cdisplay archived comic book files 2620157 baf323963db34a1fa5a548101c1eabab

Mitä tietää

  • CBR- ja CBZ-tiedostot ovat CD-näytön arkistoituja sarjakuvatiedostoja.
  • Avaa yksi CBR Readerilla, CDisplay Exillä, Caliberilla tai Manga Readerilla.
  • Muunna e-kirjamuotoihin, kuten PDF, EPUB tai MOBI CloudConvertilla tai B1 Online Archiverilla.

Tässä artikkelissa kuvataan, mitä arkistoidut sarjakuvatiedostot (CBR, CBZ, CB7 jne.) ovat, kuinka se avataan ja miten se muunnetaan tunnistettavissa olevaan eBook-muotoon, kuten EPUB tai MOBI.

 

Mitä ovat CBR- ja CBZ-tiedostot?

CDisplay-arkistoidut sarjakuvatiedostot sisältävät sarjakuvasivuja kuvamuodoissa, kuten PNG, JPEG, BMP ja GIF. Kuvat tallennetaan pakattuun arkistomuotoon, jotta niitä voidaan katsella peräkkäin sarjakuvanlukuohjelmasta tai -sovelluksesta. Sarjakuvatiedostot voivat olla RAR-, ZIP-, TAR-, 7Z- tai ACE-pakattuina tiedostoina. Jokaisella muodolla on sitten eri nimi, kuten CDisplay RAR Arkistoitu sarjakuva (CBR), jos kuvat on tallennettu RAR-muodossa tai CD-toistossa POSTINUMERO Arkistoitu sarjakuva (CBZ), jos tiedosto käyttää ZIP-muotoa.

Sama nimeämisjärjestelmä koskee CBT (TAR Compressed), CB7 (7Z Compressed) ja CBA (ACE Compressed) -tiedostoja. Kuten näet, tiedostopääte tai tarkemmin sanottuna viimeinen kirje tiedostopääte kertoo, mihin muotoon CDisplay-tiedosto on pakattu. Nämä tiedostopäätekirjaimet ovat myös lyhenteitä asiaankuulumattomista teknologiatermeistä. Katso tämän sivun alalaidan viimeinen osa saadaksesi lisätietoja tästä.

 

Avaa arkistoitu sarjakuvatiedosto

Tiedostot, jotka käyttävät CDisplay Archived Comic Book -muotoa, olipa se sitten CBR, CBZ, CBT, CB7 tai CBA, voidaan kaikki voidaan avata CBR Readerilla, joka on ilmainen sarjakuvamuotoinen lukuohjelma. Toinen ilmainen avoimen lähdekoodin sarjakuvanlukijaohjelma, CDisplay Ex (joka on luonut David Ayton, joka teki suosituksi sarjakuvien nimeämisjärjestelmän), tukee kaikkia jo mainittuja formaatteja paitsi CBA:ta. GonVisor on toinen ilmainen lukija, joka voi avata myös melkein kaikki tämän tyyppiset tiedostot. Jotkut muut ilmaiset CBR- ja CBZ-avaajat Windowsille ja/tai Macille ovat Caliber, Sumatra PDF, Manga Reader, ComicRack ja Simple Comic. Linux-käyttäjät voivat pitää MComixista. Jotkut näistä CBx-lukijista, kuten GonVisor, voivat myös: luoda CBR- tai CBZ-tiedosto kuvakokoelmasta, joka on erittäin hyödyllinen, jos haluat luoda oman sarjakuvasi jollakin näistä suosituista muodoista. Erillinen eBook-lukija on epäilemättä paras tapa avata ja lukea CBR-, CBZ-, CBT-, CB7- tai CBA-tiedostoja, mutta jos olet kiinnostunut, kirjan muodostavat kuvat ja muut tiedot voidaan purkaa manuaalisesti ja katsottuna erikseen. † Tämä toimii, koska kuten yllä opit, nämä sarjakuvatiedostot ovat oikeastaan ​​vain uudelleennimettyjä arkistotiedostoja.

