Screenshot2019 01 0312.09.46 5c2e7c0e46e0fb0001dd2fa7

Mitä tietää

 • Napsauta Windows 10:ssä hiiren kakkospainikkeella tai paina ja pidä painettuna tehtäväpalkki.
 • Valitse Tehtäväpalkin asetukset avataksesi Asetukset-valikon.
 • Seuraava Yhdistä työkalupalkin painikkeitaValitse valikosta ja valitse Ei milloinkaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittely poistetaan käytöstä Windows 10:ssä. Vanhemmista Windows-versioista löytyy lisätietoja. Mahdollisuus poistaa tehtäväpalkin kuvakkeiden ryhmittely on poistettu Windows 11:stä.

Poista tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittely käytöstä Windowsissa

Oletko koskaan «kadottanut» ikkunan, koska se oli ryhmitelty muiden tehtäväpalkin ikkunoiden kanssa? Älä huoli; ikkuna ei ole kadonnut etkä ole menettänyt mitään – se on vain piilotettu. Tehtäväpalkin ryhmittely voi olla hyödyllistä joillekin, mutta useimmille se on vain ärsyttävää. Voit estää Windowsia tekemästä tätä noudattamalla näitä ohjeita.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tai napauta ja pidä painettuna tehtäväpalkkia. Se on näytön alareunassa oleva palkki, joka on kiinnitetty vasemmalla olevaan Käynnistä-painikkeeseen ja oikeassa reunassa olevaan kelloon.

 2. Valitse Windows 10:ssä Tehtäväpalkin asetukset näkyviin tulevassa valikossa. Valitse Windows 8 ja vanhempi Ominaisuudet.

  Ikkuna nimeltä asetukset aukenee. Windows 8 kutsuu sitä Tehtäväpalkki ja navigointiominaisuudetja vanhemmat Windows-versiot kutsuvat sitä Tehtäväpalkin ja Käynnistä-valikon ominaisuudet.

 3. Siirry Windows 8:ssa kohtaan Tehtäväpalkki -välilehti ikkunan vasemmasta tai yläreunasta ja etsi sitten Tehtäväpalkin painikkeet valinta. Jos käytät Windows 7-, Windows Vista- tai Windows XP -käyttöjärjestelmää, etsi Tehtäväpalkin ulkoasu vaihtoehtoja ikkunan yläosassa. Windows 10 -käyttäjät voivat ohittaa tämän vaiheen kokonaan ja siirtyä suoraan vaiheeseen 4.

 4. Windows 10 -käyttäjille, lisäksi Yhdistä työkalupalkin painikkeita vaihtoehto, valitse valikko ja valitse Ei milloinkaan. Muutos tallennetaan automaattisesti, joten voit ohittaa viimeisen vaiheen alla.

  Tehtäväpalkin painikkeet "Älä koskaan yhdistä" -vaihtoehto

  Windows 8:lle ja Windows 7:lle, lisäksi Tehtäväpalkin painikkeet vaihtoehdon, käytä avattavaa valikkoa valitaksesi: Älä koskaan yhdistä. Katso tämän sivun alaosassa olevasta vinkistä toinen vaihtoehto, joka sinulla on täällä. Jos käytössä on Windows Vista ja Windows XP, poista valinta ruudusta Ryhmittele samankaltaisia ​​työkalurivin painikkeita -valintaruutu poistaaksesi tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittelyn käytöstä. Jos et ole varma, kuinka tämä vaihtoehto vaikuttaa järjestelmääsi, tämän ikkunan yläreunassa oleva pieni kuva (vain Windows Vista ja XP) muuttuu näyttämään eron. Useimmissa uudemmissa Windows-versioissa sinun on itse asiassa hyväksyttävä muutos, ennen kuin voit nähdä tulokset.

 5. Valitse Okei tai Käytä vahvistaaksesi muutokset.

Noudata pyydettäessä muita näytön ohjeita.

Muita tapoja poistaa tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittely käytöstä

Yllä kuvattu menetelmä on ehdottomasti helpoin tapa muuttaa tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittelyasetusta, mutta tässä on kaksi vaihtoehtoa: Etsi tehtäväpalkki Ohjauspaneelissa ja avaa Tehtäväpalkki ja navigointitai selaa Ulkonäkö ja teemat > Tehtäväpalkki ja aloitusvalikko, riippuen Windows-versiostasi. Kokeneet käyttäjät voivat muuttaa tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittelyvaihtoehtoa Windowsin rekisterimerkinnän kautta:

 1. Etsi tämä avain:

  HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

 2. Muuta alla olevaa arvoa Windows-versiollesi, jos haluat poistaa tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittelyn käytöstä. Arvo sijaitsee Rekisterieditorin oikealla puolella. Jos sitä ei vielä ole, luo ensin uusi DWORD-arvo ja muuta sitten numeroa tässä esitetyllä tavalla:

  • Windows 10: TehtäväpalkkiGlomLevel (arvo 2)
  • Windows 8: TehtäväpalkkiGlomLevel (arvo 2)
  • Windows 7: TehtäväpalkkiGlomLevel (arvo 2)
  • Windows Vista: TaskbarGlomming (arvo 0)
  • Windows XP: TaskbarGlomming (arvo 0)
 3. Sinun on ehkä kirjattava käyttäjä ulos ja sitten takaisin sisään, jotta rekisterimuutos tulee voimaan. Tai voit yrittää sulkea ja avata uudelleen Tehtävienhallinnan avulla explorer.exe menetelmä.

Lisää ohjeita tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittelyyn

Tässä on joitain muita vaihtoehtoja:

 • Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä voit valita nimetyn vaihtoehdon Kun tehtäväpalkki on täynnä tai Yhdistä, kun tehtäväpalkki on täynnä jos haluat, että painikkeet ryhmitellään yhteen, mutta ei muuta kuin kun tehtäväpalkki täyttyy. Näin voit silti välttää painikkeiden ryhmittelyn, mikä voi olla ärsyttävää, mutta se jättää yhdistelmävaihtoehdon avoimeksi, kun tehtäväpalkki tulee liian sotkuiseksi.
 • Windows 10:ssä ja Windows 8:ssa voit käyttää Käytä pieniä tehtäväpalkin painikkeita mahdollisuus pienentää painikkeen kokoa. Tämän avulla voit avata lisää ikkunoita pakottamatta kuvakkeita pois näytöltä tai ryhmään. Tämä vaihtoehto on myös Windows 7:ssä, mutta sitä kutsutaan Käytä pieniä kuvakkeita.
 • Tehtäväpalkin asetuksilla voit myös piilottaa tehtäväpalkin automaattisesti Windowsissa, lukita tehtäväpalkin ja määrittää muita tehtäväpalkkiin liittyviä asetuksia.

Tehtäväpalkin painikkeiden ryhmittely, kun tehtäväpalkki on täysi vaihtoehto Windows 10:ssä

Vaikka painikkeiden ryhmittelyvaihtoehto ei ole enää käytettävissä Windows 11:stä lähtien, voit silti muokata Windows 11:n tehtäväpalkkia useilla tavoilla, kuten muuttaa tehtäväpalkin kohdistusta, muuttaa tehtäväpalkin kokoa, piilottaa tehtäväpalkin kokonaan ja Uutiset ja kiinnostuksen kohteet -työkalupalkin widgetin. .

Por Markus