiin, mutta et voi vetää Pages-dokumenttia Kuviin.

Por Markus