CBR-tiedoston sisältö 7-Zip-muodossa

Huomaa kuitenkin, että kuvien tavallisesta otsikosta johtuen sarjakuvatiedoston avaaminen tällä tavalla ei takaa, että kuvatiedostot ovat oikeassa näyttöjärjestyksessä. Tämä on vain hyödyllinen asia, ja jos haluat vetää yhden tai kaksi kuvaa, älä käytä sarjakuvaa normaalisti. Jos haluat avata CBZ-, CBR-, CBT-, CB7- tai CBA-tiedoston tällä tavalla, asenna ilmainen tiedostojen purkuohjelma, kuten 7-Zip tai PeaZip. Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella CDisplay-arkistoitua sarjakuvatiedostoa ja valitse avataksesi se tiedostojen purkajassa. Tämä tehdään kautta 7-vetoketju Avaa arkisto vaihtoehto, jos käytät 7-Zipiä, mutta se on hyvin samanlainen kuin muut ohjelmat.

Mobiiliarkistoidut sarjakuvanlukijat

Jos pidät sarjakuvien lukemisesta tien päällä, CDisplayEx, Astonishing Comic Reader ja ComicRack ovat ilmaisia ​​CBR/CBZ-lukijoita Android-laitteille. iComix ja Manga Storm CBR ovat muutamia ilmaisia ​​iPhonelle, ja Chunky Comic Reader ja ComicFlow toimivat iPadilla CBZ- ja CBR-tiedostojen avaamiseen.

 

Muunnetaan arkistoitua sarjakuvatiedostoa

CBR-muunnosvaihtoehto PDF-muotoon Sumatra PDF:ssä

Jos tietokoneellasi on jo ohjelma, joka voi avata jonkin näistä sarjakuvatiedostoista, sen muuntaminen toiseen muotoon on erittäin helppoa. Esimerkiksi Sumatra PDF voi tallentaa CBR-tiedostoja PDF-muotoon. Caliber muuntaa CBR:t EPUB-, DOCX-, PDB- ja moniin muihin muotoihin. Tarkista Tallenna nimellä tai Viedä vaihtoehtoja jossakin näistä työkaluista haluamaasi kohdemuotoon.

CBR-muunnosvaihtoehdot CloudConvertissa

Jos sinulla ei ole CBR- tai CBZ-lukijaa tai jos sarjakuvatiedostosi on tarpeeksi pieni nopeaa lataamista varten, suosittelemme Zamzaria tai CloudConvertiä. Nämä ovat kaksi esimerkkiä ilmaisista tiedostomuuntimista, jotka tukevat CBR- ja CBZ-tiedostojen muuntamista verkossa muotoihin, kuten PDF, PRC, MOBI, LIT, AZW3 ja muihin. B1 Archive on kahden äsken mainitun kaltainen verkkosivusto, joka voi muuntaa CB7-, CBR-, CBT- ja CBZ-tiedostoja muihin muotoihin. Jos haluat ehdottomasti tallentaa ei-CBR/CBZ-sarjakuvatiedostosi johonkin suosituimmista CBR- tai CBZ-muodoista, mutta mikään näistä muuntimista ei toimi kunnolla, muista, että sinulla on mahdollisuus purkaa kuvat käyttämällä tiedostojen purkuohjelmaa, kuten me. edellä käsitelty, ja rakenna sitten omasi GonVisorin kaltaisella ohjelmalla.

 

Lue lisää näistä lyhenteistä

Koska tällä sivulla on lueteltu useita tiedostotunnisteita, on tärkeää huomata, että osa niistä kuuluu myös toisiinsa liittymättömiin teknologiatermeihin, jotka käyttävät niitä lyhenteinä. Esimerkiksi jotkut CBT-tiedostot voivat sen sijaan olla: Tietokonepohjainen koulutus tiedostot, ei TAR-pakatut sarjakuvatiedostot. Sellaiset CBT-tiedostot eivät tietenkään sisällä sarjakuvakuvia, vaan ne ovat jonkinlaisia ​​dokumentteja tai mediatietoja ja toimivat vain sen luoneen työkalun kanssa. CBT on myös lyhenne sanoista: täydellinen binääripuurakenne, ydinpohjainen koulutus, Ciscon laajakaistan vianmääritys, ja tietokonepohjainen testi.

CBR tarkoittaa myös vakiobittinopeus, ytimeen perustuva päättely, sisältöön perustuva reititys, ja voidaan tavoittaa

CBA voi tarkoittaa myös: ohjausväylän osoite, nykyiset puskurit aktiivisia, komposiittipurskeayhtye, tai soittokäyttäytymisen analyysi.

CBZ on myös slangia Cyber-nyrkkeilyalue

Por Markus