iStock 101881879 MEDIUM 57fcfdc03df78c690f807d79

Hitaat Internet-yhteydet tapahtuvat useista syistä, vaikka maksaisit nopeasta yhteydestä, kuten DSL:stä tai kaapelista. Koska Internet on rakennettu satojen toistensa kanssa puhuvien teknologioiden varaan, on monia paikkoja, joissa data voi hidastua ennen kuin ne pääsevät tietokoneen näyttöön.

Mitä vikaa internet-nopeudessani on?

On useita syitä, miksi nopea internet toimii odotettua hitaammin. Internet-palveluntarjoaja (ISP) voi olla syyllinen, mutta muitakin tekijöitä on otettava huomioon. Jotkut näistä hitaista ongelmista ovat sinun hallinnassasi, ja ne voidaan korjata nopeasti pienellä tee-se-itse-ponnistelulla. Tässä on joitain asioita, joiden avulla voit selvittää, miksi Internet-nopeus on hidas ja mitä voit tehdä ongelman korjaamiseksi.

Tarkista reititin

Jos vanha reititin tai modeemi yhdistää tietokoneesi Internetiin tai jos laite on ollut käytössäsi muutaman vuoden, on aika päivittää. Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi. Modeemia tai reititintä ei ehkä ole määritetty oikein. Katso oikeat asetukset laitteen mukana tulleesta dokumentaatiosta tai mene valmistajan verkkosivustolle. Modeemi tai reititin ei ehkä käytä uusinta tekniikkaa. 802.11ac-reititin on nopeampi kuin 802.11b-, 802.11g- ja 802.11n-reitittimet. Estä naapureita lainaamasta langatonta yhteyttäsi suojaamalla langaton verkkosi salasanalla. Sinun tulee tehdä tämä, vaikka et olisi huolissasi nopeudesta.

Tarkista verkkoselain

Joskus verkkoselaimissa on lisäosia ja lisäosia, jotka kuluttavat kaistanleveyttä. Poista lisäosat ja laajennukset käytöstä nähdäksesi, muuttaako tämä Internet-nopeuttasi.

Web-selaimessa voi olla käytössä suojausominaisuuksia, jotka estävät sivuja suoritettaessa suojaustarkistuksia. Tarkista selaimesi suojausasetukset löytääksesi estetyn sisällön. Kun selaimen välimuisti on täynnä, selain hidastuu rajoitetun kiintolevytilan vuoksi. Tyhjennä välimuisti, valikoivasti tai kokonaan.

Tarkista tietokone

Haittaohjelmat voivat saastuttaa tietokoneen ja käyttää salaa Internetin kaistanleveyttä roskapostin ja muun epäilyttävän tiedon lähettämiseen. Suorita virustorjuntaohjelmisto säännöllisesti tämän välttämiseksi.

Yli kolme vuotta vanhemmat tietokoneet eivät ole tarpeeksi nopeita nykyaikaisille verkkosivuille. Jos mahdollista, osta uusi tietokone.

Etsi taustaprosesseja

Torrentin käyttö mahdollistaa latausten suorittamisen taustalla ja kuluttaa kaistanleveyttä. Etsi latauksia, joita saattaa tapahtua taustalla. Jos taustalla on auki useita sovellusikkunoita, nämä sovellukset käyttävät tietokoneen suoritinta. Tarkista Tehtävienhallinta ja sulje ei-toivotut ohjelmat ja selainikkunat.

Jos näyttöön tulee valintaikkuna, jossa pyydetään vastausta, tietokoneen suoritin voi jumiutua odottaessaan Kyllä- tai Ei-syöttöäsi.

Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi

Internet-palveluntarjoajallasi saattaa olla ongelmia signaalien reitittämisessä sinulle. Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan huolissasi. DNS (Domain Name System) -taulukot voivat olla vanhentuneita ja lähettää signaaleja vääriin osoitteisiin Internet-palveluntarjoajasi verkossa. Päivitä DNS-palvelimesi.

Etsi esteitä

Kodin radio- tai mikroaaltouunilaitteet voivat heikentää langattoman Internetin signaaleja. Älä sijoita reitittimiä, modeemeja tai tietokoneita keittiön, mikroaaltouunin tai radiopohjaisen puhelimen lähelle. Etäisyys hidastaa nopeutta. Aseta reititin ja modeemi tietokoneen lähelle tai päinvastoin. Lisää Internet-vahvistin suureen taloon, jossa reititin sijaitsee kellarissa tai talon kaukaisessa nurkassa. Aseta vahvistin reitittimen ja tietokoneen puoliväliin signaalin tehostamiseksi ja nopeuden parantamiseksi.

Toimia

Nämä ovat joitakin mahdollisia syitä siihen, miksi Internet-nopeutesi voi olla hidas. Jos internetyhteytesi on mielestäsi kohtuuttoman hidas, toimi seuraavasti:

  1. Suorita nopeustesti tietokoneellasi† Käytä verkkosivustoa, kuten DSLreports.com nopeustestaus tai Speedtest.net. Toista testi useita kertoja päivässä nähdäksesi, vaihteleeko määrä suuresti.

  2. Tietokoneen vianmääritys† Käytä Internet-yhteytesi vianetsintäluetteloa.

  3. Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi ja kerro huolesi† Vain Internet-palveluntarjoaja voi testata kotiin tulevan signaalin ja kertoa, onko kyseessä nopea signaali. Internet-palveluntarjoaja korjaa ongelman ja korjaa sen, jos se liittyy sen palveluun. Jos signaali kotiisi on voimakas, reititin, tietokone tai kotisi olosuhteet voivat olla syynä nopeuden laskuun.

Por Markus