text stand 5a31b786beba330037b93a88

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka saat tekstin erottumaan Photoshop Elementsin taustaa vasten.

Tee tekstistä erottuva Photoshop Elementsissa

Voit saada tekstin erottumaan Photoshop Elementsin avulla seuraavasti:

 1. Aloita avaamalla valokuva, jota haluat käsitellä, ja lisää tekstiä mihin tahansa kuvan kohtaan tekstityökalulla.

 2. Avaa tasopaletti, jos se ei ole jo näkyvissä (Ikkuna > Tasot), sitten Ctrl-napsautus (Macissa komento-napsauta) T pikkukuva tekstitasolle. Tämä luo tekstisi ympärille rajaavan laatikon.

 3. Siirry kohtaan Valitse valikko > Muokkaa > Laajenna ja kirjoita numero 5-10 pikseliä. Tämä laajentaa valikoimaa tyypin ympärillä.

 4. Napsauta tasopaletissa Luo uusi kerros ja vedä tämä uusi, tyhjä kerros tekstikerroksen alle.

 5. Mene Muokkaa valikkoa > Täytä valinta… Aseta sisällön alle. sisään Käyttää: siihen asti kun Värija valitse sitten haluamasi väri tekstin taakse. Jätä Sekoitus-osio vain tähän valintaikkunaan ja napsauta Okei täyttääksesi valikoiman väreillä.

 6. Poista valinta (Ctrl-D Windowsissa tai Komento-D Macissa).

 7. Mene Suodatinvalikko > Sumennus > Gaussin sumennusja säädä säteen määrä haluamasi tehosteen mukaan ja napsauta sitten Okei.

 8. Valinnainen: Jos haluat sumentaa tekstin taustaa entisestään, siirry kohtaan kerros paletti ja vähennä haalistun täyttökerroksen peittävyyttä (todennäköisesti edelleen nimeltään «Layer 1», jos et ole koskaan muuttanut sitä).

Teksti Photoshopissa vs. Text Photoshop Elements

Äskettäin työstämme taustakuvia ja halusimme saada tyypistä erottumaan hieman paremmin joissakin kuvissa asettamalla tekstin taakse haalistunut värisumutus. Tämä on hyödyllistä, jos tekstisi peittää valokuvan sekä vaaleat että tummat alueet. se voi haalistua taustalle joillakin alueilla. Haalistunut sumeus saa tekstin erottumaan taustasta ja helpottaa sen lukemista, varsinkin jos olet myös sumentanut taustan. Tämä on helppo tehdä Photoshopissa käyttämällä ulkoisen hehkukerroksen tyylitehostetta, mutta koska Photoshop Elements ei anna sinulle niin paljon tasotehosteiden hallintaa, sinun on tehtävä se manuaalisesti.

Tee tekstistä erottuva Photoshop Elements 14:ssä

Asiat ovat hieman erilaisia ​​tässä Photoshop Elements -versiossa. Suuri ero on, että kyky muuntaa tekstiä valinnaksi ei ole enää käytettävissä. Voit saada tekstin erottumaan valokuvassa asettamalla sen taakse tasaisen värin, joka häivyttää hienovaraisesti taustalle. Tämä on itse asiassa melko helppo saavuttaa, mutta sinun on lähestyttävä tätä projektia hieman eri tavalla. Tarvitset kaksi tekstikerrosta, joiden alimmassa kerroksessa on Gaussin Blur. Ymmärrä vain, että kun käytät suodatinta tekstiin, teksti rasteroidaan – muunnetaan pikseleiksi – eikä sitä voi enää muokata. Aloitetaan:

 1. Avaa kuva, jota haluat käyttää ja varmista, että värit on asetettu oletusarvoihin musta kuin Etualan väri. Tämä on sumean tekstin väri. Valitset minkä tahansa värin haalistuneelle tekstille, mutta varmista, että taustakuvan ja tekstin välillä on voimakas kontrasti. Epäterävyys haalistuu reunoista, ja jos kontrasti ei ole voimakas, epäterävyys ei tee tehtäväänsä.

 2. Valitse Teksti työkalu ja kirjoita tekstiä. Yleensä yksi tai kaksi sanaa riittää. Tässä tapauksessa käytimme kuvaa järvestä hämärässä, joten kirjoitimme sanan auringonlasku.

 3. Fontin valinta tällaisissa asioissa on kriittinen. Kursivointi- ja Script-fontit eivät vain toimi niin hyvin kuin luulisi. Tässä tapauksessa valitsimme Myriad Pro Bold Semi Extendedin. Koska kuva on melko suuri, valitsimme kirjasinkooksi 400 pistettä.

 4. Siirrä teksti kuvan alueelle, jossa tekstin väri eroaa alla olevan kuvan kanssa.

 5. Kopioi Tasot-paneelissa tekstikerros ja nimeä alimmainen tekstitaso haalistua.

 6. Valitse ylin tekstitaso, valitse Teksti työkalu ja muuta tekstin väri ensisijaiseksi kirkkaaksi väriksi, jota haluat käyttää.

 7. Valitse sumennustaso ja valitse Suodatin>Blur>Gaussian Blur. Tämä avaa varoituksen, jossa kerrotaan, että taso on muutettava älykkääksi objektiksi tai rasteroitava. Klikkaus Rasteroi jatkaa.

 8. Gaussian Blur -valintaikkuna avautuu ja voit valita säde liukusäädintä sumennuksen voimakkuuden säätämiseksi. Varmista, että sinulla on Esimerkki valitaan nähdäksesi, kuinka sumennus «toimii» sekä etualan tekstin että taustakuvan kanssa. Jos olet tyytyväinen, napsauta Okei.

 9. Valinnainen: Voit käyttää tämän projektin ensimmäisessä lähestymistavassa esitettyä tekniikkaa, mutta varmista, että käytät valintaa ja valintalaajennusta sumennustasoon. Voit myös «leikkiä» sumennuksen kanssa Muokkaa > Muunna > Vapaa muunnos vääristääksesi sumeutta. Jos teet niin, muista laittaa sumeus takaisin paikalleen tekstin alle.

Por Markus