Apple MacBook Pro 16 inch Screen 10182021 2fb5f49107b74335905deea4f9ac26f9

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Uusi MacBook Pro on kuin Mac-nörtin toivelista.
  • Sirut ovat vaikuttavia, mutta muu kone on vielä parempi.
  • 2 000 dollarilla 14 tuuman lähtötason malli on varastettu.
Applen uusi MacBook Pro on – kuten Applen maanantain pääpuhujat eivät koskaan väsy toistamaan – kaikkien aikojen paras MacBook. Mutta sopiiko se sinulle? Uusi MacBook Pro on aivan uskomaton. Kuluneen vuoden ajan huhut ammattimaisesta Apple Silicon -kannettavasta ovat näyttäneet enemmän toiveiden esittämiseltä kuin uskottavilta vuotoilta. Ja silti he kaikki tulivat ulos. Mikro-LED-tuella varustetusta ohuesta näytöstä HDMI-porttiin ja SD-korttipaikkaan, valtava 64 Gt RAM-muisti ja MagSafe-laturin voittoisa paluu – näyttää siltä, ​​että Apple on karistanut pakkomielleensä minimalismista. Tietokone on vaikuttava. Mutta sopiiko se sinulle? «Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen MacBook Pro näyttää siltä, ​​että sen on suunnitellut ihmiset, jotka rakastavat tietokoneita», sanoi Applen sovelluskehittäjä. Marco Arment Twitterissä.

Onko hinta oikea?

MacBook Pro 16 tuuman näppäimistö

Vaikka 2 000 dollaria kannettavasta tietokoneesta on jyrkkä, kun ottaa huomioon, mitä saat, se on melko hyvä hinta. Tässä artikkelissa ei käsitellä teknisten tietojen yksityiskohtia, mutta jos etsit Windows-kannettavaa, jossa on tällainen teho, akkukesto ja ohut runko ja jossa on tämän laatuinen näyttö, hintaan 2 000 dollaria, onnea. Jopa perusmalli näyttää kätevältä. Yleensä Applen lähtötason laitteista puuttuu tallennustilaa tai RAM-muistia tai molempia. Halvimmassa 14 tuuman MacBook Prossa on 16 Gt RAM-muistia ja 512 Gt SSD tallennustilaa varten. Se on järkevää, vaikka 1 Tt on luultavasti realistisempi useimmille ammattikäyttäjille. Jopa huippuversio, 16 tuuman täyden vaihtoehdon malli, maksaa hieman yli 6 000 dollaria. Hullua rahaa sinulle ja minulle ehkä, mutta ihmisille, jotka todella tarvitsevat valtaa, se on enemmän kuin hyväksyttävää. Mutta suuri kysymys on: tarvitsetko kaiken sen voiman?

Entä ilma?

MacBook Pro -portit - SD, Thunderbolt, HDMI

Applen kielellä «pro» tarkoittaa yksinkertaisesti luksusta ja kallista. Paitsi nyt, uusi MacBook Pro on todella ammattilainen. Useimmat ihmiset, jopa ne meistä, jotka tekevät melko intensiivistä videoeditointia, musiikin tuotantoa tai koodausta, voivat tehdä sen MacBook Airilla. MacBooks Pron M1 Max- ja M1 Pro -sirut ovat paljon tehokkaampia kuin useimmat meistä tarvitsevat. Ja kuitenkin plussat ovat paljon enemmän. Niissä on nyt SD-korttipaikat kamera- tai äänitiedostoille tai lisätallennustilan lisäämiseen. HDMI-portti tarkoittaa yhden donglin vähemmän toimistoprojektorille. Ja MagSafe värillisineen LED-tilavaloineen on aivan mahtava. Ja sitten on näyttö, erittäin kirkas ja loistava kaikkeen, mukaan lukien Netflixin katseluun 120 Hz Pro Motionilla. Vanhan 16 tuuman MacBook Pron kaiutinjärjestelmä oli vaikuttava, joten uuden pitäisi olla erinomainen. Asia on, että kun alat mukauttaa MacBook Airia Pro-tallennustilan ja RAM-muistin perusominaisuuksiin, hinnat ovat kiehtovan lähellä. Varmaan suunnittelusta. 16 Gt, 1 Tt Air maksaa 1 649 dollaria. Se on tarpeeksi lähellä 1 999 dollarin MacBook Prota, jotta voit miettiä kahdesti.

haittoja?

Macbook Pro lovella

Uusissa koneissa ei ole paljon vähemmän hauskaa, vaikka aina jotain on. «On hassua, että markkinointisivulla näkyy lovi vasta puolivälissä», iOS-sovelluskehittäjä ja suunnittelija Graham Bower kertoi Lifewirelle suoralla viestillä. «Se on selvä, kun ottaa huomioon, kuinka he yleensä haluaisivat näyttää kuinka ohut tuo yläkehys on.» Käytännössä lovi ei ole ärsyttävämpi kuin iPhonessa, varsinkin kun se on valikkorivillä. Mutta on joitain muita näkökohtia, jotka saattavat saada sinut valitsemaan MacBook Airin sen sijaan. Yksi on paino. Pro on raskaampi ja paksumpi kuin Air (3,5 puntaa tai 4,7 puntaa Air 2,8 paunaa). Toinen on akun kesto. Air voittaa pienemmän Pron 18 tunnilla verrattuna 17 tuntiin (vaikka jättimäinen 16-tuumainen saa 21 tuntia). Mutta itse asiassa negatiivisia puolia on vähän. Olisi voinut olla mukavaa saada matkapuhelinvaihtoehto, kuten iPad, tai laaja FaceTime-kamera, jossa on Center Stage, mutta oikeastaan ​​melkein kaikki täällä on erinomaista. Ainoa kysymys on, kuinka kauan kestää, ennen kuin kaikki nämä uudet ominaisuudet tulevat MacBook Airiin?

Por Markus