windows 10 start menu icon 8501926bb855418a8923778e196039bb

Mitä tietää

 • Oletuskoko: napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia > poista valinta ruudusta Lukitse tehtäväpalkki > vedä tehtäväpalkkia.
 • Todella pieni: napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia > Tehtäväpalkin asetukset > Käytä pieniä tehtäväpalkin painikkeita.
 • Häviäminen: Avaa Työkalupalkin asetukset > Piilota tehtäväpalkki automaattisesti työpöytätilassa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Windows 10:n tehtäväpalkin kokoa muutetaan, miten kuvakkeet pienennetään pikkukuvatehtäväpalkin luomiseksi ja miten se piilotetaan suurimmasta osasta näyttötilaa.

Liian suuren tehtäväpalkin vaihtaminen

Valtava tehtäväpalkki vie liikaa näytöstä. Voit palauttaa sen normaalikokoiseksi seuraavasti:

 1. Avaa tehtäväpalkin lukitus, jos se on tällä hetkellä lukittu. Tee tämä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja Lukitse tehtäväpalkki. Ei valintamerkkiä tarkoittaa, että se on avattu.

  Kukin tehtäväpalkin esiintymä usean näytön asetuksissa on monikko, kuten: Lukitse kaikki tehtäväpalkit.

 2. Napsauta ja pidä painettuna tehtäväpalkin yläosaa, jossa työpöytä ja tehtäväpalkki kohtaavat. Kun hiiri liikkuu tämän alueen päällä, sen pitäisi muuttua kaksipuoleiseksi nuoleksi.

 3. Pienennä tehtäväpalkki vetämällä alas. Vapauta, kun se on haluamasi kokoinen (näytön alareunaan pysähtyminen on pienin, mitä tällä menetelmällä voi olla). Tässä vaiheessa voit lukita tehtäväpalkin uudelleen kääntämällä vaiheen 1 päinvastaiseen suuntaan.

  Muuta tehtäväpalkin kokoa Windows 10:ssä.

Kuinka tehdä tehtäväpalkista entistä pienempi

Napsauta ja vedä -menetelmä menee vain niin pitkälle. Jos haluat Windows 10:n tehtäväpalkin olevan vieläkin pienempi, sinun on muutettava sen asetuksia.

 1. Napsauta tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tehtäväpalkin asetukset.

  Valitse tehtäväpalkin asetukset hiiren kakkospainikkeella pikavalikosta.

 2. Etsi Käytä pieniä tehtäväpalkin painikkeita -vaihtoehto oikeanpuoleisessa ruudussa ja valitse sen vieressä oleva painike. Tehtäväpalkki pienenee välittömästi huomattavasti.

  Käytä pienten tehtäväpalkin painikkeiden vaihtoehtoa Windows 10:n tehtäväpalkin asetuksissa

Muita vinkkejä

Toinen asetus on piilottaa tehtäväpalkki automaattisesti, jolloin se katoaa, ellet vie hiiren osoitinta tehtäväpalkin alueen päälle. Näet sitten enemmän näyttöä kerralla ja vähennät häiriötekijöitä, mutta pääset silti käyttämään sitä sekunneissa. Tee tämä valitsemalla Piilota tehtäväpalkki automaattisesti työpöytätilassa tehtäväpalkin asetusnäytöstä. Toinen tapa saada tehtäväpalkki näyttämään vähemmän sekavalta on yhdistää painikkeita ja piilottaa kunkin painikkeen tarra. Kun teet tämän, jokainen avoin ohjelma muuttuu pieneksi painikkeeksi ja jokainen ohjelma ryhmittelee useita esiintymiä itsestään samaan painikkeeseen. Se luo paljon puhtaamman tehtäväpalkin, joka on helpompi silmille ja tuntuu pienemmältä. Saadaksesi tämän, palaa tehtäväpalkin asetuksiin ja ota se käyttöön Piilota aina tarrat in Yhdistä työkalupalkin painikkeita valikosta.

Miksi muuttaa tehtäväpalkin kokoa?

Useimmille ihmisille tehtäväpalkki lepää näytön alareunassa ja jää käytännössä huomaamatta, siellä kuin staattinen Windowsin pala ohjelmien avaamista ja päivämäärän ja kellonajan lukemista varten. Mutta kokeneet käyttäjät tietävät, että siinä on jotain muutakin. Jos avoimempi näyttö on sinulle välttämätön, olet luultavasti keksinyt, kuinka tehtäväpalkkia siirretään. Se voidaan näyttää näytön ylä- tai reunassa tai jopa kaikissa liitetyissä näytöissäsi. Kokemuksemme mukaan tehtäväpalkin siirtäminen voi joskus saada siitä hieman paksumman kuin edellisessä asennossaan. Jos näin tapahtuu, ainoa tapa pienentää sitä on muuttaa sen kokoa, mikä, kuten yllä luet, on melko helppo tehdä. Toinen syy pienentää tai suurentaa Windows 10:n tehtäväpalkkia on, jos ohjelmiston häiriö tai muu ongelma on vahingossa muuttanut sen kokoa. Ihmiset, joilla on lapsia, tietävät myös, että jos jätät heidät ilman valvontaa tietokoneelle muutamaksi tunniksi, joudut kumoamaan, tekemään uudelleen ja nollaamaan erilaisia ​​valikoita ja asetuksia, joita he jotenkin onnistuivat muuttamaan. Onneksi tehtäväpalkin muokkaaminen ei ole vaikeaa.

FAQ

 • Kuinka pienennän Windowsin kuvakkeita?

  Voit muuttaa työpöydän kuvakkeiden kokoa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa työpöydällä > Näkemys > valitse kuvakkeen koko.

 • Kuinka piilotan Windows 10 -tehtäväpalkin?

  Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää aluetta tehtäväpalkissa ja valitse sitten Tehtäväpalkin asetukset. Kytke sitten päälle Piilota tehtäväpalkki automaattisesti työpöytätilassa vaihtaa. Tehtäväpalkki pysyy piilossa, ellet vie hiiren osoitinta sen päälle.

Por Markus