GettyImages 981522310 558f42416d7545c7908e359a3d1594e6

Kuten minkä tahansa laitteen tai tekniikan kohdalla, MacBookin näppäimistön rutiinihuolto on pitkälle. Hoita MacBookia muutaman kerran kuuden kuukauden välein, ja se maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä. Puhtaan näppäimistön ylläpitäminen näyttää riittävän yksinkertaiselta tehtävältä. Tässä on muutamia vinkkejä MacBookin näppäimistön puhdistamiseen ja ylläpitoon.

Kuinka puhdistaa MacBookin näppäimistö paineilmalla

Paineilma on suositeltu tapa puhdistaa MacBookin näppäimistö sekä Mac ja sen lisävarusteet. Ennen kuin tyhjennät MacBookin, sammuta se ja irrota kaikki USB-porttiin tai muihin portteihin liitetyt liitännät. Irrota lisäksi näppäimistön kansi, jos käytät sellaista.

  1. Pidä MacBookiasi auki noin 75 asteen kulmassa niin, että näppäimistö on lähes pystysuorassa.

  2. Suihkuta näppäimistöön paineilmapurkki. Liiku siksak-kuviolla vasemmalta oikealle poistaaksesi pölyn tai murut, jotka voivat jäädä näppäimiin.

  3. Käännä tietokonetta 90 astetta niin, että -välilehti ja Caps Lock avaimet ovat ylhäällä.

  4. Toista sama siksak-liike paineilmalla, jälleen ylhäältä alas, vasemmalta oikealle.

    ruiskuavaimet paineilmalla

  5. Pyöritä MacBookia ja toista prosessi viimeisen kerran käyttämällä -välilehti ja Caps Lock pohjalla.

  6. Pyyhi lopuksi näppäimistön pinnalle jääneet asiat pyyhkimällä nukkaamattomalla mikrokuituliinalla näppäimistön pinnan yli.

Mikrokuituliinat ovat edullisia, niitä voidaan käyttää erilaisiin siivoustehtäviin ja niitä voidaan käyttää uudelleen pesun jälkeen.

MacBookin näppäimistön puhdistaminen alkoholilla ja puhdistuslimalla

Jos MacBookin näppäimistössä on tahmeaa tai kerääntynyttä jäännöstä, sinun on ehkä puhdistettava se perusteellisemmin. Kaksi parasta vaihtoehtoasi ovat liman puhdistus tai alkoholin hankaus.

Puhdistava lima

Limapuhdistus on tahmea sotku, joka voi päästä syvälle halkeamiin ja vetää loukkuun jääneet hiukkaset ja pölyn pois näppäimistöstä. Paina limaa varovasti näppäimistöä alaspäin ja vedä se sitten taaksepäin. Jos se tehdään oikein, siihen liittyy valtavia määriä likaa. Kuten paineilmaa käytettäessä, varmista ennen prosessin aloittamista, että tietokone on sammutettu ja kaikki on irrotettu pistorasiasta.

Puhdistusalkoholi

Jos tietyssä avaimessa on jotain itsepäistä, alkoholin hierominen voi olla oikea tapa. Lisää muutama tippa pumpulipuikkuun ja levitä sitä näppäimistön loukkaaville alueille. Varmista, että hankausalkoholi ei pääse valumaan näppäinten alle. Pidä se vain näppäinten pinnalla.

Jos puhdas MacBookin näppäimistö ei toimi, korjaa se

Jos näppäimistössäsi on edelleen ongelmia näiden puhdistusmenetelmien käytön jälkeen, on luultavasti jotain suurempaa huolen aihetta. Varaa aika Apple Genius Bariin ja vie MacBook paikalliseen Apple Storeen tai etsi se korjattavaksi verkosta, jos lähistöllä ei ole Apple Storea. Tarkista myös, onko MacBookisi edelleen takuun alainen. Jos siinä on vakavia ongelmia, saatat joutua lähettämään sen korjattavaksi.

Por Markus