001 how to fix macos could not be installed on your computer error 4587241 5c78475446e0fb000140a3e6

Virhe «macOS:ää ei voi asentaa tietokoneellesi» on yksi viimeisistä, jotka haluat nähdä. Se tulee näkyviin, kun päivität Macin käyttöjärjestelmän, mutta et voi suorittaa toimintoa loppuun. Sanamuodosta huolimatta tämä ei tarkoita, että asennuksesi ei toimisi koskaan. Se vain tarkoittaa, että se ei toiminut sillä kertaa. Huono uutinen on, että tämä virhe voi tapahtua useista syistä. Hyvä uutinen on, että pienellä työllä saat Macin taas toimimaan.

Mikä aiheuttaa virheen «macOS:ää ei voi asentaa»?

Useat ongelmat voivat aiheuttaa ongelman. Virhenäytön pitäisi kuitenkin antaa sinulle käsitys siitä, mikä meni pieleen.

Tässä on joitain viestejä, jotka saatat nähdä varoituksen alla:

 • Pat /System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg puuttuu tai on vioittunut.
 • MacOS:n asennuksessa tapahtui virhe.
 • Taltiota ei voida irrottaa korjausta varten.
 • Tallennusjärjestelmän tarkistus tai korjaus epäonnistui.
 • Laiteohjelmistoa tarkistettaessa tapahtui virhe.

Jotkut niistä tarjoavat enemmän tietoa kuin toiset, mutta ne osoittavat asennuksen eri vaiheita, jotka ovat epäonnistuneet. Seuraavien vaiheiden ja ratkaisujen pitäisi ratkaista jokin yllä mainituista ongelmista.

«MacOS:ää ei voi asentaa» -virheen korjaaminen

«MacOS:ää ei voi asentaa» -virheen ratkaiseminen voi vaatia kärsivällisyyttä. On parasta aloittaa yksinkertaisista ratkaisuista, jotka usein korjaavat ongelman, mutta jos ei, sinulla on muita vaihtoehtoja. Tässä on lähestymistapoja kokeilla.

 1. Käynnistä uudelleen ja yritä asennusta uudelleen. Tämä saattaa tuntua epäintuitiiviselta tehdä uudelleen se asia, joka ei toiminut, mutta joskus uudelleenkäynnistys riittää korjaamaan itsensä.

 2. Tarkista päivämäärä ja aika -asetus. Jos näytettävä päivämäärä ja kellonaika eivät vastaa todellisuutta, tämä voi olla ongelma. Käynnistä Mac tarvittaessa uudelleen ja siirry sitten kohtaan Järjestelmäasetukset > Treffiaika. Klikkaa Lukko -kuvaketta ja anna salasanasi (tarvittaessa) muutosten mahdollistamiseksi. Napsauta sitten Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti. Yritä tämän jälkeen asennusta uudelleen nähdäksesi, toimiiko se.

  Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti macOS:ssä

 3. Vapauta tilaa. Joissakin tapauksissa macOS:ää ei voi asentaa, koska kiintolevyllä ei ole tarpeeksi tilaa. Jos haluat nähdä, kuinka paljon on saatavilla, napsauta Applen logo ja valitse Tietoja tästä Macista > Varastointi. Näet yleiskatsauksen siitä, mitä tietokoneellasi on. Siirrä hiiren osoitin tämän palkin oikealla puolella olevan valkoisen tilan päälle nähdäksesi kuinka paljon tilaa on jäljellä. Jos se näyttää alhaiselta, siirrä väliaikaisesti joitain ei-välttämättömiä tiedostoja nähdäksesi, salliiko se asennuksen jatkumisen.

  Tallennusvälilehti macOS:ssä

  MacOS:n myöhemmissä versioissa on myös Hallinta-vaihtoehto, joka tarjoaa ehdotuksia ja ohjeita, jotka auttavat sinua löytämään poistettavat asiat.

 4. Poista asennusohjelma. Etsi macOS-asennusohjelma Finderista Lataukset kansio ja vedä se roskakoriin. Lataa se sitten uudelleen ja yritä uudelleen. Saatat joutua pakottamaan Macin uudelleenkäynnistyksen asentamalla . pitää Nykyinen -painiketta, kunnes se sammuu. Käynnistä sitten Mac uudelleen. Haluat ehkä myös pitää Siirtää uudelleenkäynnistyksen aikana käynnistääksesi vikasietotilaan, jotta asennusohjelma ei yritä suorittaa uudelleen.

 5. Nollaa NVRAM. Tämä pieni pala muistiin tallentaa perustiedot, kuten ajan, näytön resoluution ja käynnistyslevyn. Sinun on ehkä palattava Järjestelmäasetuksiin muuttaaksesi muutettuja asetuksia, mutta voit yrittää asennusta ensin uudelleen varmistaaksesi, että ongelma on ratkaistu.

 6. Palauta varmuuskopiosta. Jos käytät Time Machinea Macin varmuuskopiointiin säännöllisesti, voit palata aikaisempaan tilaan palautustilan avulla nähdäksesi, onko se yhteensopivampi asennusohjelman kanssa.

  1. Varmista, että varmuuskopioasema on kytketty. Käynnistä sitten tietokone uudelleen ja pidä sitä painettuna Tehtävä+R kunnes Apple-logo tulee näkyviin. Sen sijaan, että siirtyisit työpöydälle, tietokoneesi kehottaa sinua valitsemaan pääkielen ja avaa sitten ikkunan nimeltä macOS Utilities.
  2. Napsauta macOS-apuohjelmissa Palauta Time Machinen varmuuskopiosta. Napsauta sitten Hyppää kyytiin.
  3. Tulet välinäytölle, jossa on tietoja siitä, mitä aiot tehdä. Klikkaus Hyppää kyytiin siirtyä eteenpäin.
  4. Valitse asema, johon tallennat varmuuskopiot, ja napsauta Hyppää kyytiin uudelleen, mikä vie sinut näytölle, jossa voit valita uusimman varmuuskopiosi. Napsauta sitten Hyppää kyytiin uudelleen.
  5. Tietokoneesi palauttaa edellisen varmuuskopion ja näet, toimiiko asennus.
 7. Suorita Disk First Aid. Tämä voi auttaa, jos saat «Ei voi liittää äänenvoimakkuutta» -virheen. Ensiapu tarkistaa sisäisen kiintolevyn ja tekee tarvittavat korjaukset. Se saattaa jopa pystyä asentamaan äänenvoimakkuuden, kun se on valmis. Sitten voit yrittää asennusta uudelleen.

Tarvitsetko vielä apua?

Jos mikään yllä olevista ei auta, on ehkä aika luovuttaa tietokoneesi ammattilaisille. Katso tietokoneen korjaamisoppaastamme, kuinka löytää joku korjaamaan ongelman ja mitä tehdä saadaksesi Macisi valmiiksi huoltoa varten.

Por Markus