001 use the photoshop marquee tool 1697604 d4155750bcac416e9345759e63933ea6

Mitä tietää

 • Valitse rajoitusruutu ja valitse suorakaiteen muotoinen, elliptinen, yksirivinen tai yhden sarakkeen rajoitusruutu. Valitse työstettävä alue kuvasta.
 • Jos kyseessä on elliptinen ja suorakaiteen muotoinen, pidä kiinni Siirtää tehdä ympyröitä ja neliöitä. Napsauta toista ja vedä valitaksesi yhden pikseliviivan.
 • Jos haluat siirtää valintaa, kun olet vielä tekemässä sitä, pidä välilyönti ja vedä hiirtä. Jatka koon muuttamista vapauttamalla välilyönti.

Ytimestään rajaava laatikko valitsee kuvan osia, joita voit muokata, kuten Lasso-valikon kolme kohtaa. Mutta se voi tehdä joitakin asioita, joita nämä ominaisuudet eivät pysty. Näin käytät sitä.

Rajoituslaatikon käyttäminen Photoshopissa

Voit käyttää Photoshopin rajausruutua valitaksesi kuvan alueet, jotka voit kopioida, leikata tai rajata. Se voi myös eristää osia kuvasta käyttääkseen suodatinta tai tehostetta tietylle alueelle. Valitsimet merkitsevät myös viiva- ja täyttökomentojen rajat muotojen ja viivojen luomiseksi. Nämä ohjeet koskevat Photoshop CS5:tä ja uudempaa, vaikka jotkin asetukset ja komennot voivat vaihdella versioittain.

 1. Avaa muokattava kuva Photoshopissa.

 2. Valitse rajausruutu Photoshopin työkalupalkista. Se on toinen alhaalla, alla Toiminta työkalu. Pidä . päästäksesi rajausruudun neljään vaihtoehtoon hiiren vasen painike työkalua alaspäin ja valitse jokin lisävaihtoehdoista ponnahdusvalikosta. Voit myös käyttää näppäimistökomentoa m vaihtaaksesi rajausruutuun. Käyttää Vaihto-M vaihtaaksesi suorakaiteen muotoisen ja elliptisen version välillä.

 3. Valitse työstettävä alue kuvasta. Aseta hiiri kohtaan, jossa haluat valinnan alkavan, ja napsauta hiiren vasenta painiketta samalla, kun pidät sitä painettuna ja vedä valinta haluttuun kokoon. Varten elliptinen ja suorakulmainen teltat, odota Siirtää luoda täydellisiä ympyröitä ja neliöitä. Varten yksi rivi ja yksi sarake valintakehystä, napsauta ja vedä valintakehystä valitaksesi yhden pikselin rivin.

  Kuva Photoshopissa, jonka ympärillä on pyöreä valinta

 4. Jos haluat siirtää valintaa, kun olet vielä tekemässä sitä, pidä välilyönti ja vedä hiirtä; valinta siirtyy koon muuttamisen sijaan. Jatka koon muuttamista vapauttamalla välilyönti.

 5. Kun olet valinnut kaiken haluamasi, Klikkaa ja raahaa siirtääksesi valinta-aluetta. Voit myös tökätä sitä käyttämällä nuolinäppäimillä.

Lisävaihtoehdot rajoituslaatikolle

Valikkovalintavalikko Photoshopissa

Kun valitset rajoitusruudun, näytön yläreunassa olevaan työkalupalkkiin tulee näkyviin uusi asetussarja. Ensimmäinen ryhmä määrittää, mitä tapahtuu joka kerta, kun napsautat:

 • Uusi valikoima: Aloitat kokonaan uuden muodon.
 • Lisää valintaan: Jos teet yhden valinnan ja napsautat uudelleen, kaksi aluetta yhdistetään, jos ne menevät päällekkäin. Voit myös käyttää tätä vaihtoehtoa . pitää Siirtää ennen seuraavan valinnan tekemistä.
 • Vähennä valinnasta: Toinen luomasi muoto poistaa itsensä ensimmäisestä (eli ympyrän sijoittaminen toisen ympyrän sisään luo donitsin muotoisen valinnan). Voit myös vähentää yhden valinnan toisesta painamalla pitkään alt tai Valinta näppäintä ennen toisen muodon luomista.
 • Leikkaa valikoimasta: Kun luot useita muotoja, voit tehdä valinnan sen mukaan, missä ne menevät päällekkäin.

Joustavuus voit luoda pehmeämmän reunan valinta-alueellesi. Syötä arvo väliltä 0–250 määrittääksesi, kuinka kauas haluat valinnan häipyvän valitun rivin yli. The Anti-alias laatikko kertoo Photoshopille, tehdäänkö valinnan reunat «tasaisiksi». Tämä asetus on hyödyllinen käytettäessä matalaresoluutioisia kuvia. The Tyyli pudotusvalikon avulla voit päättää, miten muodot toimivat, kun käytät elliptisiä tai suorakaiteen muotoisia työkaluja.

 • normaali tarkoittaa, että ellipsi tai suorakulmio seuraa hiiren osoitinta tarkasti.
 • Kiinteä suhde voit määrittää valintasi leveyden ja korkeuden suhteelliset mitat. Kirjoita esimerkiksi 2 ja 1, jos haluat tehdä ellipsistä ja suorakulmioista aina kaksi kertaa leveämpiä kuin ne ovat korkeita.
 • kiinteä koko tarkoittaa, että joka kerta kun napsautat, luot tietyn koon muodolle. Syötä korkeus ja leveys pikseleinä asettaaksesi nämä arvot.

Valintojen käyttäminen

Kun olet valinnut alueen, voit käyttää sitä useilla tavoilla. Käytä Photoshop-suodatinta, niin se koskee vain valintaa. Leikkaa, kopioi ja liitä käyttääksesi muualla tai muuttaaksesi kuvaasi. Voit myös käyttää monia ominaisuuksia muokata menu, kuten täyttää, sydänkohtaustai muuttaa, muuttaaksesi valitsemaasi kohtaa. Luo uusi taso ja muodosta sitten muotoja täyttämällä valinta. Kun olet oppinut telttatyökalut, voit muokata paitsi kaikkia kuviasi, myös osia niistä.

Por Markus