snippingtoollede 5c1060c7c9e77c000162a6a8

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit ottaa kuvakaappauksia Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä.

Näyttökaappaukset Windows 10:ssä

Lehdistö . ottaaksesi kuvakaappauksen Windows 10:ssä Voittaa+Siirtää+s. Tämä pikanäppäin avaa pienen leikkausvalikon näytön yläreunaan.

Sinulla on neljä vaihtoehtoa kaapattavan alueen tyypille:

 • Suorakulmainen leikkaus
 • Vapaamuotoinen leikkaus
 • Leikkaa ikkuna
 • Leikkaa koko näytön tilassa

Valitse kuvakaappauksen tyyppi, jonka haluat kaapata. käyttää a Suorakulmainen tai Vapaamuotoinen leikkaus, napsauta ja vedä hiirtä määrittääksesi tallennusalueen. Kun vapautat hiiren painikkeen, alue tallennetaan leikepöydällesi. Jos valitset: Leikkaa ikkuna, valitsemasi aktiivinen ikkuna tallennetaan leikepöydälle. Jos valitset: Leikkaa koko näytön tilassa, koko työpöytä (mukaan lukien muut liitetyt näytöt) tallennetaan leikepöydälle. Yksi leikkeistä ilmoittaa sinulle, että Leikepöytä tallennettu leikepöydälle.

Windows-ilmoitus katkeamisesta Windows 10:ssä

Ilmoituksen valitseminen ennen sen katoamista avaa katkelmasi Snip & Sketchissä, Windows 10:n Snipping Toolin uudessa versiossa. Tai voit liittää kopioidun kuvakaappauksen kuvankäsittelyohjelmaan, sähköpostiin, OneNoteen tai muuhun sovellukseen.

Kuvakaappaus näytetään Snip & Sketchissä

Leikkaa ja luonnostele (Windows 10)

Snip & Sketch lisää rajaus- ja huomautustyökalut. Jos otat kuvakaappauksen muilla tekniikoilla ja Snip & Sketch on asennettuna, Windows pyytää sinua pääsemään kuvakaappaukseen Snip & Sketch -sovelluksessa. Työkalu tarjoaa ajastimen, joka on asetettu 3 tai 10 sekunnin viiveeseen.

Snip & Sketchin vaihtoehdot

Koko näytön tallenteet (Windows 10, 8 ja 7)

Mikä tahansa Windows-versio sinulla on, ota kuvakaappaus koko työpöydästä painamalla PrtScn, Tulostusnäyttötai joissakin kannettavissa tietokoneissa fn+Print Scrn.

PrtScn kopioi koko näytön kuvakaappauksen järjestelmän leikepöydälle. Sieltä voit liittää kuvan haluamaasi paikkaan, kuten sähköpostiin tai kuvankäsittelyohjelmaan, kuten Microsoft Paint tai Gimp for Windows. Liitä kuva painamalla Ctrl+V. Kuvakaappaus kaappaa kaikki aktiiviset näytöt.

Vaihtoehtoinen koko näytön tallennus (Windows 10 ja 8)

The PrtScn yllä oleva menetelmä toimii kaikissa Windows-versioissa. Windows 10 ja Windows 8 tarjoavat kuitenkin tempun, joka tekee näytön kaappauksesta hieman nopeampaa. Lehdistö Voittaa+PrtScn (tai fn+Voittaa+PrtScrn). Näyttösi himmenee hetkeksi ikään kuin kameran suljin olisi juuri ponnahtanut, mikä näkyy kuvakaappauksessa. Windows kuitenkin tallentaa kuvan sen sijaan, että se joutuisi liittämään kuvan toiseen ohjelmaan Kuvia > Kuvakaappaukset.

Windows Explorer näyttää Screenshots-kansion

Yhden ikkunan kuvakaappaukset (Windows 10 ja 8)

Jos haluat ottaa kuvakaappauksen yhdestä ikkunasta, valitse ikkunan otsikkopalkki (ylhäällä). Lehdistö alt+PrtScn. Kuvakaappaus vain aktiivisesta ikkunasta tallennetaan leikepöydällesi. Voit sitten liittää kuvan toiseen ohjelmaan tai paikkaan, kuten sähköpostiin tai Microsoft Paintiin.

Windows Snipping Tool (Windows 10, 8 ja 7)

Sisäänrakennettu apuohjelma, Snipping Tool, antaa sinulle erilaisen tavan ottaa kuvakaappauksia, mutta enemmän hallita siepattua aluetta. Se on saatavana Windows Vistasta alkaen, mutta se vaihtelee hieman versioittain. Käytä sitä seuraavasti. Snipping-työkalu Windowsissa sisällytetään uuteen Snip & Sketch -työkaluun. Snip & Sketchin avulla voit ottaa kuvakaappauksia, kuten Snipping Toolin, sekä merkitä ja rajata niitä. Molemmat työkalut ovat edelleen saatavilla Windows 10:ssä.

 1. Valitse Aloittaa ja tyyppi leikata in Etsiä laatikko. Valitse Leikkaustyökalu hakutuloksissa.

  Etsi Snipping Tool Windows 10:stä

 2. Valitse Windows 10:ssä tila Snipping Tool -valikossa. Tässä Snipping Tool Windows 10:ssä eroaa aiemmista versioista.

  Tila-valikko Windows 10 Snipping Toolissa

  Sisään Windows 7 ja 8, valitse Uusi pudotusvalikosta.

