GettyImages 131408573 58de8a3a3df78c51629552d4

Neliväritulostusprosessissa käytetään ensisijaisia ​​syaanin, magentan ja keltaisen painovärejä sekä mustaa mustetta. Tästä käytetään lyhennettä CMYK tai 4C. CMYK on laajimmin käytetty offset- ja digitaalinen väripainatusprosessi.

High Fidelity väritulostus

Korkealaatuisella väritulostuksella tarkoitetaan väritulostusta, joka ylittää vain neljä CMYK-prosessiväriä. Musteen lisävärien lisääminen tuottaa terävämpiä, värikkäämpiä kuvia tai luo enemmän erikoistehosteita. On olemassa useita tapoja saada kirkkaampia värejä tai laajempaa värivalikoimaa. Perinteinen offsetpainaminen on yleensä enemmän aikaa vievää kuin digitaalinen painaminen. Offsetpainossa jokaiselle musteen värille on tehtävä erilliset painolevyt. Se sopii parhaiten suurille lenkkeille. Digitaalinen painatus voi olla taloudellisempaa lyhyemmillä sarjoilla. Mitä tahansa menetelmää käytät, mitä enemmän musteen värejä, sitä enemmän aikaa ja kustannuksia yleensä. Kuten minkä tahansa tulostustyön kohdalla, ota aina yhteyttä tulostuspalveluun ja pyydä useita tarjouksia.

4C Plus -piste

Yksi tapa laajentaa käytettävissä olevia väritulostusvaihtoehtoja on käyttää neljää prosessiväriä yhdessä yhden tai useamman spottivärin kanssa: tietyn värin esisekoitetut musteet, mukaan lukien metalliset ja fluoresoivat värit. Tämä spottiväri ei välttämättä ole väri ollenkaan. Se voi olla päällepainatuslakka, kuten erikoistehosteissa käytettävä vesipitoinen pinnoite. Tämä on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset täysvärikuvia, mutta tarvitset myös tarkan värisovituksen yrityksen logosta tai muusta kuvasta, jolla on hyvin spesifinen väri, jota voi olla vaikea toistaa pelkällä CMYK-tekniikalla.

6C Hexachrome

Digitaalisessa heksakromipainoprosessissa käytetään CMYK-musteita sekä oransseja ja vihreitä musteita. Hexachrome antaa sinulle laajemman värivalikoiman ja voi tuottaa parempia, eloisampia kuvia kuin 4C yksinään.

6C Tumma/vaalea

Tässä kuusivärisessä digitaalisessa tulostusprosessissa käytetään CMYK-musteita sekä vaaleampaa syaania (LC) ja magentaa (LM) valokuvarealistisempien kuvien luomiseksi.

8C Tumma/vaalea

CMYK:n, LC:n ja LM:n lisäksi tämä prosessi lisää laimennettua keltaista (LY) ja mustaa (LK), mikä lisää fotorealismia, vähentää rakeisuutta ja tasaisempia gradientteja.

CMYK:n lisäksi

Ota yhteyttä tulostuspalveluun ennen tulostusprojektin valmistelua 6C- tai 8C-prosessitulostusta varten. Kaikki tulostimet eivät tarjoa 6C/8C-prosessitulostusta tai ne voivat tarjota vain tietyntyyppistä digitaalista ja/tai offset-väritulostusta, kuten vain digitaalista heksakromia. Lisäksi tulostimesi voi kertoa sinulle, kuinka parhaiten käsittelet värierottelut ja muut prepress-tehtävät valmisteltaessa tiedostoja 6C- tai 8C-prosessiväritulostusta varten.

Por Markus