mid adult woman working with tablet in office 670881185 5bc678e14cedfd00268a2adc

AirPrint-yhteensopivalla tulostimella tulostamisen iPadiin pitäisi olla yhtä helppoa kuin napauttamalla Jaa-painiketta, valitsemalla Tulosta, ja valitset tulostimesi. iPad lähettää tulostustyön tulostimelle, ja sinun pitäisi olla kunnossa, mutta prosessi ei aina ole sujuvaa. Jos et voi tulostaa tai iPad ei löydä tulostinta, kokeile muutamaa vianetsintävaihetta, jotka ratkaisevat yleisimmät ongelmat. Nämä vianetsintävinkit toimivat iPadOS 14:n, iPadOS 13:n ja kaikkien tällä hetkellä tuettujen iOS-versioiden kanssa.

Jos tulostin ei näy iPadisi luettelossa

Yleisin ongelma ilmenee, kun iPad ei löydä tai tunnista tulostinta. Tämän ongelman perimmäinen syy on se, että iPad ja tulostin eivät kommunikoi oikein. Jotkut tulostimet, erityisesti varhaiset AirPrint-tulostimet, ovat hieman hankalia ja vaativat erityiskäsittelyä ajoittain.

Kokeile näitä vianetsintävaiheita järjestyksessä:

 1. Varmista, että tulostimesi on päällä. Jotkut tulostimet sammuvat automaattisesti, joten tarkista ensin tulostimen tila.

 2. Varmista, että olet yhteydessä oikeaan Wi-Fi-verkkoon. AirPrint toimii Wi-Fin kautta, joten jos olet yhteydessä Internetiin 4G:n kautta, et voi tulostaa verkkotulostimellasi. Sinun on muodostettava yhteys Wi-Fi-verkon kautta, ja tämän on oltava sama Wi-Fi-verkko kuin tulostimesi. Useimmissa kodeissa on vain yksi Wi-Fi-verkko, mutta jotkut reitittimet lähettävät lähetystä 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n verkossa. Suurissa kodeissa voi olla Wi-Fi-laajennus, joka lähettää lähetystä eri verkossa. Varmista, että sekä iPad että tulostin ovat samassa verkossa samalla taajuudella.

 3. Päivitä iPadin Wi-Fi-yhteys. Tämä toimenpide pakottaa iPadin etsimään tulostinta uudelleen. Päivitä Wi-Fi avaamalla iPadin asetukset napauttamalla Wi-Fi vasemmalla olevassa luettelossa ja sammuta Wi-Fi napauttamalla vihreää kytkintä. Jätä se pois päältä hetkeksi ja käynnistä se sitten uudelleen. Yritä tulostaa uudelleen, kun iPad on muodostanut yhteyden uudelleen verkkoon.

 4. Käynnistä iPad uudelleen. On yllättävää, kuinka monta satunnaista ongelmaa iPadin uudelleenkäynnistäminen ratkaisee. Uudelleenkäynnistys ei ole tämän luettelon kärjessä, koska monet muut vaiheet ovat nopeasti tarkistettavissa. Paina Sleep/Wake-painiketta (tunnetaan myös nimellä virtapainike) ja pidä sitä painettuna, kunnes iPad kehottaa sinua: Vedä sammuttaaksesi. Liu’uta sitten nuppia. iPad Pro vaatii, että pidät virtapainiketta ja yhtä äänenvoimakkuuspainikkeita painettuna. Kun se on sammutettu, paina Nykyinen käynnistä se uudelleen painamalla painiketta uudelleen.

 5. Käynnistä tulostin uudelleen. iPadin ongelman sijaan se voi olla tulostimen ongelma. Tulostimen sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen voi ratkaista tulostinpuolen ongelmat. Odota, että tulostin muodostaa yhteyden uudelleen Wi-Fi-verkkoon, ennen kuin testaat sitä uudelleen. Useimpien AirPrint-tulostimien näytössä on Wi-Fi-valo tai -kuvake, joka osoittaa, että ne on kytketty oikein.

 6. Tarkista, onko se AirPrint-tulostin. Jos tämä on uusi tulostin, sen pakkauksessa pitäisi mainita, että se on AirPrint-yhteensopiva. Jotkut vanhemmat tulostimet käyttävät tiettyä sovellusta tulostaakseen iPadista, joten tarkista käyttöopas. Voit tarkastella AirPrint-tulostimien luetteloa Applen verkkosivustolla.

Jos tulostin näkyy luettelossa

Jos näet tulostimen iPadissasi ja voit lähettää tulostustöitä tulostimeen, se ei todennäköisesti ole iPad-ongelma. iPadin pitäisi havaita standardiongelmat, kuten tulostimen paperin tai musteen loppuminen, mutta tämä ominaisuus riippuu tulostimen yhteydenpidosta iPadiin.

iPad, jossa on tulostin Tulostinasetukset-valintaikkunassa

 1. Tarkista mustetaso ja paperi. Tulostimen pitäisi normaalisti näyttää virheviesti, jos tulostustyössä on ongelma, kuten paperi tai muste loppu tai paperitukos.

 2. Käynnistä tulostin uudelleen. Monet asiat ovat saattaneet mennä pieleen tulostinpuolella, ja uudelleenkäynnistys voi korjata nämä ongelmat. Sammuta tulostin ja jätä se pois päältä muutamaksi sekunniksi ennen kuin käynnistät sen uudelleen. Yritä tulostaa uudelleen käynnistyksen jälkeen.

 3. Suorita tulostimen diagnostiikka. Monet tulostimet raportoivat perusdiagnostiikan. Tämä toimenpide tarkistaa mustetasot, paperitukokset ja muut yleiset ongelmat.

 4. Käynnistä iPad uudelleen. Ongelman ei pitäisi olla iPadissa, jos tulostin on siinä, mutta käynnistä iPad joka tapauksessa uudelleen. Paina ja pidä painettuna Nykyinen -painiketta, kunnes iPad kehottaa sinua tekemään niin Vedä sammuttaaksesi ja liu’uta sitten nuppia. Kun se sammuu, käynnistä se uudelleen painamalla painiketta ja pitämällä sitä painettuna. Jos tämä ei auta, sinun on ehkä kokeiltava joitain iPadin vianetsintävaiheita.

 5. Käynnistä reititin uudelleen. Ongelma ei välttämättä ole tulostimessa. Jos olet tarkistanut kaiken tulostimessa, reititin saattaa aiheuttaa ongelmat. Sammuta reititin muutamaksi sekunniksi ja käynnistä se sitten uudelleen nähdäksesi, korjaako ongelma.

 6. Ota yhteyttä tulostimen valmistajaan. Tässä vaiheessa olet käynyt läpi perusvianetsintävaiheet, mukaan lukien iPadin, tulostimen ja reitittimen uudelleenkäynnistyksen. Ota yhteyttä tulostimen valmistajaan saadaksesi tarkempia vianmääritysvaiheita.

Por Markus