  Windows Snipping Tool Windows 8:ssa ja vanhemmissa

  Valitse vaihtoehto kuvakaappausalueen muodosta:

  • Leikkaa vapaassa muodossa voit piirtää kuvakaappausalueen vapaalla kädellä. Napsauta ja pidä hiiren vasenta painiketta painettuna ja siirrä hiirtä piirtääksesi alueen, jonka haluat kaapata.
  • Suorakulmainen leikkaus käyttää tuttua vasenta napsautusta ja vetämistä luodakseen suorakaiteen muotoisen alueen näytölle. Kaikki suorakulmion sisällä kaapataan.
  • Leikkaa ikkuna tallentaa koko ikkunan. Kun olet aktivoinut ikkunaleikkauksen, siirrä hiiri ikkunan kohdalle, jonka haluat kaapata. Kuvattava ikkuna valitaan. Vasen painallus hiirellä luodaksesi kuvan.
  • Koko näytön leikkaus luo kuvan koko työpöydästä ja avaa sen Snipping Toolissa.
 3. Vapaamuotoiset tai suorakulmaiset leikkausvaihtoehdot: Kun olet piirtänyt alueen, jonka haluat kaapata, vapauta hiiren painike. Kuva avautuu Snipping Toolissa. Se menee myös leikepöydällesi.

  Ota kuvakaappaus Snipping Tool -työkalulla

  Leikkaa ikkuna: Siirrä hiiren osoitin aktiivisen ikkunan kohdalle ja napsauta ottaaksesi ikkunan kuvan. Ikkunan leikkaus -vaihtoehdon käyttäminen ja aktiivisen ikkunan takana olevan ikkunan napsauttaminen ottaa kuvakaappauksen sen takana olevasta ikkunasta sekä kaikista muista ikkunoista sen edessä.

  Koko näytön leikkaus: Kun valitset tämän valinnan, leikkaustyökalu kaappaa koko työpöydän kuvan.

 4. Jos kuvakaappaus ei vastaa odotuksiasi, ota toinen valitsemalla Uusi valikossa.

 5. Kun olet tyytyväinen kuvakaappaukseen, tallenna se. Valitse Tiedosto > Tallenna nimelläLehdistö Ctrl+stai valitse levyke Snipping Toolissa.

Snipping Tool ei kaappaa avoimia kontekstivalikoita tai muita ponnahdusvalikoita. Kun yrität ottaa kuvakaappauksen tästä, kun Snipping Tool on aktivoitu, nuo valikot sulkeutuvat.

Viiveen käyttö ponnahdusvalikoiden kaappaamiseen (Windows 10)

Windows 10 tarjoaa viiveominaisuuden kuvakaappausten ottamiseen Snipping Toolilla. Viive mahdollistaa työpöydän asettamisen ennen kuin ohjelma jäädyttää näytön.

 1. Klikkaus Viive ja valitse aika, jonka haluat Snipping Toolin odottavan ennen kuvan ottamista, enintään viisi sekuntia.

  Viiveasetukset Snipping Toolissa

 2. Valitse Uusi ja aseta näyttö sellaiseksi kuin haluat sen näkyvän ennen kuin ajastin loppuu. Jos haluat esimerkiksi kaapata avoimen kontekstivalikon, avaa se ennen ajastimen umpeutumista. Kun viive päättyy, Snipping Tool ottaa kuvakaappauksen, mukaan lukien kaikki avoimet valikot.

Snipping Toolissa ei ole live-ajastinta, joka näyttäisi, kuinka paljon aikaa sinulla on jäljellä. Anna itsellesi viisi sekuntia jokaisesta laukauksesta varmuuden vuoksi.

Muut näytön tallennustavat

OneNotessa oli aiemmin näytön leikkausominaisuus. Vaikka se ei ole enää saatavilla, voit silti käyttää tätä menetelmää ottamaan kuvakaappauksen vanhemmista versioista. Käytä automaattisen kuvakaappauksen tallennusominaisuutta Windows-tabletissa painamalla Voittaa+Vähennä äänenvoimakkuutta.

FAQ

 • Kuinka otan kuvakaappauksen Windowsissa ilman Snipping Toolia?

  Paina näppäimistöltäsi Windows-logonäppäin + PrtScn kopioidaksesi näytön järjestelmän leikepöydälle. Jos näppäimistössäsi ei ole PrtScn-painiketta, paina Fn + Windows-logonäppäin + välilyönti sijasta.

 • Miten otan kuvakaappauksen Chromebookilla?

  Paina näppäimistön Ctrl + Näytä ikkunat Avaimet. Jos käytät Chromebook-tablettia, paina Virta + äänenvoimakkuuden vähennys laitteen painikkeista.

 • Kuinka otan kuvakaappauksen Macissa Windows-näppäimistöllä?

  Paina samaan aikaan Windows + Vaihto + 3 näppäimiä ottaaksesi kuvakaappauksen, mikä on paljon kuin Mac-kuvakaappauksen ottamista Mac-näppäimistöllä, mutta painat Windowsia Command sijaan.

Por Markus