GettyImages 539434611 5c3e29f3c9e77c00017bf296

Photoshopin loppukäyttäjän lisenssisopimus (EULA) on aina sallinut sovelluksen aktivoinnin jopa kahdessa tietokoneessa (esimerkiksi kotitietokoneessa ja työtietokoneessa tai pöytäkoneessa ja kannettavassa tietokoneessa), kunhan näin ei ole. . voidaan käyttää molemmissa tietokoneissa samanaikaisesti. Sen jälkeen kun Adobe on päivittänyt toimitusmalliaan, järjestelmä on hieman muuttunut, mutta kahden tietokoneen raja on pysynyt ennallaan.

Creative Suite -tuotteen aktivointi

Ennen nykyisen toimitusmallin, Creative Cloudin, julkaisua Adobe esitteli Photoshop Creative Suiten (CS) Windowsille ja Photoshop CS2:n Macille ja Windowsille. Tuolloin yritys otti käyttöön myös tuotteen aktivoinnin, mikä teki kahden tietokoneen käytännöstä tiukasti täytäntöönpanokelpoisen vaatimalla sinua syöttämään lisenssiavain ohjelmistoon ennen kuin sovellus toimisi. Voit silti asentaa Photoshopin niin moneen tietokoneeseen kuin haluat, mutta vain kaksi kopiota voitiin aktivoida. Aktivointien siirtäminen tietokoneelta toiselle oli helppoa, kun molemmilla tietokoneilla oli Internet-yhteys. Ilman yhteyksiä voit siirtää aktivoinnin puhelimitse. Tätä prosessia sovellettiin myös Adoben muihin CS-tuotteisiin: Illustratoriin, InDesigniin, GoLiveen ja Acrobat Professionaliin. Lisenssi oli voimassa kaikille Adobe-ohjelmiston «laatikoituille» (eli laatikoituina CD-levyinä myydyille) versioille.

Creative Cloud -prosessi

Järjestelmä muuttui, kun Adobe siirtyi verkkotilauspohjaiseen malliin, joka tunnetaan nimellä Creative Cloud. Nyt jos ostat yhden käyttäjän tilauksen, voit asentaa ohjelmiston rajoittamattomalle määrälle tietokoneita, mutta voit aktivoida sen vain kahdessa tietokoneessa ja käyttää sitä yhdessä kerrallaan. Adobe on melko selkeä tästä aiheesta Creative Cloudin ohjetiedostoissa. Tällä mallilla on kaksi suurta etua:

Et ole rajoittunut yhteen käyttöjärjestelmään. Voit siis asentaa ja aktivoida Photoshopin Macintosh- ja Windows-tietokoneissa; sinun ei enää tarvitse ostaa erillisiä Windows- ja Macintosh-versioita sovelluksesta.

Kaikki päivitykset ovat ilmaisia. Creative Cloud -tilauksesi antaa sinulle oikeuden päivittää ohjelmiston milloin tahansa, ja kun suuri päivitys on saatavilla, kuten versionumeron muutos, sinun ei tarvitse ostaa päivitystä ja käydä läpi pitkää asennuksen poistoprosessia. nykyinen versio ja asenna uusi uudelleen. Adobe ei enää tarjoa CD-pohjaisia ​​ohjelmistoja, eikä tuki näille versioille ole enää saatavilla. Voit ostaa ohjelmiston käytettyjä kopioita yksityisesti, mutta jos teet niin, sinun tulee olla erittäin varovainen ostaessasi. Jos toimittaja ei ole poistanut ohjelmistoa käytöstä, et voi aktivoida sitä. Jotkut verkkolähteet tarjoavat piraattiversioita, mutta niiden tarjoama aktivointikoodi ei todennäköisesti toimi.

Por Markus